Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under februari 2011

Av Maria - 11 februari 2011 07:09

Jag som sa häromdagen att tågen har faktiskt gått väldigt bra den här vinten. Men där fick jag!

  


Det var bara att ringa till skolan och säga att jag inte kommer fram idag..Oavsett om de sätts igång om ett par timmar slutar jag 12 så jag kommer ändå inte hinna..

Så det blir en dag här hemma idag! Perfekt eftersom det är utställning imorgon ju :-) Hinner fixa djuren helt klara till kvällen och kan lägga mig tidigt, vi lär åka med goood marginal imorgon om vi ens kommer iväg..Vi pratade om att jag skulle köra upp, men frågan är om jag ens törs! Nåja, det återstår att se!


Allra tråkigast är att vi inte kan fira Frida i klassen som fyller 18..Vi som hade planerat så fint och så blir det ingenting. Men kladdkakan håller sig bra i frysen!

Av Maria - 10 februari 2011 19:51

snöstorm=förseningar


Men en nygräddad kanelbulle räddade min kväll. Stog och väntade inne på pressbyrån när jag väntade på pappa som skulle plocka upp mig påväg från jobbet. Precis då kommer de ut med helt nygräddade kanelbullar och de bara sken om dem! Den var god den ;-)


En lång dag i skolan men bara en morgon kvar till helg! Mina pinglor är nästan färdigtrimmade, bara lite finlir som ska göras ;-) Jag har faktiskt inte anmält i pet, vilket känns skönt om jag ska vara ärlig. Det är så mycket att hålla koll på. Alla som ska upp hit och dit. Nu har jag bara mina crestar och så desideria jag ska hålla koll på. Sen kan jag bara umgås med alla marsvinsmänniskor!


Imorgon slutar jag 12 och efter det ska vi fira Frida i klassen med lite kladdkaka och så. Det blir inte allt för sent eftersom jag måste förbereda inför lördagen också :-)


Nu ska jag dega lite här, ta en dusch, och kvällen blir tidig!

Av Maria - 10 februari 2011 12:20

Sitter och kollar på Allan Helms sida med alla fina foton från utställingar. Titta in där vetja, ni är garanterat med på några! Googla Allan Helm.


Här är några bilder jag hittat på mina pinglor


Cleo, nervös som korvar öronen..

http://www.smugmug.com/gallery/13817183_Kf8FA#P-17-10


Här är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Mina vackra Beatrice blev BIS 1 i ungdoms-SM i Dingle ´09

http://www.smugmug.com/gallery/8793766_y4EEd#582196934_v4YTc

http://www.smugmug.com/gallery/8793766_y4EEd#582193885_xz8rG

jisses vilken lycka..blir nästan gråtfärdig bara jag tittar på bilden!

Av Maria - 9 februari 2011 18:17

Bara två dagar kvar, sen helg och utställning. Det ska bli både skönt och roligt!


Det var tänkt att det skulle vara svenskaredovisning idag men det sköts upp ytterligare en vecka. När man har grupparbeten och en deadline som redan ändrats till en vecka senare, kan man inte ha arbetena klara då!? Det tycker jag iallafall..Annars var dagen bra!


När jag kom till Södertälje var jag in på körskolan och tänkte köpa distansteoriprov. Jag har verkligen försökt hinna med att åka till körskolan de tre senaste veckorna men tiden räcker verkligen inte till! Jag skulle vilja ha en extradag till att göra alla andra måsten utanför skolan! Hursomhelst var jag upp idag och skulle fixa så att jag kan göra proven hemifrån, så att jag kan förbereda mig inför teoriprovet ändå. Receptionisten frågade vad jag hette i efternamn för att kunna se mina koder, och jag svarade och fick till svar; "Jaa Uusimäki, vet du vad, du får de här gratis för din pappa är ju liksom som kändis här på körskolan!" Så tack pappa att du tog motorcykelkort där ;-)


Sitter hos marcus och har precis pluggat och tränat in redovisningen i samhälle imorgon. Nu tänkte jag gå och sätta mig i soffan och kolla på filmen Upp som hans bror fick av oss i present! Tror det är fjärde gången han ser den nu..

Av Maria - 8 februari 2011 17:34

Gårdagen blev som planerad, fullspäckad! Det var inga problem alls och lämna tillbaka mina trasiga byxor. Hoppas att jag hittar nya i London!

Körskolan gick bra och efteråt var det födelsedagsfika och smörgåstårta för marcus lillebror. Gick hem senare än vad jag bordit men hann med allt jag planerat ändå :-)


Nu kom jag precis hem från skolan och tog ica på vägen. Köpte massa gottis åt djuren. Groddar,broccoli,vattenmelon,morötter och vitkål står på kvällens meny! Dock törs jag inte ge de nya annat än vitkål och morötter än..

Ska strax få i mig lite mat sen är det plugga som gäller!

Av Maria - 6 februari 2011 21:46


Typ såhär ser min kalender ut den här veckan. Skulle inte klara mig utan min kalender..


Imorgon ska jag upp och gratta marcus bror på födelsedagen och hoppas att han gillar presenten vi köpte. Börjar egentligen 12:40 men ska åka upp till 11 för att kunna jobba med en redovisning som ska redovisas på torsdag. Efter skolan ska jag till stan för att byta mina byxor jag köpte, gylfen är trasig..hoppas att det finns ett par 34:or inne. Funderar på om det är smidigare att byta i Stockholm, så jag har några HM att leta på. På kvällen är det körskola från 17:30 till 19:00. När den är slut ska jag hit till marcus för födelsedagsfika. Och inte allt för sent hoppas jag, komma hem och städa burar, flytta om lite i burarna, trimma och behandla engelsmännen som fortfarande inte har något namn. Jag måste verkligen hitta på namn åt dem.  Jag har fastnat lite för Millie men det känns lite tråkigt.. Får diskutera med mor min ;-)

Skönt att jag börjar sent på tisdagen!


Nu ska jag ta och plugga lite granna, sen tänkte vi kolla på Due Date, som jag iof redan sett en gång ;-)


Förresten! Zambezi har ynglat av sig hemma hos Mosaiques uppfödning. En hona därifrån var ner för att paras och Zambezi gjorde sitt jobb! Kan han inte göra det på våra honor också då?

Av Maria - 5 februari 2011 17:33

I den tredje H&M affären hade de strl 34. Jag var rädd att de skulle vara för korta men de var helt perfekta. De var inte nödvändiga, jag vet. Men med mitt nyårslöfte menade jag inte att jag inte skulle spendera en enda krona framtills min födelsedag. Utan att stå emot det där, en fika här, ett linne där. Även om man tycker att ett linne för kanske 60 kronor är billigt så blir det inte det efter 5 gånger. Men jag kan inte heller förbjuda mig helt att shoppa. Det är en slags avkoppling, gå och stosa, prova, handla. Så byxorna köpte jag me gott samvete. Men höll mig däremot från att köpa en matchande tröja till, fast jag har det hemma i garderoben.


Hittade också de presenter vi skulle. Till Marcus bror hittade vi en film, han älskar filmer! Och till syrran hittade jag en helt fantastisk present, vågar dock inte skriva vad det är! Har spanat in en till sak som hon ska få, tänkte fixa det i veckan :-)


Godis köpte vi också, det tänker vi äta nu!

Av Maria - 5 februari 2011 10:53

Om ett tag ska jag in till stockholm och handla en del nödvändiga och inte (skäms..) nödvändiga grejor. Det onödiga är byxorna, de gröna. Men jag kan helt enkelt inte slita mig! Ska köpa handdukarna jag pratade om till försäljningen på utställningarna och en deo! Får med mig marcus upp så vi lär gå och kolla lite i "hans" affärer också. Dvs spelaffärerna..

Vi ska försöka hitta en present åt hans lillebror som fyller 14 på måndag också. Svårt! Kanske ska kolla om jag hittar något åt Sara också som fyller 17 den 18e.


Ikväll blir det bara slappa. Jag och marcus ska köpa glass och chips. Laktosfri glass är nog den godaste glassen som finns, för er som inte smakat den, gör det!


Nu ska jag ta en snabbgos med mina nya djur och sen är det dax att gå!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards