Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under februari 2011

Av Maria - 4 februari 2011 20:01

Har fotat de nya djuren lite nyss. Dock bara från deras burar. De är så skrajja och rädda så jag vill inte smälla upp dem på en handduk det första jag gör.


  

honan, hon är väldigt rädd av sig men vågade sig fram själv till handen.

Ca 4 månader gammal.

Fortfarande odöpt..

  

Men söt är hon!


Hanen, hans öron ser mindre ut på bilden än vad de är.

Ca. 6 månader


  

Han är mer framåt än honan och kommer till burkanten när man öppnar luckan!

  

Som sagt, nyfiken ;-)

Av Maria - 4 februari 2011 19:17

åååh så skönt med fredag! Sista lektionen var jag så trött att jag höll på att somna sittandes..


Var till djurhuset efter skolan och köpte lite grejor åt katten. Blandannat en tovutredare, helt fantastisk! Kajsa är bondkatt/perser = MYCKET päls = MYCKET tovor! Men den här tovutredaren skär sönder tovorna och gör det lättare att hålla pälsen fin.


Nu har jag precis smällt i mig tacopaj made by me ;-) Supergott, det tror jag familjen tyckte också för på tre smällde vi i oss en hel paj! Ikväll tänker jag inte göra så många mer knop än det här, utan jag ska ta helg på riktigt!

Av Maria - 3 februari 2011 16:30

Kom precis hem från fastfood och cafémässan. Jisses vad trött man blir av att gå där! Och mätt som jag vet inte vad, smaka och prova allt från smörgåsar, röror, bakelser, drickor..ojojoj! Men vi har fått en del nya idéer till caféet och en som kommer underlätta något fruktansvärt!


Man längtar tills att få börja jobba nu faktiskt!


Nu tänkte jag sätta mig och plugga på en gång för att få ledigt ikväll och bara kunna dega framför teven. Fredag imorgon och en halvkort dag i skolan. Måste förbi djurhuset efteråt och köpa lite saker åt katten :-)

Av Maria - 3 februari 2011 07:36

priodermlukten släpper verkligen inte! Jag luktar fortfarande prioderm om hela armarna och händerna. Stackars djuren gillade inte alls och bada igår :-( Det blir charmkurs för de där två så ska de också lära sig hur man pussas så småningom ;-)


De får sitta i karantän 1 vecka till tills andra behandligen ska göras. Under den tiden ska jag ta ut Prinsen så engelska hanen kan gå direkt ner till Junipher sen!


När jag var på apoteket kände jag mig lagon fräsch, "har ni prioderm och pevaryl?" Hej här kommer hon med löss och svamp...


Nu ska jag ta och kila iväg till icaparkeringen där jg blir upplockad av chefen på cafét! Vi ska på fastfood och cafémässa idag, alla i anställda och hon. I hopp om att få lite tips och idéer inför årets säsong! :-)

Av Maria - 2 februari 2011 15:25

Kom precis hem från skolan, en tidig dag idag :-) På bussen hem träffade jag Mimmi, som jag inte träffat på evigheter. Kul att få ses, även fast det bara vart en halvtimme.


På rasten idag sprang jag ner till apoteket och köpte schampoo så vi kan bada nykomlingarna :-) De hade lite static på sig men det är ingen big deal ;-) Har även köpt pevaryl till bettys nos. vi blir inte av med den där nossvampen. Kanske för att den andra pevarylen jag använt gick ut för ett tag sen? Men nu ska den också bli ett minne blott!


Nu är det dax att bada djur!

Av Maria - 1 februari 2011 18:50

Idag har vi inte tagit emot något mindre än djur från England! Jens hade lovat oss en fin creamhane men med sig hade han också en fin creamhona. Jag tackar inte nej utan tackar och tar emot. De är runt halvåret så honan får vänta lite med att sättas med hane :-) De är fina (!) i färgen och har bra öron, det som vi behöver ha in. Tänkte dra upp hur de kommande avelsparen ska se ut framöver. Försök att häng med ;-)


Junipher som går med Prinsen nu och inte blir dräktig (hon försöker på alla sett och vis med Prinsen bryr sig inte) ska få göra ett uppehåll med honom och sedan sättas med Zambezi.


Amelia och Elsa (mor och dotter) går med Zambezi och blir inte heller dräktiga. De ska få sättas med den nya hanen. I och med att Amelia är dotter till Elsa gör det inget att de sätts med samma hane då deras ungar ändå inte kan sättas ihop.


Sen har vi då Chindira och Cleopatra som är 8 månader och snart ska sättas med hane. Troligtvis sätts en av de med Zambezi och en med nya hanen.


De nya djuren har ännu inget namn, så ni får jättegärna komma med förslag. Det är ju roligt om de heter något lite engelskt tänkte jag :-)


Nu ska jag gräva ner mig i plugg!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards