Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under mars 2008

Av Maria - 20 mars 2008 18:13

Äntligen är det påsklov!

Det ska verkligen bli skönt.

Jag var lite klyfftig idag och tog på mig en gul och fin kofta. Känner mig som en liten kyckling. Det var ju lite passande tycker jag :)

Skoldagen var otroligt bra idag!

Jag fick jätte mycket gjort! På eftermiddagen fick vi titta på film eller spela innebandy, jag valde film. Det var "Dodgeball" som visades, den var väll sisådär.

När filmen var slut fick vi gå hem, då var det påsklov!

Efter skolan hade vi en kvart över till bussen gick så jag Åsa och Mimmi sprang in på Vero Moda och de hjälpte mig med vilken tröja jag skulle köpa.

Det har varit tre tröjor, en skjorta, en tunika och en blus/tunika som jag har stått emellan. De var så pass dyra så jag kunde inte köpa alla tre tyvärr.

Det var den där blusen/tunikan som vi tyckte mest om. Förtydligar: en lite längre blus med trekvartsärmar. Jätte fin var den. Funderar på om jag ska ha den i påsk om man blir bjuden på någon påskmiddag kanske ;)

Nu kurrar min mage som en liten gris, måste mata den med något.

Puss och kram!


Av Maria - 19 mars 2008 21:09

Imorgon är det sista dan i skolan innan lov. Shit vad skönt det ska bli, öven om det var lov för 2.5 veckoar sen.

Men jag behöver verkligen lov nu, är helt slutkörd, IGEN!!

Det är inte roligt..

Jag var ju sjuk hela förra veckan och har missat lite i skolan. Tror det är därför jag är slut.

Har fått sitta ändå från 16,00 då jag kommer hem. Plugga plugga tills det är middag, plugga plugga efter middagen och sen gå och lägga mig vid halv 11. Upp halv 7 på morgonen, en hel dag i skolan och sen hem igen. allt går runt runt runt i mitt huvud och kan knappt tänka klart. Jag var tvungen att lägga mig på mattan i skolan idag och bara blunda och pusta ut, klarar det inte annars.

Jaja..nu är det färdig klagat för min de.

Jag avsatte faktiskt 20 minuter idag för att byta på marsvinen, det är också viktigt. Nu har de rent och fräscht :)

Det är ju utställning nästa helg också, asså inte i påsk utan helgen där på. Det ska bli roligt.

Skönt att det inte är vår lokalavdelning som fixar det, men kommer hem så sent då eftersom man måste stanna och städa och allt sånt.

Det blir Prinsessan ( ras och pet) och cindra ( klippt långhår) som får följa med till Valbo den här gången.

Jag tror att det blir Cindras sista utställning för att hon börjar tunna ur ganska myckt i pälsen och kroppen. Hon måste nog börja få lite kligröt så att hon kan få äta upp sig lite.

Så som sagt är det nog slut på Cindras utställningskarriär efter Valbo. Om det inte över förväntan går super duper bra iof. :p

Men nu ska jag gå och sova, det har blivit så sena kvällar på sistone..

Godnatt!

Av Maria - 18 mars 2008 19:43

Just nu sitter jag och målar mina naglar röda :)

Har precis ätit, falukorv med makaroner serverades.

Idag i skolan har det varit extremt stressigt. Det är projekt redovisning imorgon redan och imorse var vi knappt klara med någonting i projektet. Så vi fick slita häcken av oss idag. Men det gav goda reslutat :)

Hoppas att det blir bra på redovisningen imorgon då. Vi har en bra idé om hur vi ska redovisa.

Men nu har jag suttit och pluggat samntidigt som jag skrivit och är helt slut i huvet så nu måste jag få ut min dagliga sömn.


Natti natt

Av Maria - 17 mars 2008 18:39

Om det snöar!!! Det bara vräker ner!

Är det inte lite sent kanske?

Jag tög ju fram vårjackan i helgen och hade tillochmed tänkt att gå ut och köpa vårskor men jag kanske får vänta lite med det då :p

Idag var jag i skolan.

Vi hade först eget arbete, det var lite projektarbete för mig och min projektgrupp.

Periodens projekt är:

varje vecka får vi ett problem.

vi ska styra upp ett land som lever i kaos.

Den här veckan ska vi bestämma lagar, vem som bestämmer, vad hon bestämmer osv.

Det känns som ett roligt projekt. Hoppas det blir bra:)

Efter rasten hade vi matte, men där jobbade jag med spanskan, det var faktiskt okej för mattelärarn ;)

Sen var det lunsch, det var inte gott. Någon gryta med fettiga köttslamsor och pulvriga små grönsaksbitar. Till det var det sladdriga makaroner indränkta i fett. Inte min smak.

Jag nöjde mig med lite sallad och två knäckemackor. Skolan har väldigt goda knäckemackor :)

Efter lunschrasten hade vi svenska. Vi skulle redovisa den där filmen som jag och Åsa har spelat in. Det var fel format för att spelas upp på skolans dator såklart. Bara för att vi hade lagt ner så mycket jobb på allt det där och så vart jag sjuk och då fixade vi det igår, på en ynka dag.

Läraren hade full förståelse för våran stress och sa att vi kunde visa den imorgon istället. Så nu har jag suttit här och ändrat formatet och bränt över den på en skiva, så nu MÅSTE det bli bra!

Efter skolan kom pappa och hämtade mig. Vi åkte först till en djuraffär här i stan och jag sprang in och frågade om praoplats. Det gick jätte bra sa de. Ska komma in där lite senare med lite papper från skolan om mig osv.

Efter frågan om praoplats åkte vi till trafikskolan för att betala min utbildning för eu-moped och hämta de böcker jag skulle få.

Väldigt fina böcker var det. Men det är mycket jag ska lära mig tills utbildningen den 4/4.

Nu ska jag ge marsvinen lite mat, grönsaker,vatten och hö. Mamma ligger fortfarande i hög feber så det blir jag som får ta hand om djuren :) Det har jag inget emot!

Hejsvejs!

Av Maria - 16 mars 2008 20:14

Det har varit en jättebra helg!

Lördagen började med att klockan ringde kvart i fem.

Det var bara att trycka på "off" knappen bakom veckarklockan för att inte väcka resten av familjen som låg och sov, förutom mamma då som också skulle upp.

Jag gick upp, så trött att ögonen knappt gick att öppna :p

Iallafall så gjorde jag mig iordning. Sedan la jag ner djuren i deras transporter, gav de djuren och djuren som skulle vara kvar hemma grönsaker och hö.

Det var bara att packa in allt pick pack in i bilen och åka iväg.

På vägen svängde vi förbi Mia för att hämta hennes två djur som blandannat vi skulle ställa åt henne.

Efter 40 minuters bilresa såg vi skylten " KALLHÄLL".

Vi var framme!, Skönt när utställningarna är så nära.

Jag är nöjd med resultaten.

Prinsessan pet: 91p silverkort 2/5 av Ida H. är väldigt nöjd med de orden hon fick. Bara bra ord :).

Prinsessan ras: 87p 2/2 av Eva J. Där är jag inte så nöjd med kritiken. Hon är så sällskaplig så hon vill bara upp i famnen och gosa när hon står där på plattan och vara fin, det får nog vara en petkarriär för henne.

Cindra klippt långhår: 88p och så rolig placering som 1/1 av Eva J.

Är ganska nöjd med hennes kritik. Cindra börjar tunna ut i pälsen pga. åldern så att jag tror nog att jag ska avsluta hennes utställningkarriär efter nästa utställning. Har inte riktigt bestämt mig ännu.

Alla bedömningar på mina djur var klara innan lunch så jag hade hela eftermiddagen ledig.

Då var jag bland annat lite " ledare" för gurkätartävlingen. Jag satt sekriterare åt Minna ett tag. Efter utställningen var det bara att städa upp allting i racerfart!

Norrort skulle skulle ha årsmöte, där alla norrortare fick vara med tror jag, men det vart inte så många, 18 st. Jag vart sekriterare på mötet och skulle då skriva allt vi beslutade och tyckte. Det ska ner på stämman i slutet av april. En sammanfattning av det jag kluddrade ihop ska jag skriva här nu i veckan. Efter mötet fixade vi det sista i lokalen, sen kunde vi bomma för natten och den här utställningen. Vi kom hem runt 20 tiden och då kurrade magen efter mat! Sara och pappa hade sparat lite tacos åt oss, mumsigt.

Vi åt och kollade på melodifestivalen. Jag tycker att det var rätt låt som vann! Men Sanna Nielsen´s låt var också bra.

Imorse ringde Åsa och väckte mig, iof var klockan 11 så det var ju på tiden att jag skulle gå upp. Hon sa att det var så pass bra väder idag så att vi kunde spela in filmen. När vi hade pratat klart var klockan 11,05, vi sa att jag skulle ta bussen till henne så att vi skulle kunna filma. Bussen gick 11,15. Det var bara att gå upp på toa, klä på sig och spriiiiiiiiinga till bussen!

Men jag hann, fick tom stå och vänta i nån minut.

Vi åt lite lunch och sen började vi filma. De tänkta filmarna sa: näe, vi har inte lovat att vi skulle filma, vi kan inte idag vi ska spela tv spel och plugga franska. Jag och Åsa vart lite smått sura på killarna som visst hade lovat flera gånger att de skulle filma, men det löste sig ändå ( Åsa´s mamma ställde upp :).

Under inspelningarna skrattade vi så att tårarna sprutade! Tänk vad vi kommer göra bort oss när hela klassen på 30 elever ska se den där filmen. Vi är inte så vackra direkt :p

När vi skulle lägga in filmen på datan funkade det inte på Åsa´s dator. Jag fick åka hem hit och fixa det hade jag tänkt. När jag satt igång datan och hade överfört filmen upptäckte jag att jag inte har något filmprogram..opps :o. Men det löste sig som tur var :)

Och nu sitter jag här, men en färdiggräddad kanelbulle från ica, dricker en kopp te med honung och springer fram och tillbaka och servar mamma som ligger i sängen och är smittat av det som jag hade förra veckan.

Nu såg jag att marsvinsspelet.com är igång igen, ska gå in och starta om efter den nya omgången.


Hejsvejs.

Av Maria - 13 mars 2008 18:35

Jag och mamma har diskuterat och vi har kommit fram till att vi ska ta en kull på Prinsesan. Jens erbjöd en hane som han tror kan bli bra till henne. Det blir nog någon gång framåt försommaren som hanen kommer hem till oss. Väntar med spänning!!

Jag känner mig friskare och kan förhoppningsvis komma på lördag!

Har iallafall fixat iordning alla djuren jag ska ställa. Så får vi hålla tummarna på att det blir ännu bättre tills på lördag.

Men nu när mamma kom hem från jobbet kände hon sig lite smårisig. Hoppas att det inte är hennes tur att bli sjuk nu. Isåfall så får hon eller pappa skjutsa in mig till utställningen och så får jag ställa hennes djur också. Det ska säkert gå bra. Krya på dig mamma!






Av Maria - 12 mars 2008 18:20

Att den inte ger sig sjukdomen!!

Är så trött på att vara sjuk nu!

Det känns inte så bra att vara hemma nu för att jag har så mycket att göra i skolan. Mailade svenska läraren idag, det är där vi har mest att göra och hon sa att jag kunde göra lite enklare uppgifter. Det känns skönt!

Mamma sitter just nu och torkar Prinsessan här brevid mig. Hon har fått tagit sig ett bad:)


Av Maria - 11 mars 2008 17:56

Vaknade flera gånger i natt av att jag frös så in i norden!

När klockan ringde imorse hade jag världens huvudvärk, frös ännu mer, knappt någon röst och en bedrövlig hosta..

Det var bara att stanna hemma från skolan idag då, men igentligen har jag inte alls tid att vara hemma igen.Gick och bäddade ner mig under täcket igen. Mamma ringde och sjukanmälde mig till skolan och sedan ringde hon pappa så att pappa kunde ringa läkarn.Mamma sa att jag skulle åka till läkarn och kolla så att det inte var lunginflamation eftersom jag har varit hostig i ca. 3 veckor nu och hade så hög feber imorse. Pappa kom och hämtade mig lite senare och vi åkte in till läkarn. Det var inte luninflamation som tur var utan det var bara några bakterier i luftvägarna. Fick pencilin och hostmedicin som jag ska äta i 10 dagar nu. Pencilin tabletterna är väldligt stora, men det funkar att svälja de iallafall.

Ännu en anledning till att jag inte har tid att vara sjuk är att jag MÅSTE fixa djuren inför lördagens utställning. Jag får flörta lite med mamma och fråga om hon kan ta hand om de nu när jag är som värst.

Nu ska jag gå och bädda ner mig i soffan igen och titta lite på Grey´s Anatomy.

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards