Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 14 december 2008 19:01

Surfade runt på marsvinsnätet och hittade den här tråden.

HEMSK!

http://marsvinssnack.phpbb2.se/board/vingligt-marsvin-t5072.html

Läs den. Speciellt sida 2.

Fattar inte? Att djuraffärer inte kan bättre!

Av Maria - 14 december 2008 17:12

Jag måste ha sovit konstigt eller nått inatt för jag har jätteont i nacken/skuldrorna och i bakhuvudet. Inte alls kul. När jag vaknade hade jag också jätteont i käken. Måste ha spänt mig rejält!?

Idag har jag inte gjort så mycket. Gjort några kransar till morgondagens julmarknad på skolan. Vi har kokat knäck och gjort struvor som också ska med.


Har börjat trimma lilla Beatrice inför Kistamässan. Hon är himla duktig för att inte trimmats förut! Mässdagarna kommer vara fullspäckade. Ska dit både fredag,lördag,söndag och måndag. Fredag är det ju fix. Ställa upp burar och sånt. Men jag får se, kanske stannar hemma då eftersom Sara och Jerry troligtvis är nere då. På lördagen är jag där och hjälper till och ev. ska Prinsessan ställas i ras. På söndagen ska jag åka upp med Mia. Eftersom mamma inte har någon junior att ställa. Sen ska ju Cindra Pindra ställas i klippt, och så är det pet för engels domare.På måndagen är det pet för svensk domare då jag kommer ha 4 ev. 5 djur att ställa.


Förra året på mässan stog det ett par killar i min ålder bakom mig när jag skulle ställa Cindra i pet. Eftersom det var mest släthår och blandisar så stack hon liksom ut ur mängden. Dom stog och viskade till varandra:

-Men kolla! vad är det där? Tror ni den lever? Näe det kan det ju inte göra! Har den ens något huvud!?


Dom frågade mig lite försiktigt vad det var för något. Ja ett marsvin, svarade jag. Aha.... sa dom och frågade om den levde. Eh nej, den är död?

Senare kom det fram en liten tjej när jag fortfarande höll i Cindra:

-Åh mamma kolla vilken lurvig hund!

Mamman höll med och tyckte att hunden var himla söt...


Bara för det ska jag nog gå och trimma lite på min creamfärgade valp!

Av Maria - 13 december 2008 18:30

Hemma från ännu en rolig utställning med många trevliga människor!

Reslutaten blev:


Cindra,pet- 90p 6/6

Cindra,klippt- 1/2, bästa klippta 3! Engelsk domare.

Prinsessan,pet- 91p 4/4

Prinsessan,ras- 1/1, Engelsk domare

Sickan,pet- 92p 2/6 silver!


Trots att Prinsessan kom sist är jag nöjd. Hon är för rund, det vet jag. Men häldre det än för tunn. Och det blir spring på golvet varje dag framöver.

Och fina fina Sickan knep åt sig ett silver! Att ha en sån kropp (24/25p) 6 veckor efter kull är inte dåligt!

Även om det inte vart någon final i petten är jag nöjd ändå :-)

Jag fick ju en rosett med gammtantan Cindra Pindra.


Nu är det bara att börja skriva anmälan till Kistamässan! Blir detta gäng plus sötisen Beatrice som precis fyllt 2 månader då. Har inte så höga förväntningar då hon är ett riktigt busfrö och vill inte sitta still för fem öre. Sen fyller hon ju på dagen och konkurerar med de lite äldre juniorerna. Men det är ändå kul att få en bedömning på henne!


Tack allihoppa för en underbar utställning!

Av Maria - 12 december 2008 18:55

Vad skönt det är att vara klar i tid! Annars brukar jag börja vid 8-tiden och behöva vara uppe halva natten. Men nu är redan allt klart!

Alla djuren är badade. Plus Beata som ska hem. Tassar är filade och smorda. Öron är tvättade. Tänka ta en sista check på de senare ikväll.

Kom på nu när jag packade väskan att jag får ju användning för Prinsessans fina,rosa,söta,tjejiga neciccär igen! Så många djur som vi kommer ha med oss imorgon har vi nog aldrig haft med tror jag! Mina 3 utställningsdjur och mammas 2. Två inlånade hanar ska tillbaka och Beata ska hem. 8 djur!

Min mage för ett himla väsen för sig nu! Perfekt att pappa kom hem med pizza precis ;-)

Sen blir det Idol-final!, Sen sänggång, studsa upp ur sängen imorgon av lycka. (av någon anledning är jag aldrig trött på mornarna när det är utställning, även om jag så behöver gå upp halv 5!), bilresan lär bli pratglad, som alltid!

Av Maria - 12 december 2008 15:21

Äntligen hemma från skolan!

Igår satt jag i timmar med de sista arbetena som skulle in idag. No..det är mitt värsta ämne. Jag höll på att somna! Är totalt värdelös på NO!

Idag ringde klockan 6 för att kunna vara på skolan till kvart i 7.

Det var lucia idag och jag hade blivit lottad till det.

Men levande ljus i håret så kände jag mig riktigt tjusig faktiskt. Gick två tåg. Men båda på skolan. Lika kul var det inte sen när allt var över och jag kollade på mitt hår. Var FULL av stearin i håret! Har suttit och pillat och dragit bort stearin hela dagen men ändå är det inte helt borta!

Är klar med alla arbeten nu, så nästa vecka kan jag bara andas och ta det lugnt. Någon dag ska vi till Östermalm och åka skridskor. Det är kul ;-)

Sen blir det lite julmarknad anordnad av oss nior och så.

Åh vad det känns skönt att kunna sitta här vid datorn och inte ha någon som helst panik över skolan! Nu är allt klart! Behöver inte tänka på några inlämningar förnst den 7 januari!

Nähäpp, om man ska bada lite marsvin kanske? Har tre stycken som ska badas,filas,smörjas och hela köret!

Vi ses imorgon alla utställare! ;-)

Av Maria - 10 december 2008 20:43

Hälften av veckan har gått. Skööönt! Känns som en helg och utställning behövs nu. Skoldagen idag var helt okej. Varken riktigt bra eller dålig. Har fått tagit igen de arbeten ikväll som jag missat under de här två sista dagarna när det varit som jobbigast. Pga "bråket" blev mitt spanskaprovsresultat lika med botten. När sen spanskaläraren såg att jag satt och storgrät trapphuset sa hon att jag fick en ny chans imorgon. Så nu har jag nött in spanskaglosorna så de sitter längst bak i huvudet! Är lite mer grejer jag måste nöta in men måste kolla av med henne så jag fattat rätt innan jag trycker in det.


Ungarna knatar på och Suss och Sivan har börjat tagit hand om dom nu. Men tyvärr somnade min lilla skrutt som jag försökte rädda in sent igårkväll. Det var iallafall värt ett försök. Det är så svårt när dom är i hennes tillstånd. Ska man försöka rädda dom? Dom lever ju ändå. Men det kan istället bli att man bara förlänger lidandet. Vilket det känns som jag gjorde nu...

Eller ska man låta dom ligga och vänta på att somna in när man kanske kan rädda deras liv?

Ändå skönt att det gick så pass fort för henne. Men nu fick hon gå till sina syskon. Det var ändå det naturen ville. Att jag alltid hittar en Skrutt i varje kull som jag fäster mig extra vid! Men det har bara varit två riktiga "Skruttar". Den som var nu och en i Liselottes kull. Troligtvis var den från Liselottes en prematur. Hon vägde sisådär 43 gram och hade knappt någon päls. Lillskrutten kallades hon. Kom ihåg att jag satt med henne i timmar och värme henne. Tillslut när klockan var runt 3 på natten kunde jag inte hålla ögonen öppna längre. Då fick hon gå till mamma och sluta sitt liv i trygghet. Fråga mig inte varför just Skrutten. Men det blir bara så. Pussar på dom och säger; men Lillskrutten då!

Nu lever alltså endast fyra av tolv ungar. Väldigt små och ynkliga. Dom går runt i buren på darriga ben. Blir skoj att hitta på namn till de här bäbisarna. Kull Å,Ä och Ö.

Som vanligt är jag ute på tok för sent att bada Cindra. Jag vet att jag sa att jag skulle göra det förr förra helgen. Men inte vart det något då inte..Utan ist gjorde jag det igår! Hmm..fy på mig!

Bekräftelsen kom igår. Och jag är så glad över domarfördelningen att jag kan hoppa ur skinnet! Ska ställa för J två gånger. Det är nog en av favoriterna tror jag! Kanske han skäms när jag kommer med Prinsessan som inte alls vill sitta på plattan när man kan upp i nacken på domarn och snusa. Det är ju han som fött upp henne. Men så är det när man är petstjärna, då vill man gosa!

Nu ska jag kolla igenom spanskan en sista gång innan det bli natti natti för min del.

Av Maria - 9 december 2008 16:12

Nu ser jag verkligen att det är djursjukvårdare jag ska bli. Eller djursjuksköterka som det heter nu. Har varit inne hos marsvinen sen jag bloggade förra gången och gjort allt för lilltjejen. Det går lite uppochner.

Hon är bättre än vad hon var när jag kom hem. Hon har också försökt ta några steg. Det är skakigt med nog vart det ett litet steg trotsallt.

Har fått gå runt med henne i tröjan lite då och då.

Såg när jag skulle ta bort de döda ungarna från buren att en saknar ett helt ben. :S HUA! Bortbitet ser det ut att vara..Tur i oturen att den var död när jag kom. Hade inte kunnat se eller låta den leva. Tänk vad ont det borde göra? Och definifivt inte ta bort den på egen hand!

Av de överlevande av Sivans och Suss ungar är det fyra honor och en hane. (om man räknar med lilltjejen) Av Ålgas ungar är det två hanar och en hona.

Jag har gått och älskat ner mig i en från varje kull. Båda med "delat" ansikte av svart och vitt. Tycker det är så sött! :-)

Ålgas ungar är pigga som lärkor. Popcornar runt för fullt. Nya Nilma är störtkär i bäbisar verkar det som. Hon går runt och tvättar och putsar på dom rätt ofta. Sött! ;-)

Nä, nu ska jag tillbaka in till marsvinen!

Av Maria - 9 december 2008 13:31

Pratade med alla i skolan idag. Eller dom kompisar det gällde.Tillslut kom vi nog fram till något. Jag och en. Tror jag..Hoppas jag..

Har gråtit från halv 9 till 12 då jag inte orkade mer och åkte hem.

Tittade in till marsvinen och såg att det kryllade av ungar längst upp! räknade till 12 stycken! Då blev allt plötsligt underbart tills jag såg att det bara var 6 överlevande. Varav 2 väldigt svaga. Försökte få liv i dom. En dog rätt snabbt. Den andra har jag gått runt med i tröjan och värmt. Nu ligger den bland de andra ungarna och får värme av dom. Men jag är rädd för att det kommer mista stt liv..

Ska nog gå dit igen och se hur hon mår. Lillskruttan.. Sivan och Suss är trötta och sitter i varsitt hörn. Vet heller inte vilka ungar som hör till vem.

Ålga fick ungar inatt också. Tre underbara knoddar. 2 hanar och en hona. Jättefina alla tre men ett öronveck. Har inte sett så mycket hur de andra ser ut.

Mot marsvinen!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards