Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under maj 2008

Av Maria - 12 maj 2008 18:16

Vilken dag! Är det alltid så här kul att jobba? Isf längtar jag tills jag är vuxen!

Började 10 då butiken öppnade. Jag praoar på en djuraffär, Djurhörnan heter den. Började 10 som sagt och bekantade mig då med de tre som jobbar där.

Jätte trevliga är de!

Jag kikade runt lite i butiken och fick lära mig en del av butiksägaren.

Lastade upp lite varor och plockade i hyllorna, åt lunch och fortsatte att plocka upp och fixa och sånt.

Slutade 5, tankade på vägen hem, själv för första gången!

Nu är jag hemma, helt utmattad men längtar som in i sjutton tills morgondagen. Ska fråga om sommarjobb där också. Om jag uppför mig duktigt, som jag gjorde idag kanske man kan ha en chans :D

Fick med mig en liten burk med kattgodis hem till Kajsa, hon är helt galen i dom!

Nu ska jag få i mig något att äta och ladda upp inför morgondagen.

Av Maria - 11 maj 2008 20:50

Fredag: Skola hela dagen. Var ute hela förmiddagen och hade 4-kamp med 5:orna. Sen körde vi brännboll. Mitt lag vann på alla grenar men inte brännbollen :/ Men det var kul ändå. På eftermiddagen var hela skolan ute och solade, körde fotboll, brännboll eller nått annat. Riktigt roligt.

På fredagskvällen var det filmkväll hos Jacob. Vi kollade på 3 filmen som var riktigt bra. Sen skulle jag och Åsa hem på moppen runt 12 tiden. Första mörkerkörningen, men det gick så bra så :D

Åsa sov hos mig på natten sen.


Lördag: Vaknade halv 8!, Eller klockan ringde..Hoppade in i duschen. Ut ur duchen, ta fram klader utan att väcka Åsa. Men hon vaknade. Åt lite frukost och sen skjutsade jag hem Åsa på väg till min farbror J som målar om huset. Grudmålade ca 100 plankor, låååånga plankor. Åkte hem till Åsa och flörtade till mig ett bad i poolen. Det slutade med att hela hennes familj var i. Vi grillade på kvällen och sen kom grannen över. Det måste vara de roligaste grannarna i Sverige alltså!! Åhh, vad vi skrattade, har nästan träningsverk i magen idag :P

Sov hos Åsa.


Söndag: Vaknade 9. klädde på mig och åkte till J igen för att måla de plankor jag grundmålade i lördags. Fick hjälp också, av två schäfrar..hjälp och hjälp...

Åkte hem till Åsa efter igen och var där. Efter ett tag kom Kevin och Fredrik, vi badade ett tag,solade och åt mat. Vid halv 8 hoppade jag och Åsa i poolen. Vi fick för oss att jag skulle lära mig dyka(!), jag kan INTE dyka. Sätter mig på kanten och fallen i som en liten boll, eller groda som Åsa säger. Tänkte iaf att jag ska bannemig klara det här nu. Ställde mig upp, föreställde mig att jag dök en jätte fin dykning. Slutade drömma och plumsade i som ett magplask. Näe, jag ville lära mig dyka, upp igen. Var jätte läskigt men jag skulle klara det. "Dök" gång på gång. Magplask efter magplask. Men tillslut fick jag till en så att man såg att jag försökte dyka iaf. Men då frös jag så mycket så jag gav upp. Torkade mig och satt mig på moppen på väg hem. Hoppade in i ducshen när jag kom hem för att skrubba av mig all klor och färg. Nu sitter jag här, i ett rum som ser ut som sju svära ar, handuk runt håret och iklädd morgonrock. Så städa rummet lite, ta fram kläder till imorgon. Jag har ju prao imorgon. Lycka till Maria. Tack så mycket.

Av Maria - 8 maj 2008 19:13

Vilken dag! 23 grader just nu och klockan är ändå sju. Det måste ha varit riktigt varmt på dagen. Vi var ute hela förmiddagen i skolan. Hade intro på det nya projektet. Och eftersom det var så fin väder så var vi ute. Det är ett miljöprojekt den här gången. Jag har bara två veckor på mig så jag kommer jobba hårt för att uppnå det önskade VG, eller kanske MVG?

Var ute hela lunchrasten också. Låg och solade i en hel timme. Jag vart inte brun, det blir jag nog aldrig, men jag vart iaf mindre kritvit...:/

På eftermiddagen tittade alla 8:or på film. En riktig skön dag alltså! Imorgon ska alla 8:or igen ordna lite lekar för 5:orna. Vi ska ha en 4-kamp med säckhoppning, dragkamp och lite sånt. Appropå lekar! Jag är fortfarande i stort behov av idéer på lekar eller liknande för barn mellan 2-7 år. Någon som kan något??


Min cykling och träning på friskis som jag har sagt att jag ska hålla på med har ju gått åt skogen. Nu när jag fått moppe har jag glömt bort cykeln och friskis var det ingen kompis som var förtjust i. Jag har kollat upp gymmet på badhuset och jag tror det kan vara något men jag vet inte om det är 16-årsgräns på det också. Men vi har ju satt upp studsmattan. Idag hoppade jag 250 hopp på raken och gjorde 50 situps i solen :) Och som jag alltid säger- Jag ska försöka komma igång med träningen.


Nu ska jag hoppa in i en svalkande dusch sen ska jag nog kolla lite på projektet och kanske börja lite smått på det.

Marsvinen ska få sig en finputs också.

Prinsessan ska trimmas lite och tassarna ska smörjas på båda två. Det är inte många veckor kvar till Valbo nu!

Av Maria - 7 maj 2008 17:34

Idag har det varit en onsdagmåndag. Första dagen i skolan på hela veckan men det var onsdag. Har trott hela dagen att det har varit måndag idag men mina kompisar sa till slut

- Maria, Det är onsdag!!

Så, det är onsdag idag! men jag har gjort det till en onsdagmåndag. En måndag fast på en onsdag.

Skolan idag var lungn och snabb! Rysligt snabb! Har haft bild hela dagen. Trodde jag var i himlen när jag såg schemat :P

Har ritat och ritat och ritat så jag trodde mina fingrar skulle gå av. Vi fick en ganska rolig bilduppgift. Vi fick en bild som var klippt på hälften. Vi skulle limma fast den på ett papper och rita fortsättningen på den. Kul:D

Efter skolan åkte jag ner på stan för att köpa två bh:ar som jag hittade igår då jag inte hade några pengar med mig. Sen var det rea på min mascara också, så dår passade jag på att köpa en sån också.

Efter besöket på H&M hämtade pappa mig, han slutade precis då och då tänkte jag flörta till mig lite skjuts hem. Vi åkte förbi praoplatsen som jag ska till nästa vecka *längtar*. Frågade lite tider och sånt annat bra att veta saker. Det ska bli så kul att praoa. Får sovmorgon till 9 och dessutom får jag ta moppen dit! Lyckovecka! Nu ska jag steka lite falukorv och koka makaroner. Ja är ensam hemma och får sitta för mig själv vid köksbordet och äta.

Har gjort bloggen lite sommrig också. Har hört att det ska bli kanonvarmt till helgen. Tänkte matcha in lite här med sommarkänslor ;)

Tjingeling!

Av Maria - 6 maj 2008 20:30

Riktigt roliga studiedagar har jag haft!

Igår åkte jag och Åsa till Skäris för att shoppa. För en gång skull hittade jag något! Ett par jeans. Jätte fina:)

Åsa hittade också lite kläder, som vanligt?

Tänkte att jag kanske skulle hitta något att ha på mig på bröllopet jag ska på i sommar, men nej, hittade ingenting. Eller jo!, jag hittade ett jätte fint linne. Men självklart var det i XS och M, jag har S..... typiskt!

På bröllopet ska jag vara ansvarig för underhållningen för de små, 2-7 år. Någon som har någon idé på en uppskattad lek?Tar mer än gärna emot tips och idéer.

igårkväll sov jag och Åsa i husvagnen. Vi frågade om Sara och hennes kompis som skulle sova över hon med, om de ville sova där ute med oss. Vi spelade lite spel innan vi gick och la oss. Men jag och Åsa som är som små fnitterfior och inte kan hålla tyst började sjunga godnattvisor för oss själva som sedan övergick till alla låtar vi kunde utantill. Vi trodde att de andra sov men dom var vakna och hörde vår "ljuvliga" sång. Vi vaknade idag av att tjejerna drog av oss våra täcken och kittlade oss...Sen var vi garanterat vakna!

Vi gjorde oss i orning och åkte till stan för att träffa några kompisar. Vi åkte sen hem till en av de och satt där ett tag och spelade lite biljard. Åkte sen hem till Åsa och åt. Nu kom jag nyss hem. Moppen är inlåst, husvagnen är städad skolväskan är packad och jag börjar bli lite trött. Ska fixa lite med marsvinen och ducha, sen ska jag krypa ner i sängen. Imorgon är det skola så jag måste samla krafterna för att orka upp dessa jobbiga mornar. Skönt, nästa vecka har vi prao och jag börjar kl. 10. Kan sova ända till halv 9 då!! Sköönt!


Grattis Dashira!

Dashira fyller år idag också, 3 år fyller lilla damen!

Två av mina kompisar fyller 15 idag också. Grattis Dashira, J och J.

Nathalia?, fyller inte du också år? läste det i din blogg för några dar sen :)

Grattis isåfall:)

En stoooor grattiskram till Dahira, J,J och Nathalia :D

Av Maria - 4 maj 2008 19:36

Natten i husvagnen var trevlig. Jag och min lillasyster kan ha väldigt roligt tillsammans ibland! Skrattar åt ingenting och syrrans skratt smittar av sig något enormt. Tänk om alla skulle ha en sån syster ;)

När vi vaknade imorse var det olidligt varmt där inne. Var tvungna att öppna dörren. Medans Sara låg och latade sig städa jag den sovdel som vi brukar sova i när vi är ute och campar på riktigt. Sen när hon latat klart bäddade vi upp och städade den delen också. Hela husvagnen vart städad med andra ord. Vi gick in och gjorde oss lite frukost.

Har varit skumt väder idag, sol/moln/sol/moln...

Var iaf ute lite i solen. Pappa och Sara satt upp studsmattan idag. Har kommit överens med mig själv att jag ska hoppa minst100 hopp på raken/dag. Får se hur länge det håller?

Jag gjorde rabarberpaj också av rabarbern som jag fick av en granne för ca. 5 år sen. Den har vuxit och vuxit och nu är den en stor och fin rabarber planta med extremt goda rabarber på. Jag gjorde iaf en paj av de rabarberna och den blev gooood :)


Imorgon har jag och Åsa tänkt att åka till Skäris och shoppa, äta och ha det trevligt. På kvällen ska vi nog göra lite ansiktsmasker och sånt kul:) Det blir nog övernattning i husvagnen också. Vi är lediga måndag och tisdag, skönt skönt.

Städar rummet lite samtidigt som jag skriver, går lite segt. Det blir mest skrivande. Men nu ska jag ta tag i städningen sen ska jag ställa in moppen i garaget som har gått 1,5 mil idag :D

Djuren är anmälda till Valbo nu också. Cindra i klippt och pet. Jag vet att jag har sagt att det är sista gången för henne många gånger men jag vill ändå ta med henne, hon har bättrat på sig lite tycker jag.

Prinsessan ska också med i ras och pet.

Får se när vi får hem en hane till Prinsessan. Det vart lite strul med den hanen vi tänkt låna tyvärr. Någon som är hajj på creamavel? Blir det mörka creamar om man avlar på en buff som inte är creamavlad? Ni som vet kan väll maila? brackla@hotmail.com.




Av Maria - 3 maj 2008 19:33

Nu har jag inte skrivit på länge.

Mycket har hänt sen senast.


Torsdag: Ringde Åsa framåt förmiddagen. Vi betstämde oss för att göra något. Tog moppen dit. Den är så roligt att åka! Vi var ute ganska mycket och så träffade vi några kompisar.

På kvällen gick vi ihop några fler kompisar och gick på bio. Street King hette den tror jag. Den var ganska bra.

Sen kom vi hem framåt 10 och jag sov hos Åsa.


Fredag: Vaknade av att Åsa satt och pickade mig  i huvudet tills jag vaknade.... Klockan var inte mer än 9, men men.

Vi gick upp och sa till Åsas mamma att inte gå upp för att vi skulle fixa frukost åt henne. Det vart omtyckt. Sen åkte vi till Åsas mormor och lämnade bröd som hon skulle ha. Tog moppen dit och det var första gången jag körde stadskörning, rondeller och sånt. Men det gick jätte bra! Vi lämnade brödet och åkte sen till en nyöppnad djuraffär i närheten av mormorn. Jätte fin affär. Stort var det! Bensin mätarn visade nästan tomt så vi passade på att tanka för första gången. Gick super bra det med. Men tanken var inte tom det var bara en luring. Men vi tankade full tank ändå. Sen åkte vi hem hela vägen. 1,5 mil eller så. Vi ställde in moppen och gick till bussen, åkte tillbaka till stan och först gick och kollade på lite kläder men hittade ingenting. Sen kom några kompisar och vi gick runt lite till men killarna ville inte kolla på tjejkläder :P Så vi gick in på lite sånna affärer som de ville kolla på. Sen skulle jag och Åsa hem till henne och äta grillspett. Mums. Vi åt och hade det trevligt. När vi hade ätit ringde vi killarna vi var med på dan och bad de komma ut till oss. Tillslut fick vi de att gå med på det. Vi gick hem till mig och kollade på film. "Mean Girls", killarna tyckte den var jätte bra :P De var helt inne i filmen. De åkte hem runt 11 och jag och Åsa gjorde oss i ordning för att sova. Vi låg och pratade massa strunt ett bra tag innan vi somnade.


Lördag: Vaknade av att Åsa drog bort kudden :/ Men klockan var ändå halv 11 så det gjorde inget. Vi åt och gjorde oss i ordning sen skjussade jag hem henne. Han bara komma hem sen kom mormor och morfar. Vi åkte till ett café här i närheten, jag och Sara tog moppen. Jätte trevligt var det att träffa de. Har inte träffat som på länge. De åt middag här och åkte nyss hem. Nu ska jag och Sara gå ut och fixa iordning husvagen. Vi ska sova där inatt :)


Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards