Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 24 mars 2009

Av Maria - 24 mars 2009 16:34

Nu har vi varit hos veterinären. Kajsa gillar inte att åka bil :( Hon låter så ynklig, piper som en liten kattunge. Väl framme hos veterinären vart hon helt paralyserad av alla stora hundar som satt i väntrummet! Men efter ett tag la hon sig till rätta i transporten och tyckte nog inte att det var så farligt trots allt. Veterinären misstänkte urinvägsinfektion. Hon kunde inte ta något urinprov då blåsan var helt tom. Stackarn hade väl lyckats få ut de lilla som fanns. Men Kajsa fick antibiotika mot infektion och när hon kommit igång med kissandet ska vi in och lämna urinprov för att se så det inte finns några kristaller i urinet.

Stackars liten :( Påväg hem sprang jag in på ica och köpte lyxmat åt henne!


Förresten gjorde dom nog någon tv-inspelning när vi var där. Det kom en skällande schäfer i simkläder med en husse. Efter kom en tjej som troligtvid var hundens riktiga matte då hon och hunden gick ut den. Och "hussen" pratade med filmteamet om att "det här va bra gjort!"


Nu ska jag kolla till lillsnuttan..

Av Maria - 24 mars 2009 09:47

Nu har vi en veterinärtid 14.40 Halvvägs till Stockholm blev det.

Var inne till Kajsa nu, hon är i badrummet. Hon har inte så stor aptit, även om hon ser pigg ut. Jag gav henne lite räksallad. Den brukar hon kasta sig över, men hon ville inte ha. Skinkskivan hon fick smakade hon lite på men det var ingen hit. Hon brukar kasta sig över det med annars. Kollade i matskålen. Torrfodret jag hällde upp igår har hon inte rört mycket av..

Sen tycker jag hon ser lite anorlunda ut på ögonen. Som orolig nästan..

Skruttan..Håll en tumme för henne!

Av Maria - 24 mars 2009 08:52

Igår betedde sig vår katt Kajsa lite underligt. Det låg ett kartong lock på golvet, de skulle hon sätta sig i och gå på lådan. Jag såg det så självklart lyffte jag ur henne och bar henne till hennes låda. Hon ville inte gå på den utan gick in till marsvinen och hoppade ner i hötunnan (?) Där har hon aldrig varit och hon brukar inte ens vara inne hos marsvinen.

Senare på kvällen såg mamma två små bloddroppar på golvet. Ingenting vi reflekterade över. Men nu har hon betett sig sådär underligt hela morgonen. Går till sånna ställen hon aldrig är på annars och vill kissa. Men det kommer bara 2 droppar och hon ser ut att ha ont. Troligtvis urinvägsinfektion..

Så mamma ringer runt till lite veterinärer nu för att försöka få tag i någon tid.

När vi kopplade att det var Kajsa som kissat rött kom jag på att en morgon när jag vaknade var det en liten liten blodfläck på min ena kudde. Men då trodde jag att det var jag som rivit mig i sömnen eller något sånt för jag hade ett rivsår. Men då kanske det var Kajsa då, för hon sover alltid med mig.

Problemet är med veterinärer här..

Det finns en privat veterinär som vi åkt till med marsvinen de senaste gångerna. Animalen har tillfälligt flyttat till Trosa. Han i Åkers hade ingen tid fören på torsdag. Och eftersom hon har ont vill vi ju in så snabbt som möjligt..Hon måste ha antibiotika.

Hoppas vi får tag på en tid till våran lilla skrutt. Annars blir det till att åka in till storstan..Roslagstull, dom var himla bra när vi kom in akut med P.

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards