Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under december 2010

Av Maria - 7 december 2010 20:43

Då var terminens utvecklingssamtal avklarat! Efter att jag och evelina via eniros (värdelösa) karta guidad en vilsen pappa som befann sig ute i ingenstans kunde vi börja. Ingenting speciells sas väl egentligen. Utom att jag ska ta mig en funderare på att läsa matte c..


Det var simmning på idrotten idag och jag var med. För nästan första gången sen september. Men simmning är ju så pass snällt. Det gick bra! Jag och evelina satt kvar i skolan och pluggade flitigt, för det var ingen ide att åka hem för oss. Både hade samtal. :-) Jag vete gudarna hur det ska gå för oss på redovisningen vi skriver på. Jag vill bara tacka google translate :-p


Imorgon är det sovmorgon så jag tänker inte gå och lägga mig supertidigt ikväll, så nu tänker jag ta och mysa med lite marsvin :-)


Glöm inte att läsa om min första kärlek i inlägget nedan ;-)

Av Maria - 7 december 2010 20:38

Andra dagen och rubriken är "min första kärlek"


Det var runt 13 år sedan. Jag kanske var 5 eller 6 år. På dagis hade vi något som hette veckans barn. Det var en tjej och en kille som skulle få findukat vid lunch och en bild på var och en av dessa skulle sitta på väggen och vi fick välja sånger på samlingarna. Dessutom skulle de få hälsa på hos någon av föräldrarnas jobb. Vi var till hans pappas jobb. Fick dricka saft och ha gamla skivor som underlägg.  Jag sa att den man är veckans barn med måste man leka med varje dag och vara tillsammans med! Så pang bom blev jag och Jacob tillsammans, om han var med på det eller inte vet jag inte :-p När veckan var slut behövde vi inte vara tillsammans längre så jag gjorde slut. Trots den plötsliga separationen är vi vänner än idag. Och har inga problem att prata om vårt tidigare förhållande utan båda två har gått vidare! ;-)

Av Maria - 6 december 2010 18:33

Jag börjar väl på en gång då!

Ämnet idag är "presentera dig själv". Tror väl att de flesta som läser här känner mig mer eller mindre. Men iallafall :-)


Jag heter Maria Uusimäki. Född den 18 april 1993. Faktiskt 3 månader för tidigt.  Bor en bit utanför Södertälje och har bott här hela livet. Det enda jag gjort är att byta till rummet precis brevid. Jag har haft djur hela livet i form av katter, hamstrar, kaniner och marsvin. 2004 köpte jag och min syster våra första marsvin. Ett var. Nu bor det 25 små godingar här hemma. 2006 blev en uppfödning godkänd här hemma. Vi började med teddy och nu har vi utökat med self cream. Ställer ut dessa förfullt! Även en katt spatserar här hemma.

Jag går andra året på Spånga Gymnasium med inriktiningen djurvård. Drömmen och tanken är att bli djursjukskötare!


Det var allt för idag! :-D


Av Maria - 6 december 2010 18:23

Lite här och var bland bloggar på nätet cirkulerar just nu en slags "30 dagars tema-bloggande". Det går ut på att man varje dag under 30 dagar skriver inlägg med fasta ämnen. Det lät faktiskt ganska roligt så jag hoppar på detta jag också! Men jag kommer förstås skriva vanliga inlägg under tiden också.


Gör gärna samma sak på din blogg! :-)


Eftersom jag var lite sen och inte började första december får jag korta av den lite grann så jag hinner klart innan jag åker till fjällen :-) 


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Mina ambitioner
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Mina rädslor

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Min favoritplats
Dag 27 – Min tro
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Ett sista ögonblick

 Dag 30 – Vad är kärlek?

Av Maria - 6 december 2010 08:24

Om man ställer in värmen i huset efter 10 minus blir det ganska varmt om den sen sjunker ner till nollan! Termometern här inne visar på nästan 24 grader = varmt!! Hoppas att kylan kommer tillbaka, vill inte ha någe blaskväder!!


Vet ni, inatt drömde jag något fantastiskt, alla uppfödare hade börjat med selfar! Tänk er, selfar överallt. Bättre än himmelen tror jag ;-) Men å andra sidan blir det inte lika kul att föda upp en jättevanlig variant. Då blir de liksom inge ovanliga.


För några veckor sen tog vi hö från ett annat ställe an vad vi brukar. där vi tagit ifrån tidigare har mer tunnt hö och den vi har ifrån nu har grövre. I början ratade alla marsvinen de nya höe   t, förutom Prinsessan då, hon käkar allt! :-p Men nu äter de som om de aldrig sett hö tidigare! Det är länsat i burarna på morgonen när man kommer upp! :-)


Om ett tag ska jag ta och kila till bussen. Jag älskar måndagar och  tidsagar, börjar 11 och slutar 2 eller 3. Sköönt! Funtar på att ringa frisören idag och kolla om hon har någon tid :-) See u!


     

Av Maria - 5 december 2010 19:52

Har rotat lite i arkivet och hittat de ena söta efter det andra, delar med mig av lite ;-) Tyvärr försvann en hel del bilder när min gamla dator kraschade. Som tur är har vi varit slarviga med att tömma kameran!


Goa Prinsessan. Trots megabölden under hakan var hon glad! Och nu studdsar hon runt som aldrig förr. Hon måste ha ett hjärta av stål!


            

Chimaria några dagar gammal. Sötnos :-)


Cindra när jag fick hem henne, hon var så liten!



Min fina pärla!



Ett par veckor gamla och slåss om ett grässtrå. Syskonkärlek!

Av Maria - 5 december 2010 18:41

Alla helger går så himlans fort! Men jag har hunnit med mycket. Igår var jag och marcus upp till stockholm och handlade julklappar! Hittade till alla utom mamsen. Att det alltid ska vara det svåraste!?


Idag har jag pluggat lite grann men nu tror jag nog att jag tänker dricka lite glögg och ta mig en lussebulle!

Av Maria - 2 december 2010 16:49

Började 8 idag istället för 10,45 som jag brukar börja på torsdagar. Men vi tog andra tvåans hundkurs och slapp våran sena på eftermiddagen. Hade redovisning. Jag tycker att det gick jättebra. Jag, Lovisa och Evelina är som järngänget ;-)


Efter det var det mikrobiologi och lite repetition innan provet näst nästa vecka. I svenskan fick vi en uppgift som vi fick göra på valfri plats och då gick vi till engelskaläraren och frågade, och hon sa att vi kunde jobba hemma med det med. För där gör vi en redovisning. Så helt plöstsligt gick dagen från ganska kort till superkort! Det passar bra att jag kom hem tidigt då ena ungen inte diar som den ska och måste stödmatas så ofta som möjligt. Lillskruttan :-(

Hon åt en hel del när jag kom hem och verkade hungrig, vilket är ett pluss!


Ikväll står laga mat och plugg på listan! Pappa slutar sent och mamma blev till att jobba över, så jag får göra middan :-)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards