Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 9 mars 2009

Av Maria - 9 mars 2009 19:35

Som ni kanske vet är jag lika bra som en blind ettåring på att rita. Men när jag väl sitter läääänge med en bild och suddar och suddar så kan jag få till det tillslut. Som älgen ni vet?


Men när det kommer till andra estetiska saker som, tova eller småpyssla med örhängen,halsband och armband kan jag få till det riktigt bra ibland minsann!

När jag var yngre höll jag väldigt mycket på med att göra smycken. Läg som jag var 60+ där! :P Kanske ska säga för 3 år sedan höll jag väldigt mycket på med att göra smycken. Speciellt örhängen. Älskade det. Kunde sitta i timmar och bara pnula med mina pärlor. Har hur mycket pärlor som helst kvar! Alla är sorterade i sånna där små fotofilmsburkar. De står i tre lådor,färgsorterade,storlekssorterade och även materialsorterade! Jag fick även med mig tre kompisar på att bli lika nördiga som jag. Gissa om min mormor vart glad när hon fick höra det? Det var nämligen hon som fick mig att börja. Jag överdriver inte när jag säger att hon har över 250 egengjorda örhängen. Och det finns alltifrån torkat lackat älgskit till prismor som egentligen ska hänga i kökslampan.


För att komma till saken så rensade jag ur min väska litegrann idag. Kände att det började bli svårt att hitta min nyckelknippa som förövrigt är den största jag sett. Men eftersom jag är en fena på att tappa bort saker så måste jag ha femtioelva nyckelringar på den! När jag plockade ur allt såg jag mitt lilla vida garn nystan från tidigare i år då jag virkade som en tok. Kunde ju inte låta bli utan jag virkade mig faktiskt ett par örhängen. Låter kanske helt sjukt men jag vart nöjd! Riktigt nöjd!

Jag kallar dom "blomman á la Maria!

Det ska jag säga till slöjdlärare C när jag ser henne nästa gång!


När jag ändå är i farten med bilder.

Min bästa vän var ute och fotade lite idag, själv vågar hon inte lägga ut i sin blogg utan bad mig göra det. Så här kommer en bild på modellen.

Ja hon är knäpp, iklädd klännning och utan dojjor!

Av Maria - 9 mars 2009 10:53

Fram och tillbaka till skolan. När första passet satt igång kände jag hur huvudet började små dunka. Det tog inte lång tid fören det gjorde rejält ont. Kollade i schemat och hade bara "eget arbete" idag. Kollade med läraren och han sa att det var okej att jag åkte hem och vilade lite och kunde jobba lite hemma. Kom precis hem nu och har tagit en ipren. Sitter här nu med en stor kopp te och småsurfar lite. Har tänkt att jag ska göra någon slags planering för att ha koll på alla uppgifter som ska in hit och dit. Blir mycket bättre med en riktigt gjort planering!


Vände på honorna idag - Sickan och Nilma. Tyckte jag såg lite spår av parning på Nilma men på Sickan däremot var det helt rent och fint. Inga spår allt. Vet att när Alvar var här för att sällskapa Prinsessan syntes inga spår på parning på henne så kanske,kanske, kanske hon kan vara parad ändå. Men jag tvivlar lite på det ja då dom mest ligger och sover och hanen har inte något större intresse för Sickan. Kanske blir bättre när hon brunstar.


Satt och skrev anmälan till Stämman i Lessebo igår. Bea blir på dagen senior. Men det kan iof vara bra pga hennes storlek. Hon är ju lite större än vad ett 4 månaders gammalt marsvin brukar vara. Konstigt egentligen då Sickan är så liten till växten. Till Lessebo blir det med en del. Vi ska ställa tre teddyjuniorer också. Alina, Didrik och Debora. Ska försöka få mamma att ställa D&D i uppfödargrupp också för dom är riktigt fina!!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards