Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under maj 2010

Av Maria - 26 maj 2010 16:28

Äntligen är jag klar med sjöarbetet! Känns så himla skönt. Nu har jag inga mer grejer som ska göras, förutom matteprövningen på tisdag iof.

I skolan idag kunde jag inte göra någonting typ, för jag hade glömt mina nycklar hemma så jag kom inte åt gympakläderna i skåpet, heller inte arbetet, som låg på usb-minnet, som satt på nyklarna. Så jag fick dra hem efter första lektionen.


Imorse när jag skulle äta frukost så hände en liten liten olycka. Det var när jag skulle plocka undan och skulle ställa skålen med yoghurt på bänken som den åkte i klinkergolvet med ett klirr. Så det skvätte yoghurt och tallriken krossades i bitar. Precis vad man önskar händer på morgonen va!?


Imorgon är den VIP kväll på Vila, lite lyxigt! Så jag funderar på att ta med mig syrran dit och se om man hittar något, gäller ju att passa på när det är 25%!


Undra vad jag ska hitta på nu då, när jag är klar med ettans arbete och allt! ;-)

Av Maria - 25 maj 2010 16:20

Jag försov mig imorse..Vaknade en kvart innan jag skulle gå till bussen av att mamma ringde. Men jag hann! Även om jag inte åt frukost eller sminkade mig eller nått sånt. Bara drog på mig kläder och gick. Bokstavligen. När jag kom till skolan fick jag veta att vi började lite senare, vilket betydde att jag kunde ta 10 bussen istället för 9. Men men :-p


Har kollat klart på Kalle och Chokladfabriken vi kollar på i engelskan :-p Sen fick jag veta betyget i matten. Ligger precis mellan g och vg så jag ska göra en prövning nu på tisdag och se vart det leder. Såklart jag hoppas på ett vg men jag blir inte missnöjd med ett g heller.


Nu ska jag sätta igång med sjöarbetet igen, inte mycket kvar nu. Skönt!

Av Maria - 24 maj 2010 16:24

bokstavligen! Efter gårdagens åskoväder gick det inte att få igång internet igen. Då hade blixten slagit ner så det förstörst. Det är super när man sitter och tokpluggar och har precis kommit in i allt och det går som smort, då går världens knall och man måste rycka ur alla kontakter på en gång. När jag sen skulle fortsätta gick det inte. Så idag får jag sitta kvar i skolan och plugga litegranna. Inte så jättefrestande när man redan har en lång dag från 8-16 och så ska man sitta kvar efter det! Men vad gör man. Har ett enda arbete kvar som ska in sen är jag klar med ettan! fy sjutton.

Ekologiprovet idag gick ok, det är en svår kurs och det här var ett prov för allt vi gjort under året, och jag och molekyler, protoner och atomer?? njaaaa...


Har iallafall haft en bra dag med rolig idrott, brännboll, även om jag är sämst på att kasta så är det roligt. Sedan har vi fått veta lite betyg och sådära. Orkar inte gå in så grundligt på det men jag är nöjd!


I lördags föddes det små bebblor hos Nybackens. Två till Debora Jo. Vi har en Debora, en Debora Jo, och vad ska de här heta nu då? Debora Jo Jr och Debora Jo the other one? Alla är golden white bör tilläggas och av samma mamma ;) Eller ja, Debora är mamman. Junipher är halvt sprickfärdig men ha inte öppnat sig ännu. Tror på nästa vecka någongång. Då stämmer mina beräkningar ;-)


Helgen har varit bra. I fredags åkte jag som sagt in med mina vänner till Kungsan och Rix Fm festival. Festivalen var lite blaskig men vad gör det när man var med världens bästa? Hemma vid 1 och upp och jobba klockan 10 dagen därpå! Men värsta ruschen. Men det gick bra, så skönt med ny automatiskt kassa och allt. På kvällen blev det mat från kolgrillen *nammi* och film med Marcus. Sedan upp på söndagen för att jobba igen, men då var vädret lite halvtaskigt så jag kunde gå vid 12. Hem och satt mig och pluggade, tills blixten slog ner.


Och nu sitter jag här i skolan och gör inte det jag bör göra, för jag bör plugga. Men jag är så hungrig och då går det inte så bra.. Funderar nästan på att köpa med mig en sallad från fiket påväg hem. För jag kommer ha hunnit svälta ihjäl innan jag kommer hem! Imorgon börjar jag halv tolv och ska till skolan för att se kalle och chokladfabriken :-p onööööödigt, svar ja.

Av Maria - 21 maj 2010 14:48

jag har ju glömt att säga att min Cindra fyller år idag! Snuttisen blir hela 4 år! Minns fortfarande så väl när jag köpte henne, de var lycka det!

Bjuder på lite bilder på mitt härliga yrväder!


      

Av Maria - 21 maj 2010 14:06

Tillsammans har vi lärt oss gå, räkna matte, köra moppe. Alla känner varandra utan och innan och det är som en enda stor syskonskara! Idag ska syskonskaran iväg till Kungsträdtården och Rix Fm festival. Men innan det ska jag äta med mina fina tjejer!


Jäklar vad jag älskar dessa människor


Nu ska jag fortsätta göra mig iordning, tjiing ;-)

Av Maria - 20 maj 2010 18:22

Shit vad det har varit varmt idag, och är fortfarande! Termometern på altanen visar 27,9, inte dåligt! Min pluggdag idag gick inte som jag planerat idag liksom. Det GÅR inte att plugga i den här värmen. Men jag lyckades med det viktigaste iallafall och tänkte göra mer i helgen och nästa vecka. Det är ju ändå en vecka kvar tills det ska in. Så jag har solat exakt hela dagen idag, gick upp vid tio, och drog till tandis vid fyra. Och det är väl självaste fasen om jag inte fått färg nu då! Men jag tror minsann att det är lite ränder från bikinin ;-)


Besöket hos tandläkaren gick på 5 minuter. Hade friska och hela tänder. Phu!


Imorse var jag upp i skogen och plockade gräs och blåbärsris till alla djuren, vilken lycka det blir när man kommer in med gräshinken och rör runt i den, ALLA ställer sig på kanten och tigger och skriker. Sötnosarna! :-)


Nu är jag proppmätt av grillspett, det vart bara jag och mamma till maten så vi fick mycket att äta! Men det tackar inte en storätare som jag nej till ;-)

Av Maria - 19 maj 2010 18:28

åh det är så härligt ute! Verkligen sommarvärme!


Idag var jag ju som sagt ledig och min pluggdag gick som den gick. Men vem vill sitta inne vid datorn och plugga i det här vädret!?


Men jag fick mig en härlig sovmorgon och när jag tittade på klockan och den var tio var jag trött som om den skulle varit sju! Körde in marcus till skolan tack vare våra bussar här ute som går ungefär lika ofta som en rymdfärja. Men jag skulle ändå in till stan och gå på bibblan så då kunde jag lika gärna släppa av han. Men såklart var bibblan stängd just idag! Skulle behöva låna lite floror och sånt skojj till mitt arbete. Men imorgon ska jag in till tandis så jag får gå förbi då och hoppas på att de har öppnat igen. Men som tröst gick jag in på HM och hittade en hel del. Blandannat en fin strandklänning till sommaren och ett par flipflops :-) Lagomt till jag var klar slutade marcus igen så jag plockade upp han och vi åkte hem till Åsa där halva byn var. Nej men gamla "gänget" Härligt att kunna sitta ute på gräset i shorts och sola!

Efter ett par timmar rullade vi hemmåt och nu sitter jag här och har precis skrivit ut arbetet jag blev klar med igår. Tror nog att jag tänker ge mig med plugg för idag, har ändå inga böcker att utgå ifrån. Så svårt att hitta vart granar trivs på google. Får bara upp annonser om att köpa ved!


Junipher börjar tjocka på sig riktigt ordentligt! Det kan inte vara mer än 2 eller allra högst 3 veckor kvar. Till helgen är det 10 veckor sen hon sattes ihop med alvar men jag tror nog inte att hon vart parad på en gång. För isåfall kändes ungarna väldigt sent. Men tjock och bortskämd är hon minsann!

Av Maria - 18 maj 2010 21:09

Ååh så underbart! Jag är ledig imorgon och på torsdag! Eller ledig och ledig, jag måste plugga men jag är ledig från skolan, och tågen!


Idag började jag halv 12 vilket var underbart. Dock höll jag på att svettas ihjäl under dagen då det lovats regn och rusk. När jag åkte hemifrån var det molningt så jag vågade inte ta vårkläder. Men sen höll jag istället på att döö påväg hem i 25 graders värme! Det är verkligen inte skönt på tågen såna här dagar!


Fick tillbaka engelska nationella idag också, än så länge ligger jag på ett stadigt g. Har inte fått veta reslutatet på tal och uppsats än. Men jag är supernöjd över ett g, för engelska är svårt tycker jag..


Och om 14 dagar slutar jag skolan, inklusive helger! galet lite tid asså! Men jag har lite som ska in innan dess så idag har jag pluggat enda sen jag kom hem. är klar med ett arbete så nu har jag bara ett kvar och ett prov.


Nu ska jag kika runt i lite bloggar och hoppas på att marcus tänker komma hem snart!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards