Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under mars 2009

Av Maria - 13 mars 2009 17:23

Har Prinsessan ute på golvet för lite motion nu! När jag släppte ner henne på golvet rusade hon raka vägen till sängbenet och började tokslicka på det? Hon är ju som hon är hon..

Hon kör race genom hela rummet, fort som attan från ena sidan till den andra. Sötnosen! :)


Har den senaste en och en halv timmen storstädat rummet. Det började med att jag skulle dammsuga. Senkom jag på att det var ett tag sen jag torkade golven, så då gjorde jag det också. När jag väl höll på kunde jag lika gärna byta sängkläder, och då såg det ju så stökigt ut i hyllorna så då var jag ju tvungen att rensa där. Ja, och nu är det skinande rent!


Det var nationella prov i engelska hela dagen idag. Känner mig väldigt nöjd faktiskt!! Gick bättreä n vad jag trodde att det skulle göra.

Efter lunch idag gick brandlarmet på skolan. Jag var i rummet längst bort från kapphallen. Så några skor fick vi inte hämta, och inga tofflor har jag. Det var bara att snällt gå ut i mina (vita) strumpor. Efter ett litet tag kände jag inte mina fötter. Just då var det bra att ha en stark syster i skolan som erbjöd hennes rygg till mig! ;) Satt där ett tag tills vi äntligen fick gå in. När vi kom in tröck jag in mina fötter bakom elementet och skruvade upp det på max värme. Ungefär nu har jag fått tillbaka känseln i mina fötter. Brandlarmet var inget farligt utan det var fritids som bakade bullar..


Så himla skönt med helg nu! Ska sova länge på mornarna! Och på söndag ska vi troligtvis till mina kusiner som köpt en liten Chinese Powder Puff. Ibland köper folk den hund man tror de sist skulle köpa. Men ibland har man fel! :P


Är extremt sugen på Tacos! Och när jag tänker efter var det ett bra tag sen vi åt det! Ska nog gå och böna och be lite framför mamma och se om det funkar! :)

Av Maria - 12 mars 2009 20:51

Ja det har faktiskt försvunnit!! Magen är inte "gungig" längre som hon fick som kommentar på senaste utställningen. :p Tänk att den kan försvinna så fort? Men hon får inte en smula kraftfoder. Förutom när hon står på burkanten och tigger och är sådär supersöt som marsvin kan vara ni vet? Då kan man ju inte låta bli att ge lite torkade morötter eller så..Min pingla! :)

Nu är det bara muskler som behövs. När jag städat mitt rum som jag tänkt göra i fyra dagar nu så ska hon få komma up på golvet och springa. Nu lär hon få ett astmaanfall om hon springer på golvet.

Skickade iväg anmälan till Lessebo idag. Stämman. Blir bara ras för min del,ja för mammas också såklart. Eftersom petten och ungdoms- BISet hålls under den tiden då stämman är.

Kom på alldeles nyss att min sockersöta Bea kan bli guldpet i Kallhäll! om hon blir det ska jag köpa mig en tredje Guldpet tavla!


Har suttit ett litet tag nu och läst de första blogginläggen jag skrev. Märker att jag blivit äldre faktiskt och blir förvånad över hur jag skrev nästan! Vissa saker minns jag hur bra som helst medans andra grejer finns inte ens i bakhuvudet. Lite roligt var det faktiskt.

En grej som jag märkte var likt med de blogginläggen jag skriver idag var den där tekoppen som alltid är i min hand! :P

I de flesta inlägg har jag skrivit "nu sitter jag här med en kopp te"

Haha är man teälskare så är man! ;)

Nu vart jag ju himla sugen..åh..

Av Maria - 12 mars 2009 17:07

Inte så pjåkig va?


Bild kvalitén är kanske inte den bästa och såg nu att det vart en mörk fläck på bilden. Men man ser väl ändå vad det är?

Den gjorde jag i slöjden idag! Är faktiskt nöjd :) Baaaara ståltråd. Tog i så att jag sitter med blåsor på fingarna nu. Men då syns det att jag har slitit! Och känns.


Idag, för första gången i hela mitt liv försov jag mig så mycket att jag inte hann med bussen. Sara kom in 5 minuter innan vi skulle gå till bussen och sa lite försiktit ; borde inte du gå upp nu Maria?

Kollade med trötta ögon på klockan.

Äh, jag kommer senare till skolan.

Masade mig in till pappa som låg och sov och sa att jag gärna åker med han.

Gick och la mig igen och låg och halvsov lite med en spinnande katt på huvudkudden brevid. Hon är så söt min Kajsa! :)


Gjorde mig i lugn och ro iordning och kom till skolan samma minut som vi började! :) Hyffsat bra skoldag. Har fortsatt räkna min matte på tavlan.

Kom också på vad jag ska skriva uppsats om. Det ska handla om SO eller NO. Och eftersom jag oftast jobbar med SO tyckte jag det skulle vara smart att göra lite NO nu. Funderade länge och kollade med läraren om vad han tyckte om att skriva något om genetik och så med marsvin. Eftersom jag är intresserad av det så tror jag det kommer funka. Han tyckte iaf att det lät som en lysande idé.

Fick också veta att vi ska skriva Nationella prov i kemi. Inte mitt starkaste ämne! :p

Imorgon är det NP i engelska också. Tror det kommer gå bra! :)

Fredag imorgon också, gud vad veckan gått fort! Såg idag att det skulle vara laxfilé i skolan imorgon! Min favorit!

Hör att syster sjunger Sing star i rumemt brevid. Kanske ska gå och hålla henne lite sällskap! :)

Av Maria - 11 mars 2009 19:19

Skoldagen idag var super. Fick mkt gjort och skrev även ut min planering jag gjorde häromdagen! Och tre spansk gramatik papper. Nu kan jag spansk gramatik i sömnen! ;)

Fick rätt mycket matte gjort. Och jag har kommit på ett nytt system att jobba på! Eftersom jag är så glömsk och glömmer hela tiden hur jag gjorde på talet innan. Och eftersom jag så ofta för fel så blir räknehäftet söndersuddat. Då är whiteboardtavlorna bra att ha! Dessutom är det ju lite kul att skriva på den :P

Så idag har jag räknat 5 tal på tavlan. Gick faktiskt bra. Men jag skrev inte ner dom i räknehäftet så jag får göra om dom. Men det gör inget, för jag kommer faktiskt ihåg hur jag gjorde.


Efter skolan var jag och syster och simmade. Vi simmade nog närmare 1km! :D Rätt bra gjort tycker ja! :)


Sen var vi ju tvugna att lattja lite också!! Det fanns riktigt roliga badringar! Jättestora och tjocka. Smidiga jag hoppade av och på som en loppa medans min syster fastnade :p Vi garvade så vi höll på dränka oss själva! När hon satt som mest fast började det komma vågor! Då skrattade jag ännu mer medans jag satt så fint uppepå min badring och guppade med vågorna. Kul att bada med henne tycker jag!

Av Maria - 10 mars 2009 17:02

Ja varför ger de flesta djuraffärer ut alldeles fel information till nyblivna djurägare? Som idag pratade jag med en tjej som har ett(!) marsvin. Hon har blivit tillsagd att ge saltsten,c-vitamindroppar,gurka,sallad och en sån där fröblandning från Ica. Berättade för henne att djuraffärer ofta (säger inte alla) ger ut felaktik info till djurägare. Och berättade för henne hur det var, att dom inte ska ha saltsten. dropparna är onödiga då dom försvinner efter någon timme ur vattnet. Om hon istället ger ett vitkålsblad per dag så klarar dom sig, sen kan man ju ge övriga grönsaker utöver det men att man har vitkål och gärna morötter som basmat.


Som jag säkert har sagt förut så praoade ju jag på en djuraffär. Som bara säljer tillbehör och foder!! De frågade mig vad det absolut värsta är som man kan ge ett marsvin. Sa just saltsten. Ja och höhäck, för dom älskar ju att springa runt och busa i höet. Är det egentligen några gnagare som verkligen behöver saltsten? Och c-vitamindroppar?


Skolan idag då. Fick ganska mycket gjort. Men har med mig matten hem som jag tänkt jobba lite med när pappa kommer hem.


Vintern är tillbaka! Jag som tänkte igår kväll att man kanske kunde ta vårjackan och vårskorna imorgon då det börjar bli vår nu. Den drömmen kunde ju jag bara fetglömma när jag gick upp imorse och det var vitt på backen. Det har snöat hela dagen och det har nog kommit upp emot 7-8 cm snö! jag vill ha vår nu!

Av Maria - 9 mars 2009 19:35

Som ni kanske vet är jag lika bra som en blind ettåring på att rita. Men när jag väl sitter läääänge med en bild och suddar och suddar så kan jag få till det tillslut. Som älgen ni vet?


Men när det kommer till andra estetiska saker som, tova eller småpyssla med örhängen,halsband och armband kan jag få till det riktigt bra ibland minsann!

När jag var yngre höll jag väldigt mycket på med att göra smycken. Läg som jag var 60+ där! :P Kanske ska säga för 3 år sedan höll jag väldigt mycket på med att göra smycken. Speciellt örhängen. Älskade det. Kunde sitta i timmar och bara pnula med mina pärlor. Har hur mycket pärlor som helst kvar! Alla är sorterade i sånna där små fotofilmsburkar. De står i tre lådor,färgsorterade,storlekssorterade och även materialsorterade! Jag fick även med mig tre kompisar på att bli lika nördiga som jag. Gissa om min mormor vart glad när hon fick höra det? Det var nämligen hon som fick mig att börja. Jag överdriver inte när jag säger att hon har över 250 egengjorda örhängen. Och det finns alltifrån torkat lackat älgskit till prismor som egentligen ska hänga i kökslampan.


För att komma till saken så rensade jag ur min väska litegrann idag. Kände att det började bli svårt att hitta min nyckelknippa som förövrigt är den största jag sett. Men eftersom jag är en fena på att tappa bort saker så måste jag ha femtioelva nyckelringar på den! När jag plockade ur allt såg jag mitt lilla vida garn nystan från tidigare i år då jag virkade som en tok. Kunde ju inte låta bli utan jag virkade mig faktiskt ett par örhängen. Låter kanske helt sjukt men jag vart nöjd! Riktigt nöjd!

Jag kallar dom "blomman á la Maria!

Det ska jag säga till slöjdlärare C när jag ser henne nästa gång!


När jag ändå är i farten med bilder.

Min bästa vän var ute och fotade lite idag, själv vågar hon inte lägga ut i sin blogg utan bad mig göra det. Så här kommer en bild på modellen.

Ja hon är knäpp, iklädd klännning och utan dojjor!

Av Maria - 9 mars 2009 10:53

Fram och tillbaka till skolan. När första passet satt igång kände jag hur huvudet började små dunka. Det tog inte lång tid fören det gjorde rejält ont. Kollade i schemat och hade bara "eget arbete" idag. Kollade med läraren och han sa att det var okej att jag åkte hem och vilade lite och kunde jobba lite hemma. Kom precis hem nu och har tagit en ipren. Sitter här nu med en stor kopp te och småsurfar lite. Har tänkt att jag ska göra någon slags planering för att ha koll på alla uppgifter som ska in hit och dit. Blir mycket bättre med en riktigt gjort planering!


Vände på honorna idag - Sickan och Nilma. Tyckte jag såg lite spår av parning på Nilma men på Sickan däremot var det helt rent och fint. Inga spår allt. Vet att när Alvar var här för att sällskapa Prinsessan syntes inga spår på parning på henne så kanske,kanske, kanske hon kan vara parad ändå. Men jag tvivlar lite på det ja då dom mest ligger och sover och hanen har inte något större intresse för Sickan. Kanske blir bättre när hon brunstar.


Satt och skrev anmälan till Stämman i Lessebo igår. Bea blir på dagen senior. Men det kan iof vara bra pga hennes storlek. Hon är ju lite större än vad ett 4 månaders gammalt marsvin brukar vara. Konstigt egentligen då Sickan är så liten till växten. Till Lessebo blir det med en del. Vi ska ställa tre teddyjuniorer också. Alina, Didrik och Debora. Ska försöka få mamma att ställa D&D i uppfödargrupp också för dom är riktigt fina!!

Av Maria - 8 mars 2009 13:49

Här har det möblerats i burarna ännu mer! Elaka Ina fick gå ner till tanterna och bråka där. Men hon vart rädd som en liten skit när de blängde på henne.

Prinsessan går nu själv med Canezza som är så hög i rang att hon bara behöver kolla på Prinsessan så backar hon. Dom två ser ut att komma bra överens. De satt just och åt på samma höstrå! :)


Nilma fick gå till Ior där vi hoppas på golden ungar. Eftersom både Ior och Nilma är golden/white. Så nu luktar det inte så värst gott i marsvinsrummet. Hanarna, speciellt Ior ger ifrån sig en frän lukt när han träffar tjejer.


          Sickan                                                   Zambezi Prince


Vi har fotat en del också. Ungdjuren läggs just nu in på hemsidan. Hör att mamma sitter och knappar på datorn. Var på tiden med en uppdatering på den sidan du mamma!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards