Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under mars 2009

Av Maria - 21 mars 2009 20:26

OJ OJ OJ vilken dag!!

En helt fantastisk utställning, bästa hittils! Tycker att M som var kommisarie idag gjort ett kanon jobb! Allting flöt på hela dagen.

Jag dömde upp idag vilket jag tycker gick super! Det var så fruktansvärt kul!

Blev godkänd så här sitter nu en petdomare redo för att döma! ;)

Dagens reslutat då, har fortfarande inte förstått..


Malaxis Xangria Princess -

Pet: 92p (!) 2/3

Ras: poänglöst 2/2


Trollstugans Beatrice -

Pet: 92p(!) SILVER 1/11(!!!!!) BÄSTA PET 3!!

Ras: poänglöst, 1/1 BIR!! CERT! BIS 2!!!!!!!!


Jag kan säga att jag grät när jag stog i finalen och det var två rosetter kvar och de sa "till en liten creamtjej" Hon gick under smeknamnet Miss Perfect av domaren och på bedömningssedeln står det understruket wonderful på kondition och presentation. Och på varenda punkt vart det utmärkt. Jag var så glad att jag varken visste hit eller dit. När junior finalen var slut pussade jag på Bea som en tok och sprang gråtandes ner en våning till petfinalen. Och som om det inte räckte fick hon tredje placeringen där. Jag var mållös. Fann inte ord. Hon kan nu mera kalla sig Guldpet! 4,5 månader gammal! ;) Inte dåligt skulle jag vilja säga!


Domaren var helt lyrisk över henne. Jag kan inte sluta tänkte på det. Min lilla skrutt går och kammar hem BIS junior tvåan!! Sen dessutom BIS PET trean och blir guldpet! Så på två djur fick jag med mig tre rosetter. Köpte min en guldpet rosett också! :)


Nu ska jag gå och pussa på min söt jänta och fota henne och hennes rosetter!! Mattes Miss Perfect..

Av Maria - 20 mars 2009 16:52

Matten idag gick bra, tror jag. Kändes bra iaf.

Hade svenska nationella idag också. Diskussions delen, sista svenska delen.

Det gick över förväntan!! Det var en mening som jag sa som såg ut att göra läraren superduperöverraskad! Kul kul ;)

Dessutom sa hon i slutet att min grupp, vi var 4 stycken, var den bästa gruppen hittills!


Bea och Prinsessan är badade och trimmade. Tassarna och smorda och öronen är tvättade. Cindra däremot får stanna hemma imorgon tror jag. Hennes static är borta men jag känner att hon kan få ta en liten paus nu.


Nu ska jag gå och fila lite till sen ska jag och syster göra mat :)

Av Maria - 20 mars 2009 07:22

Vårdagsjämning - vår - moppe!

Jajemän, idag blir det moppen till skolan. Skönt då jag tjänar en halvtimme på det.


Igårkväll satt jag uppe till 11 och pluggade. fyra grejer ska in idag, och ett prov. Matte prov idag. Ska jobba upp mig så jag klarar G. Ett CV på engelska ska in, en inledning till projektet samt källkritik av två sidor och en jämförelse. Allt detta gjorde jag igår. Vet att jag sagt förut att jag inte ska skjuta allt till sista minuten men när jag tittade på vad vi hade och göra i onsdags såg det inte så mycket ut, men det var de ju. Matten gjorde jag sist, var så trött och irriterad på mig själv att jag satt och grät mig igenom talen. Förstår inte varför jag helt plötsligt fått så fruktsansvärt svårt för matte..


I eftermiddag ska jag fixa med alla djuren, Bea, Prinsessan och Cindra ska badas. Cindra är färdigbehanlad mot sin static nu :) Så jag ska blåsa bort om det eventuellt ligger kvar några döda. Transporter ska laddas och väskan ska packas. Mamma är inte hemma ikväll så hon ska hämta morgondagens domare på flygplatsen så jag får göra allt själv. Tur att jag har moppen idag så jag kommer hem en halv timme tidigare!


Grattis till min allra bästa vän som fyller hela 16 idag också!!

Hon har fått njuta av min och min systers skönsång här på morgonen!

GRATTIS VÄNNEN!!! HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRAAAAA!


Av Maria - 18 mars 2009 15:39

Jaa! Nu är det vår! :D Så himla skönt! Vaknade imorse av att solen lös igenom persiennen, bättre start på dagen kan man inte få.

Skoldagen idag var väldigt lugn och skön men ändå ganska meningslös.

Först NO lektion. En liten genomgång om elektronet och sånt krafs. Jag och en kompis satt och diskuterade NO. Varför ska jag, som vill bli djursjukvårdare, och hon som vill bli någon inom design, lära oss om protoner och elektroner? Okej, jag kanske måste kunna lite biologi men inte fysik och kemi. Vi kom inte på någon bra förklaring så vi tog dit en tredje person. Tillslut kom vi fram till att det borde vara frivilligt med NO. Matte,svenska och engelska måste man kunna för att klara sig. Men inte no. Jag klarar mig bra utan att veta hur många atomer det finns i en molekyl. Ingenting som stör mig, ingenting jag behöver veta.

Iaf, det var min första och enda lektion idag. Efter lektionen och den lilla rasten vi hade skulle vi samlas för att åka till ungdomsmottagningen med klassen. Efter vi varit där skulle vi på tearer. Vi skulle inte hinna tillbaka till skolan och äta emellan så antingen skulle vi ha matsäck med oss eller så fick vi äta på stan. Jag valde att äta på stan :) Det var himla gott :) Teatern vi såg var sisådär. Ganska långtråkig. Orkar inte gå in på vad den handlade om, för jag förstog inte. :p

Kom hem en timme tidigare än vanligt vilket inte kändes helt fel.


Ska trimma Prinsessan och Bea lite idag om det behövs. Båda två trimmades ner rejält precis efter utställningen i Valbo så det är nog inte så mycket att trimma nu. Några små stån lite här och var kanske :)

Av Maria - 16 mars 2009 19:12

Skola idag. Hmm..

Trött som sjutton imorse var jag. Kände efter riktigt noga om jag var sjuk, men icke. Bara att pallra sig till skolan. Bara för att det var vår igår tog jag min skinnjacka idag :) Skönt att inte behöva gå runt om en michelingubbe med tjocka vinterjackan. På andra passet idag var det så fint och soligt ute att jag och några kompisar öppnade alla fönster i hela rummet. Jätte skönt med solen! Sen helt plötsligt ställde det om och började blåsa. Då var det inte lika skönt.

En del av projektet var klart idag. Minns inte om jag sagt tidigare att jag gör ett projekt om gener. För att inte behöva skriva en 1000 sidors lång bok så begränsade jag mig till genetiska sjukdomar. Och min No lärare som f.ö små retas lite med mig för att jag åker på utställningar med marsvinen tyckte att jag skulle jämnföra människor och marsvin. Det sa han idag samtidigt som han höll på att skratta ihjäl sig..Vet att har skojjar så det är lite små kul ;)

Så jag skriver alltså ett projekt om genetiska sjukdomar hos människor och marsvin. Så, åter igen, om någon bara råkar veta jätte massor om genetiska sjukdomar eller så så kan ni gärna säga till!:)

Jag har tänkt att lägga krut på det här projektet och lyckas få VG i NO. Ska göra intervjuer har jag tänkt. Kanske ringa någon som kan massor om genetiska sjukdomar. Något läkarinstitut eller så :)

Fick också veta idag att jag inte uppnått alla mål i matten..Alltså är jag underkänd förtillfället. Ligger på IG. Men jag vet varför. Jag hade ju ett prov innan sportlovet och hade missat att träna, eller ens jobbat med en del. Men iallafall så ska jag prata med min mattelärare imorgon och be om att få göra omprov fortast möjligast. För IG:et ska suddas ut. Genast..

Nationella proven i svenska har alla elever fått veta utom jag då mitt tydligen inte är färdig rättat. Svenska läraren ville diskutera med en annan svenskalärare. Så om man ska se det från den positiva sidan kanske jag väger mellan två betyg och min lärare inte vet vad hon ska sätta? Vi säger så! :)

Det är himla mycket att göra i skolan nu men ändå känns det som om jag ligger i fas :) Har tänkt att ta hem massa jobb någon dag i veckan och tokplugga hela kvällen. Så man kanske ligger lite före. Det skulle vara så skönt. Nu nog om skolan!


Mamma och jag var på Hornbach. Dett finns allt från himmel till jord där. Eller allt har väll med natur och trädgård att göra kanske. Iallafall så har dom himla billiga valsade ärtor och torkade morötter till marsvinen :) Endast 1,50 och 3 kronor hektot! Och ärtorna var verkligen gröna! Nej, inte färgade.Sen köpte jag lite godis till Kajsa också :) Sånna där sticks. Hon är gaaaaalen i dom!

Av Maria - 15 mars 2009 12:23

Är det vår nu? Här har vi iallafall klarblå himmel med skinande sol och +5 grader! Så härligt!!

Framåt eftermiddagen ska vi till kusinerna och fira lite födelsedagar och kika på deras 9 veckors gamla hundvalp :)


Idag har jag faktiskt tänkt att ha kjol på mig :) Nu när det är lite vår! Snön ligger kvar på tomterna men vägarna är rena, såpass rena att man kan åka moppe ;)

Jag och en kompis var ute och åkte lite igår, hon måste öva lite grann för att kunna åka med mig till skolan sen när det blir lite varmare ;) Än sålänge har vi bara kommit till de små landsvägarna här ute men snart blir det nog halvvägs in till stan, till bensinmacken. Och då är det några rödlysen.


Mamma håller på att byta i burarna nu och upptäckte nyss att Dashira kissar rött. Hon verkar inte dålig på något vis utan är pigg och kry. Men vi ska självklart sätta henne på en antibiotika kur. Om det verkar vara en sten kanske hon får lyxa till det och äta massa gurka så hon kissar ut den.

Av Maria - 14 mars 2009 22:25

Har nyss kollat på Melodifestivalen. Det var nervigt i slutet när de sista poängen skulle delas ut. Skulle skrällande Caroline vinna? Det var bra nervöst. Som tur var vann Marlena. Jag hade hoppats på Alcazar då hela skolan slog vad om vem som skulle vinna. Om man gissade rätt skulle man få sovmorgon på tisdag. Men ingen sovmorgon för mig alltså...


Jag har varit lite halvt handikappad med mitt stackars finger idag. Ibland kommer jag på mig själv att jag hållt de nere för länge när det börjar dunka allt för mycket i det. Jag vill så hemskt gärna se hur det ser ut, om jacket är stort,djupt,litet? Ja jag är faktiskt lite nyfiken :P Bara för att man inte ska ta bort plåstret, eller de där striparna jag har på. Sitter och funderar på hur jag ska kunna tvätta håret imorgon..


Nä nu ska jag ta och hämta vår gosiga kajsa och bädda ner mig i sängen och kanske kolla på en film :) Föresten, fick en gullig nyvaken bild på Kajsa i sommras.


Gäääääsp

Av Maria - 14 mars 2009 12:16

Vaknade tidigt idag, redan kvart över nio. Men utvilad.

Hjälpte mamma att städa lite och när jag skulle ge mig på spisfläkten för att torka av sånt där äckligt fett som sätter sig i fläkten. På nått vis kom jag åt något vasst och kände hur fingret riktigt fläktes upp. Klantig som jag är så är det inget nytt för mig att skära sig på saker som är nästintill omöjliga att skära sig på. Hälla kokande vatten över handen eller tom magen har jag också gjort ett antal gånger. Iaf så visste jag ju vad jag skulle göra och sa "Aaah mamma jag skar mig igen.." Gick och hämtade papper och började trycka. På mammas reaktion lät det inte speciellt oväntat :p" Vänta då, jag kommer"

Det såg ut att vara ett rätt så djupt sår med eftersom det är på min stackars pekfingersspets så brukar man inte sy sa mamma. Vi hade lite stripes hemma som vi tejpade på och mitt finger blev tvättat och omplåstrat. Fingret dunkar men jag sitter med det högt.

Jag måste vara född klantig..

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards