Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under mars 2009

Av Maria - 8 mars 2009 10:35

Idag har jag tänkt att ha en marsvinsdag igen som jag hade för några helger sen. Bara vara med marsvinen. Prinsessan som älskar att vara ute på golvet ska få vara det ett pra tag! Inga tassar eller klor ska filas,inte öron petas. Vi ska bara gosa. Ska fota Sickan och Zambezi Prince (som kommer gå under Prinsen för enkelhetens skull). Dom är så himla lika att man ser knappt skillnad på dom. Prinsen har lite större nosparti och mun. Sickan har liiite,pytte lite rundare ögon. Stackars Prinsessan är fortfarande lite skraj för Ina. Ina kommer fram till henne och hackar lite tänder och tror hon är ball sen går hon därifrån. Men Prinsessan äter iallafall och ser inte helt skräckslagen ut. Så hon kommer nog bli kompis med dom snart :)


Cindra är mega söt nu när jag klippt henne! Pälsen är typ 5 cm runt om. Måste fota henne idag och lägga ut.


Min oönskvärda ögoninflamation hade kommit tillbaka när jag vaknade imorse. Då blir det till att gå osminkad imorgon. Känns dumt att sminka mig och få ner allt skit i det. Får börja med ögonsalvan igen och hoppas det försvinner snabbt.


Nu börjar min marsvinsdag!



Av Maria - 7 mars 2009 22:43

Ja oj oj.

Utställningen idag är jag helnöjd med! Trots att dagen började lite dåligt med att Cindra vart stoppad för static. Jag såg själv när de i incheck visade att det var static så jag gick och fixade en låda och strök henne. Lite trist men samtisigt var det faktiskt ganska skönt att "bara" ha min self-trio. Så mycket tid av allt utställningsfix går till Cindra. Blåsa bort allt ur hennes päls hela tiden och hålla henne ren och fin. Jag vill inte ha henne rullad. Precis efter kollade jag på lapparna för Pet of the Year Mitt, och gissa vem som låg trea om inte min lilla Prinsessan!? Tänk att hon varit så fin och vunnit så mycket trots sjukdom och övervikt. Min lilla skrutt! :)

Bea som jag sa att jag så mycket såg fram emot att ställa hade lite myror i brallan idag. Men ändå vart resultaten bra.


Bea: Ras- 88p BIR m CERT

        Pet- 90p silver 1/6 (ett kvar till guldpet!;))

Prinsessan: Ras- 88p 2/2 Ck

                   Pet- 90p silver 2/6

                   Pet of the Year Mitt 2008 3!!!

Sickan: Pet- 90p silver 1/2


När jag stog vid domarbordet och Bea var färdigställd sa domaren "hon blir BIR" , och pekade på Bea. Tack sa jag. Lite chockad. La ner henne i transporten,sprang som en tok genom hela lokalen och anföll Sara med en kram och sa att hon vart BIR med Cert! Folk måste trott jag var galen så som jag såg ut :P


Så jag är meeer än nöjd med dagen! Skrev domarprovet också. Gick bra :) Men det var en liten del som jag ska skriva om i Kallhäll då vi också ska döma upp.


När vi kom hem satt jag igång och bada alla djur som varit med. 6 stycken. Cindra hade ju dessutom static så hon badades i Prioderm. Det ska man ju gnugga in,skölja ur,gnugga in igen och sköjla ur. Med den pälsen tar det ett tag. Även Dashira som är hennes burkompis badades i Prioderm och buren skurades och matskål och alla tillbehör diskas.


Lite möbleringar i burarna gjorde jag också. Eftersom vi fick låna hem vackra Zambezi Prince från J var han och Sickan tvunga att ha en egen bur. Prinsessan som inte behöver så mycket mat, eller inget kraftfoder allt egentligen, fick flytta upp till teddytanterna som också är matglada och gärna kan skippa kraftfodret dom med. Lilla Ylva som gått med Prinsessan tidigare och inte haft en chans till att äta fick flytta ner till Alina och Bea där de har fri tillgång till kraftfoder och även rätt ofta kligröt. Ina var på stackars Prinsessan rätt mycket i början och när Prinsessan skulle ge igen och hacka tänder gick Ina bort till Canezza som är hemskt hög i rang. Canezza kom gåendes och stirrade på Prinsessan så hon backade in i hörnet. Tänk vad dom måste förstå varanda utan ljud och läten. För Ina sa ingenting när hon gick till Canezza. Ina är på Prinsessan rätt ofta och psykar henne. Bara stå och stirra på henne och stackars Prinsessan (som jag inte trodde var så mesig) sitter i ett hörn och ser rädd ut. Men det verkar funka bra ändå. Inget direkt gruffs.

Nere hon Bea, Alina och Ylva har det inte hörst ett ljud. Kanske var så klart vem som bestämde. Vet iof inte vem det är.

De nyblivna kärleksparet verkar stormtrivas ihop. När jag stoppade ner hanen i buren var han mer intresserad av deras hus än att det faktiskt gick en snygg tjej i hans bur! Men henne märkte han sen.

Cindra har jag förresten klippt ner och tänker inte ställa henne i Klippt i Kallhäll. Får se om hon följer med för pettens skull. Kanske.


Nu känner jag att mina ögon går i kors och är väldigt trött efter att ha badad djur i 4 timmar. Godnatt och tack alla utställare för en trevlig utställning! Bra anordnat av Mitt också! :)

Av Maria - 6 mars 2009 20:48

Efter lite förseningar stopp kom jag äntligen fram till Gävle. När vi paserade Skutskär luktade de skit då vinden låg precis mot tåget, Mysigt mysigt.

När vi kom hem hit stoppade vi först ner Prinsessan i hennes bur som stog iordninggjord för henne :)

Sen sa J att katten Mini låg där uppe och födde ungar! Sara och jag sprang upp och jovisst, där låg det fyra precis nyföfdda små små kattungar. Huuuur söta som helst!! Har aldrig sett så små och nyfödda kattungar.


Nu sitter vi och kollar på Lets Dance och sen ska alla djuren badas :) Lär ta ett tag. Imorgon ska vi åka härifrån vid halv åtta så vi behöver inte gå upp så hejdlöst tidigt.

Av Maria - 5 mars 2009 17:12

Minns ni mina misslyckade försök till att träna förut? Jag gör iaf..

Nu när jag häromdagen märkte att jag gått upp en storlek i byxor och fått saker och ting påpekat fick jag en spark i baken. Jag har alltid varit den där supersmala som kan äta kakor till middag utan att gå upp ett gram. Det vart ju lite som bortskämdhet att kunna fika ofta och äta lite hur jag ville. Utan att jag tänkt på det så mycket så har tydligen detta försvunnit lite granna

. Så jag mailade ett gym här i stan och kollade med dom om det räckte med att man fyller 16 iår eller om man måste vara fyllda 16 för att skaffa ett kort. Det räckte med att man fyllde iår. Så på söndag hörrni, då ska jag fixa mig ett gymkort!

Tro inte nu att jag tycker jag själv är smällfet och tänker svälta mig själv. Jag gör det till största del för att ha något att göra faktiskt. Sen kommer det andra på köpet! ;) För jag vill fortsätta äta massa mat! Jag älskar mat! Blir inte mätt på en liten fjuttportion som alla mina vänner äter. Tur att man har vissa som förstår ens hungriga mage! *host* Sara *host*


Skoldagen idag var kass. Fick inget gjort och satt mest och snackade med några tjejor. Fick också bevisat vad vissa personer står..


Var nere på stan idag och köpte mig ett par jeans. Det var himla välbehövligt. Har knappt några brallor! Då menar jag typ två par. Liiite jobbigt när båda är smutsiga. Då blir det till att ta dom för små..


Nu har jag packat min lilla väska för imorgon, djuren ska badas också :) Förutom Prinsessan. Hon ska få sig ett bad imorgon kväll hos Sara :)

Av Maria - 3 mars 2009 19:58

Tog en tripp till stan idag :)

Hittade två tröjor. En rödrandig och en himmelblå. Kul med lite färg!

Såg ett par skor också men hade inte pengar så det räckte. Fattades 30 kronor..surt.

Men nöjd ändå med mina fina tröjor!


När jag kom hem försökte jag fota djuren. Alla med samma bakgrund. Blev jättefina kort men av någon anledning blir dom så himla suddiga när jag lägger ut som på hemsidan :S När jag måste komprimera storleken för att det inte ska ta 100 år att få fram de på internet sen. Gör säkert något fel.

Så jag nöjde mig med de bilder jag hade sedan förut. La ut den nya bilden på Bea som jag tog igår och Cindra fick en ny gammal bild. Prinsessan fick däremot en bild som togs idag. Hon är fö. stört omöjlig att fota! Upp med rumpan och ner med huvudet. Tvärtemot vad matte vill. Så närbilder är hennes grej.


Har anmält till Kallhäll idag. Sent och bra va?

Jag kan absolut inte bestämma mig vilka jag ska ställa!!

Sickan ska ju sättas med hane efte Valbo så henne behöver jag inte fundera på. Eftersom jag förhoppningsvis ska dömma upp så kan jag inte ha allt för många djur med mig. Cindra vill jag ställai både klippt och pet. Bea ska jag definitivt ställa i pet och ras nu när det är tysk domare! Och vill gärna ha en tysk bedömning på min Prinsessa också. Och i pet vill jag att hon ställs då hon bara blir bättre och bättre nu efter sjukdomen. Så vipps var man uppe i tre djur gånger 2 klasser. När det är på två våningar blir det ett himla spring också. Jag anmäler och tar med alla. Sen om det bli körigt på plats får jag stryka de djuret då. Om någon har lust att hjälpa lite så hojta till!


Nu ska jag bänka mig framför TVen ett tag sen blir det läggdags för mig. Skola imorgon..

Av Maria - 3 mars 2009 10:32

I söndags när vi kom hem från fjällen var det ett sånt där riktigt vårväder!

Jag åkte tillochmed moppe. Men igår vände allt, det var -4grader och snön vräkte ner..Så nu ligger det ett tjockt vitt täcke på backen igen. Jag vill ha vår nu! Är trött på alla tjocka kläder och skor. Vill kunna gå i fina lätta skor och tunna jackor! Får nog helt enkelt vänta ett tag till då..


Imorse när jag satt på datorn sa virusskyddet till om att det stoppat två trojaner som velat hälsa på i min dator inatt. Ajjabajja! Jag vill inte ha några trojaner här inte! Men min duktiga virusskydd städade bort dom :)

Det stog att de bosatt sig i mappen "Acer game zone" Några spel som man fick med i datorn när jag köpte den. Fort som attan gick jag in och avinstallerade alla de spelen. Det är ändå inga spel jag spelar. De tar bara massa onödig plats. Så nu tycker jag faktiskt min dator går lite snabbare!


Idag ska jag försöka fota mina raringar. Bilderna på Prinsessan, Cindra, Sickan och Dashira är gamla eller dålig kvalitet. Funderar på att ringa hit en vän som är expert på att fota med sin systemkamera. Blir mycket finare bilder då än med min lilla skrutt kamera. Ja, så får det bli! :)

Av Maria - 2 mars 2009 21:40

Håll i er nu gott folk, för här kommer det en skönhet!

Titta så fin min guldklimp har blivit!


Jag är så stolt över henne! Ska bli himla spännande att visa henne i Valbo i helgen! Är sååå förväntansfull! :D

Av Maria - 2 mars 2009 17:51

Åh jag hade skrivit så långt och så tröck jag på något så allt försvann!

Börjar väl om då..


Idag tog jag en välbehövd sovmorgon till 11. Började dagen med att städa åt Cindra. Sedan fick hon sig ett bad. Lite sent då jag glömde göra det innan vi åkte. Funderade ett tag på om jag skulle skippa att bada henne nu men jag tar hällre kritiken att hon är mjuk i pälsen än att hon är mjällig eller smutsig. Men nu behöver jag i gengäld inte bada henne till Kallhäll.

När hon var fönad och fin fick hon gå ner till Dashira i sin nystädade bur :)

Tog tag i selfarnas tassar också. Hade föreställt mig förhårdnader och långa klor på varenda tass. Men det var inte mycket mer än att Sickan hade en liten liten antydan till förhårdnader på framtassarna.


Medans jag höll på med Sickan och Beatrice fick Prinsessan sig en motionsrunda i rummet. Hon har nämligen fått kraftfoder av djurvakten. Aj aj..Men med spring på golvet varje dag så är de extra grammen snart borta igen! :)


När jag smort och klippt klart åt jag lite sen åkte jag och mamma in till skolan för att lämna lite papper om klassresan som var tvungna att vara inne idag. Dumt att lägga det på en studiedag tycker jag. Jag som heller inte har sån kort väg till skolan. Sisådär två mil. Men mamma var snäll att köra mig :) Vi passade på att hämta ut min tågbiljett till på fredag också. Handla grönsaker till djuren också. Åkte förbi en av butikerna här i Södertälje som brann här för någon dag sen. Det luktade inte gott.

Vad jag tänkte mycket på var veterinärkliniken som låg vägg i vägg i samma byggnad som butiken. Hoppas inte djuren tog skada av branden! :(


När vi kom hem från vår lilla stadstripp gick jag in till marsvinen igen och bytte alla burar medans mamma satt och trimmade lite på selfarna :) Hon får ta det jobbet då det inte är så populärt hos Bea och Prinsessan att bli trimmade. Och eftersom de är mina petgrisar vill jag inte att de ska vara osams med mig :) Prinsessan var ute på golvet även då. Nyfiken är hon, luktar och smakar på allt! Varenda litet höstrå hon hittar tar hon och äter. Matglada sak..


Så nu är alla burar städade och det luktar såå gott i marsvinsrummet!

Vi har nått annat spån nu än det vi brukar ha, mindre bitar,mjukare. Och det luktar hur gott som helst! :)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards