Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under december 2008

Av Maria - 21 december 2008 12:01

Igår satt jag på julmarknaden och frös. Vi sålde knäck som vi gjort sen jag och min syster var 5 och 6 år. Det var lite dåligt med folk pga. de trökiga vädret men vi tjänade ändå ett par hundra per person! :-)

Inte klokt att folk är sååå tokiga i knäck! Vissa köper lixom 4 eller 5 strutar! Men om man inte kan göra knäck själv så är det väl bra. ;-)

Iof vart det mycket knäck över men eftersom vi ska fira jul här hemma är det bara bra! :-D


På kvällen vart det en huxflux filmkväll. Dock inte med hela gänget. Alla andra var tråkiga och drog vid tio så då var det bara jag, S och Jacob som det var hos kvar. Och eftersom det var två killar mot en tjej kan ni gissa filmvalet? Ja juste..Pang, pang, övernaturligt, blod, lättklädda tjejer som enligt som var grymma..jag somna efter 10 minuter! Vaknade framåt slutet när pappa ringde (har marsvinsskrik som ringsignal) och sa att han stog utanför huset. Åkte hem och föll bums i säng! Har sovit till nu ungefär!

Alla i familjen har åkt för att handla julklappar. Känns skönt att jag är klar! Eller juste..jag har pappa kvar :O AH! Får ta det någon dag i veckan.

Har tänkt att åka in och klippa mig imorgon. Men har lite beslutsångest över hur!? Lugg, inte lugg? Skulle ju kunna klippa sån lugg som man kan ha som snelugg också!

Idag står det storstädning av rummet på schemat. Måste sprita händerna och smörja lite på marsvinas tassar också. Är ju fortfarande ruskigt förkyld och vill inte hålla på med dom i onödan.

Men först en kopp te så jag vaknar till lite :-)

Av Maria - 19 december 2008 22:11

Jag kanske inte har sagt det men jag är kär i julen och julsånger!

Det är det bästa som finns!  Har hört mycket om Peter Jöbacks julskiva och mamma har letat den. Häromdagen kom hon hem med den och jag sitter och lyssnar på den nu. Trots att Peter inte är en stor favorit hos mig blir den ändå godkänd. Det är ju ändå julsånger!

Den här dagen har bara rusat förbi. Vaknade ju som sagt halv 2. Men vad är inte invigning av jullov om inte sova länge?

På kvällen har det kokats knäck. Imorgon är det julmarknad i en loge här ute och vi ska stå och sälja knäck som vi gjort de senaste 7 åren. :-p

Nu går jag runt med en hosta som inte är kul, snorar och har en himla jobbig huvudvärk. Men jag har tagit så mycket Ipren de senaste dagarna veckorna att jag inte vill ta mer. Jag ska ju ändå bara vara hemma nu..

Har gått runt med tanken över hur skoldagarna kommer vara utan A efter jul. Jag kommer lida igenom spanska lektionerna känns det som.

Pyttsan, skulle ha bundit fast na!

Men nu är det jullov och jag ska inte tänka på det!

Nä, lite te skulle sitta fint.

Av Maria - 19 december 2008 14:05

Jullovet startar bra! Vaknade för ca en halvtimme sen. Har nog aldrig sovit så länge fö.

Men riktigt skönt var det. Dock har jag åkt på någon förkylning igen och när jag vaknade var rösten helt borta. Men efter någon kopp te så har den börjat komma tillbaka ;-) Fördelen med att vara förkyld är att man har en ursäkt till att dricka mycket te.  Jag kom på en rätt smart grej härom dagen. Man får ju missfärgade tänder av te är det sagt. Men! Om jag tuggar Extra Professional White motverkar det missfärgning. Sen har vi den där nya tandkrämen som går på reklamen ni vet. White Now tror jag den heter, där när det klingar när hon öppnar munnen. En besvikelse är att det inte klingar! Både jag och mamma har försökt.. Men missfärgningar slipper jag iaf!


Just nu sitter jag och dricker en kopp Yellow Label med Eukalyptushonung. Himla bra när man är hostig! Och så sitter jag och läser pet class kompendiet jag fick hem i V-ås. Har tänkt att försöka göra provet på Kistamässan. Här går det undan!

De flesta grejer som står i häftet kan jag redan eftersom jag ställt i petklass i typ 5 år. OH JISSES! Det är en ganska rolig jämnförelse på kropp och sundhet.

Det ideala Pet Class-marsinet ska vara muskulöst och kan beskrivas ha form och massa som en stor bakad potatis.

Själv säger jag Skogaholms limpa..Någon annan som säger nått sånt ? ;-)


Jag läser på päls och hud, där står det att pälsen ska vara ren och tät. Får man då inte ställa en teddy/rex som är gles i pälsen? Utgå alltid från djurets förmodade ras står det. Och rexar/teddysar ska ju vara täta.

Kanske att de inte ska vara liksom glesa som "sellnic glesa"

Av Maria - 18 december 2008 22:13

Jag sitter här och kollar på klockan. Den är över tio. Jag har inte ens tvättat bort sminket! Men det gör inget, för det är jullov imorgon!

Jag har SOVMORGON! Sovmornar är heliga för mig.

Ikväll ska jag vara uppe hur länge jag vill! Inte behöva bry mig om klockan. Imorgon ska jag sova halva dagen för att sedan resten av dagen sitta vid datorn med myskläder och ulltofflor och dricka te.

Jag behöver inte gå upp tidigt förnst nästa år!

Vilken lycka!

Skickar en tanke till er som inte slutat skolan/jobbet för året än!

Av Maria - 18 december 2008 17:42

Min Jul jul strålande jul tanke försvann när läraren sa att A skulle sluta. Ni minns Johanna? Hon svenskaläreren som hjälpte mig så mycket. Och jag vart helt förkrossad när hon slutade och var orolig över hur mitt svenskabetyg skulle se ut nu.

Men så började Alma och jag gillade henne från första sekund. Hon var även spanskalärare och hade fått mig att från att prata spanska som en kines pratar finska till en elev som tycker spanskan är kul och gick ut med ett VG. Sen idag när jag fick veta att hon skulle sluta skrek jag rätt ut i klassrummet just Öpp, pft, mäh, åh, men, NEJ! Fjollig som jag är då kunde jag inte hålla tårarna inne. Och gick sen till Alma och frågade hur fasen jag kommer klara spanskan nu!? När hon såg att jag var stört förtvivlad började hon själv gråta. Hur kommer det vara utan henn nu? Det är ju tackvare henne det ståg VG i papprena på svenska och spanska. Jävla skit säger jag bara..


Sen till något gott då.

Betygspappret slet jag upp utan någon som helst nervositet. Det hade övertagits av förtvivlan. Mitt terminsbetyg för höstterminen 2008 är jag mer än nöjd över!

3-G

12-VG

1-MVG


Just nu känns det som om jag klarar intagningen till Djurgymnasiet!

Eftersom jag just nu ligger exakt på intagningspoänget!

Dessutom ligger jag på gränsen till MVG i både engelska och SO.


Ikväll ska vi ner ett par tjejer till pizzan här i området och fira jullovet!

Av Maria - 17 december 2008 18:37

Ja nu är det bara en morgon kvar att gå upp. Sen får jag några veckors ledighet! Ska bli så skönt :-)


Idag var vi ju och åkte skridskor. Ramlade bara en gång, men det var då jag försökte göra en hockeybromsning. Jag har konståkningsskridskor och föredrar "piggarna" där fram. Och att göra ett hockeystopp med små fina graciösa konståkningsskridskor gick inte så bra. Det kom också fram tre tjejer till mig och frågade om jag var konståkerska? Det är jag ju inte heller!

Efter skridskoåkningen åkte jag ner på stan och bytte en julklapp jag köpte till mig syster igår som var trasig. Sprang också in på H&M och köpte mig en fin tröja som jag ska ha till min nya kjol på julafton. Det är ju bara en vecka kvar idag ju! Längtar! Ska bli kul att få julpynta lite extra här hemma för en gång skull då vi ska vara här iår.

Nu kurrar det ordentligt i min mage. Jag och mamma sprang in på Ica och köpte sånna där halvfärdiga pizzor från vad det nu är. Dom är faktiskt goda! Speciellt Cappriccosan!

Av Maria - 16 december 2008 20:45

Har varit i Stockholm heeela dagen idag!

Först med skolan där vi hade jakten på julen. Riktigt kul!

En uppgift var att ta reda på vart Tomten bor,hur hans hus ser ut och vad han gör när det inte är jul.

Hittade en skock med dagisbarn och frågade om jag fick ställa några frågor om tomten. Alla samlades runt mig som en familj myror runt en sockerbit.

Jag fick iaf veta att Tomten bor i en stor röd villa med vita knutar som är full av leksaker. Den ligger i Finland,Polen och Tyskland. När det inte är jul sitter han i ett hörn och gråter.

Så, om ni inte visste vad Tomten gör resten av året vet ni det nu!

Eftersom det var en tävling och gruppen hade mig med vinnarskalle som gruppmedlem körde vi på i full fart! Självklart hoppas jag vi vinner också! Har hört att det skulle vara riktigt fina priser. Sovmorgon? ;-)


Efteråt stannade jag och en kompis kvar i Stockholm för att julhandla. Kom äntligen på vad jag skulle köpa till alla i famljen men tror ni att vi hittade det? Nej..Hittade ist på lite andra saker :-)

Vår shopping tripp slutade med att jag bjöd M på en fika på mitt favorit café, Helmer´s! Det blev min julklapp till henne. Vi kompisar ska inte köpa julklappar till varandra som vi gjort varje år annars men eftersom jag vet vad hon fått gå igenom ville jag ändå ge henne något. Hon såg allt lite rörd ut över min tanke.


Imorgon ska vi iväg till Östermalm för att åka skridskor. Jag Ä.L.S.K.A.R att åka skridskor! Ska bli så kul!

Av Maria - 15 december 2008 18:02

Har precis kommit hem från skolans julmarknad. Vi fick in väldigt mycket pengar känns det som. Men mina tår är helt totalt bedövade! Inte skönt...


Imorgon ska vi in till Stockholm med skolan och ha "jakten på julen".

Halva nian gjorde det idag och lät väldigt roligt. För en gång skull får vi ha matpengar med oss och INTE behöva ha den uttjatade pastasalladen med. Kinarestaurangen på Drottninggatan som har en buffé för 89 kronor känns väldigt lockande! Men det lär inte vara en kotte som är med på min brilljanta idé..:-( Eftersom Kinamat inte är något hit bland de andra. Får väll helt enkelt sitta ensam hos kineserna eller föjla med de andra till mackedonken som det lär bli.

Nu luktar det varm mat i huset. Ska bli gott. Har inte ätit på hela dagen nästan, förutom en mjuk pepparkaka som jag flörtade till mig på marknaden. Maten i skolan idag var = Uhh! Skulle likna pytt i panna. Brukar gilla det i vanliga fall men.

Ikväll ska det anmälas också. Det blir samma gäng som i helgen. Plus Bea. Funderar också på att ta med Algot. Men eftersom det var rätt svårt att göra upp rangen för han och Ior vet jag inte om jag vill sära på dom nu när dom är sams. Får se.

Nä, nu är maten klar!


Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards