Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under maj 2010

Av Maria - 16 maj 2010 20:06

åh vilken bra helg jag haft!


Igår skulle jag som sagt ha grillkväll med Åsa. Efter att vi åkt runt halva stan efter något att grilla kom vi tillslut hem till henne. Där vi dukade fram uppe på balkongen och satt i flera timmar. Så skönt med lite värme ute. Ett par filtar räckte och vi kunde sitta ute till runt 11. Idag sov vi ut riktigt ordentligt och åt frukost vid sisådär 11 till 12. Sen åkte vi in till stan och gick runt. Satt oss på tidermans och fikade och tittade på människor genom fönstrena. Det är roligt. När vi kom hem igen mötte vi upp Jenifer och gick ut och fotade. Eller dom gjorde, som går fotolinje. Jag blir bara tillsagt vad jag ska göra :-p


Jag har iallafall haft en helt underbar helg!


Skönt med långhelg men nu är det tillbaka till skolan för näst sista veckan innan loooooov! :-D

Av Maria - 15 maj 2010 15:46

Inatt kom vi hem från härliga norrland och Ö-vik. Det var underbart att få se släkten igen. Min farbrors bröllop var fint. Jag är så fjantig när det är såntdär, jag kan inte hålla mig för gråt. Men hur kul är det att sitta är och storböla när det är knäpptyst? Bet ihop och vände mig om två sekunder, såg att min kusin raden bakom satt och bet ihop hon med, så jag var inte ensam att vara fjant. Så nu är vi två Marior i Uusimäki-släktet. Hon var fin Maria, första gången jag såg henne. Så snäll och trevlig.


Idag har jag lapat sol hela dagen, och det har gjort skillnad, speciellt i ansiktet där miljoner fräknar kommer såfort jag tänker på sol.


Ikväll ska jag till självaste underbaraste Åsa för tjej och myskväll. Ska bli underbart.


Nej, nu ska jag inte sitta här inne längre, ut i solen!


Av Maria - 10 maj 2010 18:13

Helgen har varit rätt bra, sådär lagom lång. Dock önskade man ju imorse när man vaknade att den var något längre. Men men.. Det var nog mina morotsmuffins som gjorde susen i helgen! Jobbet blev inte särskillt länge i söndags då det var så dåligt väder och inte så många kunder. Så jag fick gå redan vid 12. Åkte raka vägen hem till marcus och låg och kollade på film, efter film, efter film. Det var jag och hans syster mot marcus, så vi valde filmer!


Idag har vi varit på en sjöexkursion med skolan. Som en slutexamination av alla de 4 biologiämnen vi läser. Vi tog vattenprover av olika slag, artbestämde djur och växtarter osv osv. Lite kallt och ruggigt var det men dagen gick ändå hyffsat fort. Så nu måste jag knåpa ihop en bra labrapport så jag kan nå mitt önskade betyg i dessa ämnen. De mesta skolarbetet är faktiskt över nu, imorgon har vi redovisning i svenska, onsdag nationella i matte. Sen är alla kärnamnenas A kurser avslutade. Sköööönt.


Nu ska jag plugga lite granna, sen blir det TIDIGT i säng ikväll! Man blir trött av att vara ute!

Av Maria - 8 maj 2010 15:17

kunde inte stå emot min frestelse! Så jag har precis gjort morotsmuffins. MEN jag kan äta de med gott samvete för de är dels ur viktväktarnas receptbok, sen är det ju faktiskt morot i de. Såhär blev reslutatet och nu står de på svalning för att strax kunna avnjutas! mmmm ;-)

visst ser det lite mumsigt ut va? ;-)

Av Maria - 8 maj 2010 12:33

usch vad tråkigt jag har! Har försökt att få med mamma på att åka till ikea en sväng men hon verkar inte så på.. Jag vill ha en tavla inne hos marsvinen där man kan skriva upp vikter man behöver hålla koll på, när honor blivit parade och fött osv. Sen tycker jag det är så fruktansvärt roligt att bara strosa runt på ikea.


Annars idag då är vädret allmänt trist. Och det sänker hela stämmningen tycker jag, kommer inte på något att göra! Och jag som bestämt mig för att inte plugga på helger sitter och pluggar ändå. Men fick just en överraskning när jag tydligen gjort klart ett arbete jag inte trodde jag var klar med! :-p

Men vad ska jag då göra? Inte baka, för jag har satt förbud för mig själv fram till skolavslutningen, och jag har lyckats hålla det hela veckan! *stolt*


Ikväll ska jag sitta barnvakt åt E från 18- 24. Och imorgon är det dax för jobb klockan 10 igen! Det är bra med helger då man får sova ut va! :-p

Av Maria - 7 maj 2010 14:42

jag måste bara visa vad jag köpte igår! Eftersom jag jobbar på café och är ibland i kassan och serverar och ibland gör smörgåsar måste jag ha två olika skor, inne och uteskor. Skopunkten har en billigare variant av foppatofflan. De ena paret jag har är bara svarta. Men nu var jag tvungen att köpa ett par till och titta vad jag såg när jag kom in på skopunkten! Det bara lyste om dom och tvekade inte en sekund, ska jag ta enfärgade, eller blommiga?

  

Lite synd bara att man står bakom en disk, då syns dom ju inte!


Dagen idag då. Jag och min kaffefläck på min ljusbeiga tunika har haft en bra dag. Tro inte att det första jag gjorde var när jag satte mig på tåget var att lyckas spilla kaffe på min tunika. trots att det är ett sånt där piplock på muggarna från pressbyrån..


När jag först kom till skolan var det en sån där betydelselös lektion, vi pratade om sjöar för att mest ha något att göra, inte ens närvaro togs. När den lektionen var slut fick vi veta att våran andra och sista lektion för dagen inte blir av, för vi hade ingen sal att vara i förän det skulle vara en kvart kvar av lektionen, och det kändes lite meningslöst, så vi fick gå.

Kilade som sagt ner på stan för att hämta ut de kläder jag hängt undan igår. Så jag blev en klänning, kofta, linne och neccicär rikare. Det är lite pinsamt att springa runt med min turkosa snobben-neccicär..så jag köpte mig en ny :-p


Nu har jag precis gjort liet kligröt med groddar i till några av djuren! Den står och sväller men borde alldeles strax vara klar för at servera. Groddar förresten, är himla omtyckt! De borde väl vara väldigt nyttiga? De räcker åtminstone länge, jag har gett dräktiga honor varje dag nu sen jag köpte det, har för mig att det var i tisdags. Plus att jag gjort två omgångar kligröt med det i och än finns det kvar!


nu ska jag switcha om till mjukiskläder, för nu är det helg! :-D

Av Maria - 6 maj 2010 15:00

ja det är var jag gjort idag i princip! men det var inte helt fel, för vi fick ju vara ute i solen istället för att sitta instängda i ett klassrum! :-)


provet jag gjorde gick superbra! 21/24 rätt, vilket de flesta kan lista ut vad det betyder! ;-) Glaad!


När skolan var slut gick jag genom stan en snabbis (eller jag trodde det var en snabbis, men när jag kollade på klockan hade jag varit inne på HM i 40 minuter! Letade iallafal en klänning att ha på min farbrors bröllop vi ska på om en vecka. jag har ju klänningen jag hade på skolavslutninen förra året, men den är vit, och det kommer lysa om mig då.. Och lägga ner massa hundra på en klänning jag bara kommer använda en gång känns lite halvt meningslöst. Men tillslut hittade jag en tunika/klänning som jag tyckte var fin! inte alls dyr heller! Dock hade jag inga pengar på mig idag utan la undan det till imorgon. Om jag har riktigt tur så kan jag åka med mamma in och hämta ut det idag, för hon pratade om att åka in och leta till sig efter jobbet, vilket är snart.


Det ska bli riktigt roligt att komma upp till Ö-vik igen. Har ju hela tjocka släkten på pappas sida där. Alla kusiner var minst 3 år sen jag träffade, en av de är snart färdig frisör (hon ska få stå för mitt hår!! ;-)) och en annan väntar barn. När jag knappt håller reda på släkten som den är ska det komma flera!


jaja, nu ska jag nog ta och tvätta, för imorse när jag öppnade garderoben var det lite kris..

Av Maria - 5 maj 2010 19:20

uj uj uj vad jag är trött idag, skulle kunna somna nu på en gång om det inte vore för provet imorgon. Men jag tror jag har koll på det mesta så jag funderar på att nöja mig som det är och kanske bara göra en kopp grönt te (min nya kärlek) och lägga mig i sängen och dega. Det lät inte helt fel. Det var trögt att gå upp imorse. Marcus sov här och han var ledig, kul att jag ska upp 7 och han ligger kvar och sover! Fuskis. Men som tur var började jag så idag så att jag kunde åka med syrran till östertälje och ta tåget därifrån. Då tjänade jag en bra stund :-)


Junipher blir bara allt tjockare och tjockare för var dag som går. Hon lever ett lyxliv nu och får leva på persilja, groddar och maskrosblad. Kan inte alla bara hålla alla tummar ni har för att den här kullen ska gå bra, snälla..


Imorgon är en fjuttig dag i skolan. Första lektionen som är djurkunskap är ersatt med att hjälpa treorna att fixa till expot (öppet hus) som de ska ha i helgen. Så vi ska hjälpa till at putsa akvarium och skrubba stenar. Från 8 till 11. Sedan klockan 11 har jag ett prov, sen slutar vi. Något onödigt tycker jag att det känns men sånt är livet!


ne nu blir det en kopp te!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards