Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under december 2010

Av Maria - 14 december 2010 19:23

dag 9 och rubriken är "mina rädslor"

Finns väl inte så mycket att skriva mer än att lista upp dem!

Magsjuka, mörker när man ska gå och hämta hö och döden.

Av Maria - 13 december 2010 18:36

Skriver den lite i efterskott. Men gårdagens rubrik var "min bästa vän"


Min bästa vän heter Åsa. Vi har varit vänner sedan 5 årsgruppen men blev vänner någongång i 5:an. En bästa vän är någon som kommer med te när de vet att man är sjuk, som man inte behöver säga vad man önskar sig i present och julklapp och som märker när minsta lilla står fel till. Det är Åsa.

I somras var vi till Göteborg tillsammans, bara vi. Det var något som alla bästa vänner borde göra. Jag vet inte mer vad jag ska skriva egentligen, hon är min bästa vän och har alltid varit sedan 5:an!

  

Av Maria - 13 december 2010 16:54

Jag har blivit kär! De är bruna fluffiga och smakar himmelskt!

Pepparkaksrullarna från Delicato

  

de är det godaste jag ätit!


Skoldagen var bra, snabb! Jag älskar måndagar, börjar 11 slutar 14 ;-)
Kul att det tar längre tid att komma till och från skolan än vad det gör att vara där :-p

Imorgon är det prov vilket betydet plugg idag. Men jag känner mig faktiskt rätt säker på allt. Tror jag.. Först tänker jag bara dega lite här sen ska jag sätta igång och göra nytta!


Om 5 dagar är det fyra månader kvar. 16 veckor. 126 dagar! Jag önskar mig att jag klarar körkortet. Jag fyller år på påsklovet och självklart hoppas jag på att få göra uppkörningen på min födelsedag! tänk vilken present! Sara sitter dagarna i ända och letar bra musik så vi kan göra en bilskiva ;-)


Jag känner att jag halkar efter lite i "30 dagars bloggandet" men jag tar igen det jag missat ikväll, tror det är min bästa vän och ett ögonblick, håll utkik ;-)


Av Maria - 12 december 2010 14:11

Det här är en sån där typisk söndag igen. Allt är lugnt och skönt och jag luffsar runt i mjukiskläder. Har suttit och pluggat hela dagen och fått en hel del gjort faktiskt! Men jag kände att det var dags att ta en liten paus nu, tror jag ska göra mig lite lunch :-)

Var in med kameran till marsvinsrummet och Chindira var bra nyfiken!


Nu ska jag göra lite mat och sen återgå i pluggmolnet!  

Av Maria - 11 december 2010 22:00

Idag är rubriken "min dag". Det blir väl som ett vanligt inlägg :-)


Vaknade hos marcus och gjorde mig iordning för att åka in till stan för att klippa mig. Jag hade lyckats få med mig Jenifer som jag inte träffat på evigheter. Jenifer är den enda barndomsvännen som jag aldrig tjaffsat eller bråkat med, den ni ;-) Hursomhelst så hade jag tid vid 1 hos frisören så vi tog bussen in, hon väntade medans jag klippte mig. Sen satt vi oss och fikade. Jag tog en äppelgummipaj och en latte. Riktigt skönt att få träffas igen. Vi har varit vänner så himla länge och gått igenom en hel del tillsammans och när vi började i olika skolor och fick en massa plugg blev det inte så mycket mer tid över än sms..Men nu fick vi träffas och vi satt säkert i 2 timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Sen när jag kom hem gick jag runt och kände mig alldeles lätt! Var förbi apoteket och hämtade ut medicin också, men läkaren hade bara lagt på en av dem så jag måste ringa tillbaka dit imorgon.


ett tips, ring en vän ni önskar att ni träffade oftare, det gör så mycket!

 

När jag kom hem vet jag inte vad jag gjorde, kvällen bara swischade förbi!

Av Maria - 10 december 2010 17:25

Dag 4 blir lite försenad, hann inte igår. Rubriken var alltså "det här åt jag idag"


frukost:

1 kopp te, smörgås med smör.


lunch:

champinjonsoppa.


en lussebulle när jag kom hem.


middag

lasange.


Skriver dag 5 på en gång! Rubriken då är "mina ambitioner"


Mina ambitioner vet nog de flesta om. Om inte annat är de att bli djursjukskötare. Få jobba på klinik! Jag fick höra en gång  'när alla tjejer var små ville de bli prinsessor eller veterinärer, du har flickdrömmen kvar'

Den har bara blivit starkare! På ett vis ser jag upp till de som är djursjuksköterskor. Jag kan inte tänka mig något annan än att jobba som det faktiskt. Nu har de ändrat intagningarna för högskolan och man måste gå där för att bli behörig. Poängen för att komma in är skyyyyhöga. Men vill man så kan man, och jag vill!

Av Maria - 9 december 2010 07:47

Bröstledsinflammation är ingen jag ens önskar min värsta fiende. Dels för att det inte gått över på de månader jag ätit medicin. Men också för att medicinen är nog inte den mildaste. Som jag säkert sagt är en biverkning magsyrerelaterade sjukdomar. Och det råder ingen tvekan om att jag åkt på det. Det är inget bra dag idag. Jag är dunderförkyld och fryser, så jag drack te. Men då bränner det i magen. Iochmed att det för det har jag trappat ner yttligare på medicinen vilket leder till att inflammationen blir starkare. Då förkylningen spränger i huvudet tog jag en alvedon vilken leder till att det gör ännu ondare i magen. Så nu väntar jag på att klockan ska bli 8 så att jag kan ringa läkarn. Medicinen börjar ta slut, och medicinen för medicinen börjar också ta slut. Men det är tur att det är en kort dag i skolan..

Av Maria - 8 december 2010 19:02

Dag tre och idag är det mina föräldrar jag ska skriva om!


Min mamma heter Catarina men kallas för det mesta för Catti. Hon är 48 år och uppvuxen i förorterna. Hon delar marsvinsintresset med mig och är aktiv i utställningar hon med. Jobbar som förskolelärare och har oförskämt nära till jobbet. Hon är en bra mamma ;-)


Pappa då heter Mikael men kallas för Mikki. Ursprung från Finland med finska föräldrar och 2 av syskonen. Uppvuxen i Norrland, närmare bestämt Ö-vik och har en hel del kvar av dialekten. Är 49 år och jobbar i kakelbutik. Han har inte intresse för marsvin men istället för motorcyklar som han putsar ofta på..


Några säger att jag är lik pappa till sättet ( och glupskheten). Medans några säger att jag är mamma upp i dagen då hon var liten. Jag vet inte riktigt själv vem jag är mest lik. Badkrukan är nog ärvd av mamma men jag börjar bli av med det nu, tillskillnad från mamma som knappt kan stava till bada längre. Av pappa har jag ärvt förkärleken till allt ätbart. Om han och jag skulle bo själva skulle vi äta oss genom dagarna. :-p


När jag var i den jobbigt tonårsperioden var jag nog en pina för mamma och pappa. Trodde nog att jag var tuffare än vad jag var och ljög gjorde jag, men var verkligen inte bra på det. Det var en hel del bråk här hemma emellanåt tror jag. Men nu har jag mognat på mig och har insett att ljuga är dumt. Och jag har insett att jag är nog inte så tuff, eller så är det mamma och pappa som insett att jag är det! Jag har en väldigt bra relation med både mamma och pappa och de får veta de mesta vad jag har för mig. Både saker de vill veta och kanske inte vill veta. Men jag vill berätta det ändå!


Så jag tycker att mina föräldrar är de absolut bästa på hela jorden!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards