Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 2 mars 2009

Av Maria - 2 mars 2009 21:40

Håll i er nu gott folk, för här kommer det en skönhet!

Titta så fin min guldklimp har blivit!


Jag är så stolt över henne! Ska bli himla spännande att visa henne i Valbo i helgen! Är sååå förväntansfull! :D

Av Maria - 2 mars 2009 17:51

Åh jag hade skrivit så långt och så tröck jag på något så allt försvann!

Börjar väl om då..


Idag tog jag en välbehövd sovmorgon till 11. Började dagen med att städa åt Cindra. Sedan fick hon sig ett bad. Lite sent då jag glömde göra det innan vi åkte. Funderade ett tag på om jag skulle skippa att bada henne nu men jag tar hällre kritiken att hon är mjuk i pälsen än att hon är mjällig eller smutsig. Men nu behöver jag i gengäld inte bada henne till Kallhäll.

När hon var fönad och fin fick hon gå ner till Dashira i sin nystädade bur :)

Tog tag i selfarnas tassar också. Hade föreställt mig förhårdnader och långa klor på varenda tass. Men det var inte mycket mer än att Sickan hade en liten liten antydan till förhårdnader på framtassarna.


Medans jag höll på med Sickan och Beatrice fick Prinsessan sig en motionsrunda i rummet. Hon har nämligen fått kraftfoder av djurvakten. Aj aj..Men med spring på golvet varje dag så är de extra grammen snart borta igen! :)


När jag smort och klippt klart åt jag lite sen åkte jag och mamma in till skolan för att lämna lite papper om klassresan som var tvungna att vara inne idag. Dumt att lägga det på en studiedag tycker jag. Jag som heller inte har sån kort väg till skolan. Sisådär två mil. Men mamma var snäll att köra mig :) Vi passade på att hämta ut min tågbiljett till på fredag också. Handla grönsaker till djuren också. Åkte förbi en av butikerna här i Södertälje som brann här för någon dag sen. Det luktade inte gott.

Vad jag tänkte mycket på var veterinärkliniken som låg vägg i vägg i samma byggnad som butiken. Hoppas inte djuren tog skada av branden! :(


När vi kom hem från vår lilla stadstripp gick jag in till marsvinen igen och bytte alla burar medans mamma satt och trimmade lite på selfarna :) Hon får ta det jobbet då det inte är så populärt hos Bea och Prinsessan att bli trimmade. Och eftersom de är mina petgrisar vill jag inte att de ska vara osams med mig :) Prinsessan var ute på golvet även då. Nyfiken är hon, luktar och smakar på allt! Varenda litet höstrå hon hittar tar hon och äter. Matglada sak..


Så nu är alla burar städade och det luktar såå gott i marsvinsrummet!

Vi har nått annat spån nu än det vi brukar ha, mindre bitar,mjukare. Och det luktar hur gott som helst! :)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards