Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under mars 2008

Av Maria - 10 mars 2008 21:19

Veckorna bara rullar på!!

Tänk att det redan är mars, känns som om det var jul nyss.

Pappa var och hämtade min moppe idag, det känns så kul att få hem den men jag måste ändå vänta lite drygt en månad innan jag får köra.Det känns lite drygt.Men tiden går fort får man hoppas!

Just nu sitter jag med en handduk virad runt håret för att jag nyss har duschat. Har också lösnaglar på mig för att jag ska som sagt spela Carolina Gynning i en film i skolan.Det är liiiite svårt att skriva på tangentbordet med de sjumila långa naglarna, Så det blir inte så långt inlägg idag.

Nu börjar de riktiga förberedelserna inför kallhäll utställningen. Måste ta av mig naglarna imorgon så att jag kan fixa med djuren.

Det ska bli så kul med utställning igen! Har längtat ända sedan sollentunamässan som var i början av januari.

Nu blir det godnatt för mig och mina naglar, annars orkar vi inte upp imorgon.


Sov sött.


Av Maria - 9 mars 2008 15:27

Fredag: Var i skolan på dan. Sen efter skolan åkte jag och Åsa hem till några kompisar, det var roooligt där:D

Jag sov över hos Åsa på natten sen också. Vi kom i säng ganska sent, det blir mycket blubb blabb när man är trött och är med en underbar, rolig kompis som Åsa:)

Efter många sagda godnatt somnade vi iallafall.


Lördag: Vaknade upp hos Åsa men täcket nere på golvet:P Hade sovit väldigt gott iallafall.

Vi sa godmorgon till varran och pratade om vad vi skulle göra efter vi har ätit frukost.Vi kom fram till att vi skulle köra lite cross. Den har vart trasig så Åsa vart så glad när den kom hem från verkstan så då körde hon lite. Och jag testade också:) Det gick inte fort men jag höll mig på banan och på crossen, och det är det som är huvudsaken:P

Sen ringde Fredrik och Kevin ( De vi var hos på fredan) och frågade om vi kunde hitta på något. Det kunde vi. Åsa och jag hoppade in i varsin dusch och tävlade vem som kunde duscha snabbast....hon vann:/ Jag var typ 5 minuter efter. Att jag ska ta så lång tid på mig och duscha fattar jag inte.

Men men..När vi nästan precis hade gjort oss klara kom grabbarna. Vi körde lite till och sen började det skymma så då slutade vi. Istället cyklade alla fyra till Ica för att handla kyckling klubbor och dricka till middagen. Vi åt och sen tittade vi på Melodifestivalen. När den var slut cyklade Kevin och Fredrik hem och jag och Åsa gick och gjorde oss i ordning.

Sen gick vi och la oss och pratade ännu lite till igen.


Söndag: Jag vaknade ganska tidigt idag och ville inte väcka Åsa. Hittade en Fritidsresor katalog brevid min madrass, låg och bläddrade i den fram och tillbaka i en halv timme, men Åsa vaknade av allt mitt bläddrande. Vi låg och pratade och sen gick vi upp och åt frukost, tävlade igen om vem som kunde duscha snabbast. hon vann igen....

Sen provade vi lite kläder till en film vi ska spela in via skolan. Jätte fina vart vi!

Sen åkte jag hem för att Åsa och hennes familj skulle bort och vi ska få främmande ikväll av kusinerna.

Nu ska jag gå och fixa håret, det ser inte så roligt ut för att jag satt bara upp det i en hästsvans när jag hade duschat.


Ha det bra!

Av Maria - 5 mars 2008 20:59

Dagen började med en hakvtimmes sov morgon! Den halvtimmen är värdefull för en sömntuta som jag;)

Jag skulle som sagt till tandläkaren och hade tid halv nio, fick med mig pappa så att då behövde jag inte ta bussen och sparade därför en halvtimma:)

Väl hos tandläkaren upptäckte jag att de hade bytt lokaler..hade ingen aning om vart vi var när pappa svände in på den gatan som vi aldrig har svängt in på när vi skulle till tandisen tidigare.

Besöket hos tandläkaren gick finfint.

Jag kom bara en halvtimme sent till skolan så jag missade bara diskutionen på nya schemat, men det gjorde inget, fick infon av kompisarna senare.

sista lektionen hade jag engelska, och gissa vad vi fick göra då?

Jo, såklart skriva om vad vi har gjort på lovet.

Det verkar vara en tradition på alla Sveriges skolor. Efter varje lov säger läraren:

- Och nu ska ni få skriva om vad ni har gjort på lovet, vad roligt va?

Alla eleverna säger i kör:

-Mm.

Och dessa repliker upprepas efter varrenda lov! börjar bli liiiite långträkigt nu när jag har vart med om det i 9 år..

På eftermiddagen efter skolan åkte jag o Åsa hem till henne för att spela in en film.

Vi är läst en bok i svenskan, man ska göra en så galen redovisning som möjligt sa läraren.

Vi ska spela Carolina Gynning och Victoria Silverstedt, så klart vart jag Carolina efter som Åsa är blond och passar rollen som Victoria.

Eftersom jag ska spela Carolina innebär det att JAG ska lära mig SKÅNSKA!!?? Lite dialekt iallafall...men det funkar nog. Jag har hittils lärt mig att säga Carolina Gynning:P

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Tjenixen!

Av Maria - 4 mars 2008 20:13

Nu är studiedagarna slut.

Men det ska faktiskt bli skönt att komma igång med skolan igen.

Imorgon bitti ska jag till tandläkaren så jag missar lite av skoldagen då, men det ska nog gå bra ändå:)

Som sagt skulle jag och pappa åka och köpa moppen idag, så nu är jag moppeägare.Har inte fått hem den ännu, det skulle ta ca. en vecka innan moppen och reg. plåten och reg. beviset kom hem. Nu är det bara att vänta tills jag blir 15 och får ta körkortet.

Just nu sitter jag och kollar på Bygglov. Hon som bor där som de är och fixar hos gillade inte gardinerna..vi får se vad hon tycker när det blir klart.

Nu ska jag vara osocial och dimpa ner i soffan och vara lite soffpotatis.

Hejsvejs!

Av Maria - 3 mars 2008 21:09

Har haft studiedag idag, himla skönt efter all "skolstress" som har varit.. Visste inte vad jag skulle ta mig till veckorna innan lovet.

Men nu är jag pigg och glad igen, förutom att jag just nu sitter med världens huvudvärk.Har tagit en Alvedon så jag hoppas att den ger sig.

Idag har jag vart i Skärholmen men Kosmos ( Åsa ). Det var som vanligt, går in med trettioelva plagg i provhytten, Åsa hittar ungefär 3-4 stycken som är bra och köper alla, jag som alltid har så otur i klädköp hittar ( om jag har tur ) en eller två plagg, men då är de trasiga, eller något annat som inte var bra. Det vanligaste är en storlek för liten eller för stor.

Idag hittade jag en JÄTTEFIN tunika på VeroModa. En sort i två ol9ika färger, den grå var för liten oich den vita var så stor att den såg utt som ett nattlinne, blir så trött!!! Hade tänkt att jag ska springa in på VeroModa här hemma på stan någon dag och se om den finns i rätt storlek där. Man kan väll alltid hoppas.

Så vi åkte hem från skärholmen och Åsa hade då två påsar med sig och jad hade som vanligt INGEN...jag fick nöja mig med mat i magen vilket som var himlans gott:) En Tikka Masala med ris vart det:) Till det åt jag ett sånt där nanbröd tror jag de heter. Den maten är hejdundrans god på den där restaurangen! Passa på att smaka den om ni är i skärholmen..restaurangen finns på de där restaurangtorget Metronova och restaurangen ligger brevid den spanska restaurangen och är Indisk..vad krångligt det där vart nu..:S

Har även studiedag imorgon också, då blir det till at plugga heeeela dagen! Usch och fy! På kvällen ska jag och pappa åka och köpa den efterlängtade moppen:) Tack pappa. Det börjar närma sig 15-årsdagen nu..mitten av april men ändå;)

Sen är det bara det viktigaste kvar, körkortet!

Tycker att det ska bli så kul med moppe:) då behöver man inte passa pusstider eller tjata på föräldrarna för attfå skjuts. Kanske blir så att föräldrarna får skjuts av mig;)

Pappa är nog ungefär lika glad som mig över att jag ska köpa moppe. Han kommer nog någon dag och säger:

- Maria, jag ska till brorsan och basta skulle jag kunna få låna din moppe??

Det skulle inte förvåna mig:P

Nu drar det ihop sig till utställning.Tror att jag har srivit det i alla inlägg senaste vecka, men det är ju såååå kul!

Ska gå och bada Cindra Pindra nu och Prinsessan ska också få ta sig ett bad men lite längre fram i veckan:)

Lite pluttinutt blir det nog också med de små gullungarna:)

Av Maria - 2 mars 2008 19:55

När jag kom hem slängde jag av mig jackorna och skorna och spraaang in till marsvinen och snussade och pussade på de.

De mådde så bra så:)

Borstade pälsar, klippte klor och allt vad det är som man inte har gjort på hela veckan fick jag göra. Sånt är roligt tycker jag:)

Har lagt in bilderna från kameran nu.

Man längtar ju tillbaka när man ser alla de mysiga fjällbilderna!!

Borta bra men hemma bäst, det stämmer faktiskt.



Utsikten från sittliften.

(Mer bilder kommer sen.)



Av Maria - 2 mars 2008 14:42

Har inte kunnat skrivit på ett bra tag nu för att jag har varit i gudomliga Idre med familj och Åsas familj.

Det är ju så himla roligt att åka skidor!

Vi har haft det otroligt roligt och skönt:)

Lägger ut lite bilder på hemsidan senare ikväll.

Förberedelserna för utställningen i Kallhäll har också börjat nu, nu är det inte långt kvar.

Sista dagen på sportlovet nu också, men vi har det så lylligt i skolan så att vi har studiedagar på måndag och tisdag:)

har tänkt att åsa till skärholmen imorgon och så får det bli plugga plugga på tisdag.Kom lite efter i skolan där när jag var sjuk hela veckan innan lovet.

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards