Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 10 mars 2009

Av Maria - 10 mars 2009 17:02

Ja varför ger de flesta djuraffärer ut alldeles fel information till nyblivna djurägare? Som idag pratade jag med en tjej som har ett(!) marsvin. Hon har blivit tillsagd att ge saltsten,c-vitamindroppar,gurka,sallad och en sån där fröblandning från Ica. Berättade för henne att djuraffärer ofta (säger inte alla) ger ut felaktik info till djurägare. Och berättade för henne hur det var, att dom inte ska ha saltsten. dropparna är onödiga då dom försvinner efter någon timme ur vattnet. Om hon istället ger ett vitkålsblad per dag så klarar dom sig, sen kan man ju ge övriga grönsaker utöver det men att man har vitkål och gärna morötter som basmat.


Som jag säkert har sagt förut så praoade ju jag på en djuraffär. Som bara säljer tillbehör och foder!! De frågade mig vad det absolut värsta är som man kan ge ett marsvin. Sa just saltsten. Ja och höhäck, för dom älskar ju att springa runt och busa i höet. Är det egentligen några gnagare som verkligen behöver saltsten? Och c-vitamindroppar?


Skolan idag då. Fick ganska mycket gjort. Men har med mig matten hem som jag tänkt jobba lite med när pappa kommer hem.


Vintern är tillbaka! Jag som tänkte igår kväll att man kanske kunde ta vårjackan och vårskorna imorgon då det börjar bli vår nu. Den drömmen kunde ju jag bara fetglömma när jag gick upp imorse och det var vitt på backen. Det har snöat hela dagen och det har nog kommit upp emot 7-8 cm snö! jag vill ha vår nu!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards