Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under oktober 2010

Av Maria - 10 oktober 2010 15:46

Alltså imorgon har jag min första körlektion på körskolan. Och jag är så nervös att jag håller på att krypa ur skinnet! Såg nyss att det blivit en miss, körskoleläraren bokade in mig en timme tidigare av vad vi sa. Måste ringa dit imorgon och fråga om det går att skjuta fram det en timme, annars får jag försöka flörta lite snällt med läraren :-)


Ikväll vill jag ut och köra mycket, så jag inte är ringrostig imorgon. För när jag inte kör på några dagar går det lite halvknackligt när jag väl ska köra. Snälla alla, ni kan väl tänka på mig 14,35 imorgon!

Av Maria - 10 oktober 2010 15:46

Alltså imorgon har jag min första körlektion på körskolan. Och jag är så nervös att jag håller på att krypa ur skinnet! Såg nyss att det blivit en miss, körskoleläraren bokade in mig en timme tidigare av vad vi sa. Måste ringa dit imorgon och fråga om det går att skjuta fram det en timme, annars får jag försöka flörta lite snällt med läraren :-)


Ikväll vill jag ut och köra mycket, så jag inte är ringrostig imorgon. För när jag inte kör på några dagar går det lite halvknackligt när jag väl ska köra. Snälla alla, ni kan väl tänka på mig 14,35 imorgon!

Av Maria - 10 oktober 2010 12:50

Idag är en riktig söndag-söndag. Jag hittade ett jul-te som jag just gjort. Vet att det är tidigt men jag längtar faktiskt till julen!


Trimmade en hel del på marsvinen igår. De är i princip klara nu :-) Man börjar bli lite utställningssugen nu igen efter NM. Efter en sån lång helt brukar iallafall jag vara ganska trött och inte känna längtan till utställning. Men nu gör jag det!  Ska bli roligt att få visa så pass många egenuppfödda! :-D


Idag har Elsa gått 8 veckor med Zambezi och Amelia 3 veckor. Tror dock att Elsa måste gå några månader till för hon är otroligt trög på att bli dräktig. Sen gömmer hon ungarna så bra så man känner en vecka innan ungefär att hon är dräktig. Det är bara att vänta och se.


Anmälningarna till Kallhäll har börjat trilla in en efter en nu. Det är 9 dagar kvar, glöm inte sista anmälningsdagen! 19 oktober. Men jag antar att det är många som vill vänta till efter Valboutställningen och se hur det går där innan man anmäler till nästa.

Av Maria - 9 oktober 2010 15:34

Har precis varit på elgiganten med marcus för han skulle köpa ett nytt xbox. Jag förstår mig inte på hur man kan bli så lycklig av att få en plastburk som bara tar en jäkla massa tid? Alla pengar man får går åt till spel, internetuppkopplinggrej och hitan och ditan. Jag föreslog att han skulle två marsvin av mig och börja med det istället. Man han suckade bara..


Idag är det världens härligaste väder ute så jag ska försöka dra ut spelnörden på en promenad. Vi ska hem till mig om ett tag och då får vi iallafall 5 minuters promenad. Det är dagar som idag jag önskar att jag hade hund. Jag hade inte varit inne en sekund. Där vi bor finns ju verkligen möjligheterna till träning. Vi har stora lägdor, en enorm skog, vatten och allt man kan tänka sig! Tänk mig med en tollare, på lägdan och träna apport, sök eller spår. Ååh!


  

Blir man inte kär??

Nova Scotia Duck Tolling Retriever - min stora kärlek ;-)

Av Maria - 8 oktober 2010 19:12

De senaste dagarna har jag bott i matteboken. Här pluggat matte på tåget till skolan, från skolan och hemma. Men nu tror jag att jag förstår allt. Har tillochmed insett något jag aldrig trodde jag skulle inse. Min mattelärare är bra. Nu när vi som sagt är halvklass har vi fått bestämma lite hur vi vill ha lektionerna och jag upplever det som hela klassen har haft samma uppfattning om honom. Nu har lektionerna varit helt otroligt bra. Vi har fått all den hjälp vi vill ha. Och jag har gått till han på rasterna och frågat när jag kört fast någonstans.

I torsdags tänkte jag tillochmed vara så duktig och gå på extramatte. Men tack vare förseningarna kom jag 1,5 timmar försent, när lektionen var slut. 


Nog pratat om skolan!

I helgen har jag inga som helst planer, så himla skönt! Nu sitter jag hos marcus och har precis ätit god mat. Ikväll ska vi titta på idol och vara ta det lugnt. Imorgon ska jag trimma det sista på djuren och fixa med dem lite :-)


Sen måste jag berätta om en traumatisk upplevelse. Jag gick ut från skolan och kände att jag var kissnödig men trodde att jag skulle klara mig hela vägen hem. När jag var ungefär halvvägs hemma var det inte roligt. Det gjorde ont av kissnödighet. När jag var två stationer från Södertälje var det olidligt. Jag trodde på seriöst att jag skulle kissa på mig. När jag tillslut hittat något slags lusn var det dax att gå av. Hur sjutton skulle jag kunna resa på mig? Och vart var närmsta toalett? Kom på att det ligger ett sunkigt äckligt café precis vid stationen. Kunde inte ens gå rakt utan småsprang med krökt rygg och fick äntligen gå på toa. Usch det var inte kul.


Av Maria - 6 oktober 2010 06:04

Godmorgon! När jag skulle äta frukost för ett litet tag sen öppnade jag skafferiet och såg en brödpåse där det stog "solrosbröd". Jag blev så glad, inte bara för att det är gott utan att det stog sol. Sånt bröd borde vi ha oftare!


Av någon konstig anledning får jag ibland en halvtimme över på morgonen och då har jag ändå gjort allt jättelångsamt. Medans andra mornar hinner tiden precis, fast jag går upp lika långt innan.


Förkylningen gav sig inte under natten och rösten är lite sisådär. Är lite rädd att bröstledsinflammationen ska blossa upp och bli värre nu när jag har ett virus i kroppen igen. Det var därför det gjorde så fruktansvärt ont för några veckor sen. Så varje gång jag sväljer väntar jag mig smärtan jag minns. Men än så länge har jag klarat mig! :-D


Mamma kom just upprusandes och kom på att hon försovit sig, så jag ska nog ta och mata djuren så de blir mätta den här morgonen också :-)

Av Maria - 5 oktober 2010 20:25

Har preciss duschat, gjort hårinpackning, ansiktsmask och hela kittet! Känner mig som en ny människa! Förutom förkylningen som har gästat mig utan att knacka på..Det gör ont i hela näsan och känns som om jag har 70 kilo äckel i huvudet! Det börjar riva när jag hostar. Hoppas hoppas att det går att sova bort över natten. Har iallafall druckit massor med te, eller rättare sagt, jag har haft en anlening till att dricka lite mycket te som jag annars gör :-p


Dagen har ägnats åt plugg och marsvin. Tog en riktig sovmorgon och vaknade vid 11. Så jag sov nog runt 12 timmar inatt, skönt! Började med att ge djuren frukost och satt sen igång med plugget. När resten av familjen kom hem vid 4 gav jag mig. Egentligen hade jag inget kvar att göra. Nu ligger jag helt i fas faktiskt, med allt! Skönt! Har trimmat en hel del också. Desideria är nästan klar, likaså Cleo. Chindira har en hemsk päls att trimma. När hon var liten såg det så lätt ut men nu när hon har bytt till vuxenpäls har hon börjat få sin pappas päls = grov. Förhoppningsvis blir det bättre när hon är färdigtrimmad. Ska ta tag i henne på riktigt imorgon :-)


Imorgon är det en lång dag i skolan men som tur är börjar pappa tidigt så jag kan åka med han in och inte behöva ta typ nattbussen :-p

Av Maria - 4 oktober 2010 18:57

Sitter här och mailar runt till de praktikplatser jag bestämt mig för. En av klinikerna måste jag dock gå till då jag inte hittar någon mailadress (?). Men som tur är är den i Södertälje :-)


Efter skolan idag var jag till körskolan som jag sa att jag skulle. Nästa måndag har jag körtid. Är faktiskt nervös!

Imorgon är jag ledig och har tänkt att ta en pluggdag. Trimma ska jag också göra. Har gjort en del idag men det är en del kvar också. De tröttnar så himla fort när de är unga. Ikväll blir det kanelbullar eftersom det är självaste kanelbullens dag idag ju!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards