Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 7 mars 2009

Av Maria - 7 mars 2009 22:43

Ja oj oj.

Utställningen idag är jag helnöjd med! Trots att dagen började lite dåligt med att Cindra vart stoppad för static. Jag såg själv när de i incheck visade att det var static så jag gick och fixade en låda och strök henne. Lite trist men samtisigt var det faktiskt ganska skönt att "bara" ha min self-trio. Så mycket tid av allt utställningsfix går till Cindra. Blåsa bort allt ur hennes päls hela tiden och hålla henne ren och fin. Jag vill inte ha henne rullad. Precis efter kollade jag på lapparna för Pet of the Year Mitt, och gissa vem som låg trea om inte min lilla Prinsessan!? Tänk att hon varit så fin och vunnit så mycket trots sjukdom och övervikt. Min lilla skrutt! :)

Bea som jag sa att jag så mycket såg fram emot att ställa hade lite myror i brallan idag. Men ändå vart resultaten bra.


Bea: Ras- 88p BIR m CERT

        Pet- 90p silver 1/6 (ett kvar till guldpet!;))

Prinsessan: Ras- 88p 2/2 Ck

                   Pet- 90p silver 2/6

                   Pet of the Year Mitt 2008 3!!!

Sickan: Pet- 90p silver 1/2


När jag stog vid domarbordet och Bea var färdigställd sa domaren "hon blir BIR" , och pekade på Bea. Tack sa jag. Lite chockad. La ner henne i transporten,sprang som en tok genom hela lokalen och anföll Sara med en kram och sa att hon vart BIR med Cert! Folk måste trott jag var galen så som jag såg ut :P


Så jag är meeer än nöjd med dagen! Skrev domarprovet också. Gick bra :) Men det var en liten del som jag ska skriva om i Kallhäll då vi också ska döma upp.


När vi kom hem satt jag igång och bada alla djur som varit med. 6 stycken. Cindra hade ju dessutom static så hon badades i Prioderm. Det ska man ju gnugga in,skölja ur,gnugga in igen och sköjla ur. Med den pälsen tar det ett tag. Även Dashira som är hennes burkompis badades i Prioderm och buren skurades och matskål och alla tillbehör diskas.


Lite möbleringar i burarna gjorde jag också. Eftersom vi fick låna hem vackra Zambezi Prince från J var han och Sickan tvunga att ha en egen bur. Prinsessan som inte behöver så mycket mat, eller inget kraftfoder allt egentligen, fick flytta upp till teddytanterna som också är matglada och gärna kan skippa kraftfodret dom med. Lilla Ylva som gått med Prinsessan tidigare och inte haft en chans till att äta fick flytta ner till Alina och Bea där de har fri tillgång till kraftfoder och även rätt ofta kligröt. Ina var på stackars Prinsessan rätt mycket i början och när Prinsessan skulle ge igen och hacka tänder gick Ina bort till Canezza som är hemskt hög i rang. Canezza kom gåendes och stirrade på Prinsessan så hon backade in i hörnet. Tänk vad dom måste förstå varanda utan ljud och läten. För Ina sa ingenting när hon gick till Canezza. Ina är på Prinsessan rätt ofta och psykar henne. Bara stå och stirra på henne och stackars Prinsessan (som jag inte trodde var så mesig) sitter i ett hörn och ser rädd ut. Men det verkar funka bra ändå. Inget direkt gruffs.

Nere hon Bea, Alina och Ylva har det inte hörst ett ljud. Kanske var så klart vem som bestämde. Vet iof inte vem det är.

De nyblivna kärleksparet verkar stormtrivas ihop. När jag stoppade ner hanen i buren var han mer intresserad av deras hus än att det faktiskt gick en snygg tjej i hans bur! Men henne märkte han sen.

Cindra har jag förresten klippt ner och tänker inte ställa henne i Klippt i Kallhäll. Får se om hon följer med för pettens skull. Kanske.


Nu känner jag att mina ögon går i kors och är väldigt trött efter att ha badad djur i 4 timmar. Godnatt och tack alla utställare för en trevlig utställning! Bra anordnat av Mitt också! :)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards