Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under april 2008

Av Maria - 5 april 2008 21:46

Då är jag äntligen klar med teorikurserna för förarbeviset för moppen. Nu är det bara uppkörning och slutprov kvar. Hoppas att jag klarar slutprovet. Håller tummarna.

Kom hem vid halv 5. Åt lite mat. Hade bara ätit lite fil på morgonen, så jag var ganska hungrig. Hade tänkt att äta en såndär färdiglagad lasange som jag såg i frysen igår. När jag kom hem hade Sara redan ätit upp den:/

Hade inget hemma så de blev lite fil och flingor och mackor:)

Sen kom pappa hem. Jag har skrivit en handligslista på vad vi behövde så vi åkte till Ica Maxi och handlade. När jag kom hem från moppekursen tog jag ut en fläskfilé ur frysen som jag hade tänkt att vi skulle äta ikväll.

När vi var klar med handlingen var klockan lite över sex. Vi skulle inte hinna laga maten och äta klart innan kvart över sju. Pappa skulle hämta Sara och hennes kompis på bion några mil här ifrån kl. 8 så det vart lite bråttom.

Det vart pizza istället från pizzan. Man blir så sliskigt mätt på sån pizza. Uhä. Nyss åt jag en munk som mamma hade köpt idag:) Mumsigt, men himlans onyttigt. Inte nog med det..nu sitter jag och äter glass.

Iof  jordgubbar och björnbär med lite glass. Som en liten topping på det har jag strött över kokosflingor. Otroligt gott! Också onyttigt..Men ibland får man faktiskt unna sig lite gotta! Nu ska jag hoppa in i duschen för att jag tror att kusinerna ska komma hit imorgon :) Jippijou!

Av Maria - 5 april 2008 11:04

Man kan tro att det är sommar ute idag *wihoo*

Sååå skönt ute! Solen skiner, klarblått på himlen och runt 10 grader.

Jag tog på mig tunika idag bara för att det var så varmt!

Nu ska jag gå till bussen om 45 minuter. Moppekurs idag med.

Men först ska jag hinna fota djuren. Ska gå ut och leta efter lite blommor i trädgården och ta med på fotot.

Jag kanske tar med Cindra och ställer henne i klippt Lh ist. Hon ser mkt tjockare ut i pälsen nu när hon är klippt. Hmm..men det är ju ändå ett tag kvar tills anmälningsdatumet går ut så jag har ju tid att tänka iaf.

Nu ska det fotas!

Av Maria - 4 april 2008 20:44

Det är så himla skönt nu när det är fredag.

Lägger undan skolväskan, behöver inte tänka på någonting, utan man kan bara gå runt och mysa liksom. Så skönt!

Satt just och gosade med Prinsessan ett tag. Hon hade så mycket att prata om! Jag förstog inte ett pip om vad hon sa. Men hon pratade så öronen lyffte! När hon inte tokskrek var det småpip på gång. Pratglad liten tös.

Ska försöka komma ihåg att ta lite vårbilder på henne och Cindra. Bilder med lite vitsippor kanske :)

Bilder kommer nog på hemsidan.

Nu ska jag ta och göra mig en kopp te, kolla om vi har lite vaniljglass i frysen och tina lite jordgubbar till det. Mumma!

Sen ska jag kolla i tv-tablån om det är något roligt på tv ikväll. Fredagskvällarna brukar ju vara fullspäckade med tv program.

Av Maria - 4 april 2008 17:04

Nu kom jag precis hem från moppe utbildningen.

Det gick väldigt bra på första teorin tycker jag. Lärde mig mycket. :)

Imorgon är det en till teorikurs. Nästa fredag, om en vecka, ska jag köra upp. Fredagen efter det gör jag förhoppningsvis slutprovet och blir då slutexaminerad. Dvs om jag får ledig en timme från skolan som jag fick idag.

Vi fick med oss lite läxa hem som ska göras till imorgon. Ska sätta mig med den lite senare ikväll. Det var om vägmärken och dess betydelser. Men jag tror att jag är ganska hajj på det där med vägmärken :D


Jag sitter och funderar på hur jag ska göra med Cindra. Hon verkar tycka det är kanska skojj att åka med på utställningar så det är ju inte det som tar emot. Kanske anmäler henne och försöker få upp hennes hull men så får vi se hur det blir.

Av Maria - 3 april 2008 20:57

Nu sitter jag här i pyamas, ett vitt nattlinne med en urgullig elefant på. Den ser nästan ut som Dumbo!

Läste just lite om utställningen i Valbo den 24 maj.

Det ser ut att bli en toppen utställning. Lena Tysk dömer selfseniorer.

Hon gillar ju Prinsessan. Och Sophie dömer petten!!! :D Håller tummarna stenhårt på att hon dömer honorna * hoppas hoppas*

Funderar på att ta med Cindra och ställa henne i pet faktiskt. Hon är ju himla söt nu när hon är kortklippt. Måste få upp henne i hull lite först. Hon får massor av mat av alla slag med ändå blir det inte "kraftigare" Ska prova med kligröt igen och se om det fungerar. Någon som har något bra tips om hur man får upp superaktiva marsvin i hull lite mer?

Man vill ju inte heller sätta henne i en minde bur eftersom hon gillar och springa så mycket!

Imorgon är det moppekursen. Jag kan säga att mina nerver går i 180 just nu! Är så spänd på hur det är! Längtar så förbaskat mycket tills jag får köra. Har läst och läst och läst i moppeböckerna jag fick. Hoppas att det går bra. Det är kurs imorgon och på lördag. Sen ska jag köra upp någon gång veckan därpå. När jag fyllt 15 eller den dagen jag fyller får jag komma in och göra slutprovet på 35 frågor. Sen är det bara att tuta och köra!

Vi hade redovisnign i skolan idag också. Det gick suveränt! Det känns så skönt när man står och redovisar inför 30 pers och alla appåderar efter, och läraren säger Jättebra Hörni! Känns skönt att det problemet är avklarat. Men direkt efterredovisningen fick vi ett nytt problem att lösa. Har inte riktigt förstått vad det innebär ännu  men jag ska läsa lite djupare om det imorgon.

Men nu ska jag gå och bädda ner mig under täcket och varva ner lite tills morgondagen.

Hemsidan är helt klar nu, lite bilder och så som låg fel tidigare ikväll.

http://www2.ekeby-ktv.net/1597/Mariassida.htm

Av Maria - 3 april 2008 19:02

Nu är hemsidan helt omgjord och utlagd på nätet.

Liten förändring i namnet. Nya länken:

http://www2.ekeby-ktv.net/1597/Mariassida.htm

Kika gärna in :)

Kram Maria

Av Maria - 2 april 2008 18:46

Skoldagen vad bra idag. Var inte så jättetrött för att jag kom i säng vid kvart över nio igår.

Jag har jobbat på förfullt med ämnena men också med projektet.

Det här projektet är att vi ska styra upp ett land som är i fullständig kaos. Varje vecka får vi ett nytt problem. Veckans problem är att vi ska komma på en ideoligi för landet. Inte så jätte roligt, men imorgon är det redovisning så jag hoppas att det går bra ändå :)

Filmen som jag och Åsa har spelat in och jobbat som sjutton med ska vi få visa upp för hela gruppen, kanske 20 personer på måndag. Undrar om jag klarar att vara inne i rummet eller om jag skäms ihjäl. :P Känns så pinsamt att se sig själv på film. Speciellt när man härmar någon, som nu, Carolina Gynning.

Nu måste jag ta tag i mina böcker. Ska gå moppekurs i helgen och ska ha läst igenom några böcker. Ska bli spännande. Det är ju bara 16 dagar kvar tills jag fyller 15. Och moppen har stått i garanget ganska länge nu. Den väntar bara på att bli körd.

Har ändrat hemsidan ganska mycket också. Har inte lagt ut det på webben ännu. Den kommer nog ikväll.

Lägger ut länken då. Den har fått ett nytt namn.

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards