Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under april 2008

Av Maria - 15 april 2008 19:21

Tisdag, veckans tråkigaste dag. Alltid segt i skolan på tisdagar..Jobbade inte så där jätte bra. Ska jobba lite ikväll. Men efter skolan åkte jag och Sara och simmade. simmade 1600m alltså 1,6km. Väldigt bra tycker jag!

Sen var vi ju bara tvugna att vara lite barnsliga och leka i äventyrsbadet :P

Vi skulle hålla oss uppe på en ja..vad är det? Frigolitplatta? Iaf. en sån åkte vi runt på i strömen. Det gick inte så bra för Sara, hon tippade av. Så tillslut gav hon upp och hittade en liten frigolitbåt. Den åkte hon runt på. Vi såg nog bra dumma ut :P

När vi kom ut ifån badhuset småduggade det lite. Några sekunder senare duggade det inte längre..den nästan piskade i marken. När vi gått en liten bit började det hagla. Inte roligt. Men vi fick oss ett litet skratt. Det kom bilar från båda sidor av vägen. Ungefär 3 meter framför oss stog det tre gäss. De skulle gå över vägen hade de bestämt sig för. Rätt ut i vägen gick det. Bilarna fick stanna och det blev kö. Men gässen gick där lungt och stilla och tyckte livet var så underbart. Sara och jag gick där nerdränkta på trottoaren och skrattade.

Bestämt att det ska vara filmkväll på fredag också! På min födelsedag! En bra present:)

Nu ska jag slå upp matteboken och jobba lite.

Av Maria - 14 april 2008 20:40

Läste nyss om Engla. Det är helt sjukt. Hur kan man göra så?

Vilken jävla idiot! Han tänker ju inte hur de som känner Engla, hur de mår? Och Engla? Hur mådde hon när hon vart bortrövad tro? Vill nog inte veta..

Stackarn säger jag bara!

Och den där 42-åringen? Han borde ju få livstid tycker jag. Han kan få rensa sopptunnor eller nått. Om han ens är värd det!

Bara han inte kommer på fri fot, man vet aldrig vad han hittar på igen :/

Läste i Peek-a-boo´s blogg att man ska tända ett ljus kl 21:00 ikväll. Det ska jag göra. Gör det du med. För Englas skull.

Av Maria - 14 april 2008 17:41

Idag var det skola efter en skönt ledighet:)

Vaknade lite sent idag eftersom min dumma veckanklocka är helt knäpp. Den skulle ringa halv sju med gissa när det ringde? 20 minuter senare! Vaknade lixom 30 minuter innan jag skulle gå till bussen..men jag hann ändå..Fick bli lockigt hår idag eftersom jag inte hann platta det :/ Men men..det funkar det också. Hade min nya tröja på mig idag som jag köpte igår, den är sååå fin:)

Skoldagen var jätte bra. Jobbade mycket matte på matten, ganska mycket projekt. Gick igenom en mapp med massor av grejer som jag inte ens har kollat i sen ja..jul.Hittade mycket roligt, mycket skräp också!

Vi hade gympa idag, det var roligt. Jag och Åsa pratade med gympaläraren om att få leda en gympalektion någon gång. Det verkade jätte bra sa hon. Lite plus i betygen kanske ;)

När jag kom hem så gick jag och funderade lite på det där med moppekortet. Om man får något tillfälligt kort tills man fått de "riktiga" från Vägverket. Ringde polisen (inte 112) och frågade. Hon sa att hon var ganska säker på att man får ett tillfälligt. Det var kommentaren från polisen. Men hon sa att jag skulle ringa Vägverket för att bli helt säker. Ringde dit och där sa de att man inte får något tillfälligt? Vilka har rätt? Polisen eller Vägverket? Vägverket eller polisen? Kanske bäst att maila trafikskolan och fråga.

Ikväll ska jag med pappa och slänga skräp på returen. Vi har tömt förrådet så att min moppe skulle få plats :D, massa skräp vart det. Det ska slänga idag. Men jag har inte sån stor lust att gå ut nu. Det är inte alls roliga väder ute. Ser ut som om det kommer åska när som helst. Hua!!



Av Maria - 13 april 2008 20:42

Ja..säga vad man vill..men jag är nog blond innuti.

Imorse åkte mamma och pappa till trädgårdsmässan och de släppte av mig på stan. Sara åkte också till en kompis. När jag stog i kassan på H&M kom jag på; jag har inga nycklar, och det är ingen hemma.. Jaha..det var bara att fundera på vart jag skulle ta vägen nu då? Ringde Åsa både hem och på mobilen. Men fick inget svar..tillslut svarade hon. Frågade vart hon va, på ica maxi. Åkte bussen till Fredrik som skulle bli upplockat av de på väg hem från affären. De plockade upp mig och Fredrik och sen åkte vi hem till dom.

Alla fick sig ett rejält skratt när jag berättade hela storyn :P

Hittade inte så mycket som jag hade tänkt på stan..det vart en grå tröja, ett 4 pack strumpor och en paket pads. Bättre än ingenting iaf.

En kokt med bröd klämde jag i mig också.

Hemma hos Åsa tittade vi på film, The Grudge..den är lite läskig tycker jag, men ändå spännande ;)

Nu är det inte långt kvar tills jag fyller år :D Kan man längta mer än vad jag gör? Tror inte det..

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen läsa lite om Engla på Aftonbladet..det är hemskt!! Hur kan en människa göra så? På en liten 10-åring? Ger en varm kram till Englas familj, och även henne :)

Av Maria - 12 april 2008 21:48

Vaknade kvart över nio idag och var klarvaken! Tänkte att jag skulle ringa Åsa men jag ville inte ringa henne så tidigt utifall hon sov. Väntade med att ringa tills kvart över 10.  Hoppade in i duschen och sen fick jag skjuts till henne.

Vi var ute ganska länge:) Helt okej väder ute faktiskt:) Sen följde vi med mamma Ann till stan och lämnade in ett par byxor hos skräddaren.

Jag kom hem från Åsa vid 5 tiden. då var det bara att byta om och fixa iordning sig för att gå och fira Thea som fyller 20 imorgon :D Grattis!

Nu kom vi nyss hem därifrån efter att ha ätit goood smörgåstårta. Och dessutom kanske jag har fixat sommarjobb på Djurmagasinet där hon jobbar:D Hoppas till 110% att jag får jobba där!

Innan vi åkte och jag skulle välja kläder, insåg jag att det var nog dags för en liten förnying hos fru garderob. Kanske blir en tripp till stora staden imorgon.

Av Maria - 12 april 2008 17:24

Tror du på en högre makt/gud? Vad?

Nej. Det gör jag inte.
 

Tror du på livet efter döden?

Jag vet inte riktigt...

Tror du på spöken/andar?

Ibland undrar man om de finns?

Tror du på reinkarnation?

Nee..

Tror du på mänskligheten?

Ja..det gör jag väll.

Av Maria - 11 april 2008 20:27

Idag har det varit en underbar fredag!

Dagen började med att jag inte var specielli trött när jag vaknade, toppen!

Sen åkte vi till skolan och skoldagen var bra:) För ca. 2 månader sen skulle vi skriva en insändare om en film vi såg. Fick tillbaka den idag med en kommentar. Var och frågade svenskaläraren om den var urusel eller om den var bra. Hon sa att den var bra men hon visste att jag kunde göra bättre. Jag fick en extrachans. Satt mig ner och skrev en insändare om hjälmtvång på cykel. Lämnade sedan in den till Johanna som tyckte den var jättebra :)

Kul! Sen hade vi spanska, lika roligt som vanligt! Vi har en spanskalärare som är sååå bra!

Slutade innan vid lunch idag igen för att jag skulle köra upp. Åkte till trafikskolan och sedan blev jag och tre till som skulle köra upp samtidigt som mig skjutsade till platsen där vi skulle köra. När vi väl var framme gick vi igenom en säkerhets kontroll på moppen. Sen skulle vi köra slalom och träna på lite skarpa svängar osv. När det var avklarat skulle vi krypköra i slalombanan, det var svårt om något! Det kändes som man skulle tippa hela tiden. Men jag och moppen höll oss uppe :D

Sen skulle vi först köra i 20 km/h och bromsa på ex antal meter, sedan 35, likadant och sist 45. Att köra 45km/h på moppe känns snabbare än vad man trodde. Klarade det testet, sen var jag klar :) Så, nu är jag 3/4 klar med min utbildning. Nu är det bara slutprovet kvar. Är det någon som vet om man får något tillfälligt körkort tills man får hem det "riktiga" från vägverket? Lite drygt att vänta två veckor efter att man fyllt tills man får köra!

Nu sitter jag och skriver en liten önskelista om vad jag önskar mig i 15-års present. Det lär ju inte bli så stora saker eftersom jag får halva moppen.

Men det är ju tanken som räknas :)

Av Maria - 10 april 2008 21:08

Gjorde ett test på:

http://www.justsayhi.com/bb/blog_addiction 

om hur bloggberoende man är.

Jag fick 67%, ganska beroende med andra ord :p

Men det är ju så roligt att skriva och definitivt läsa alla bloggar:)

Gör testet, vettja ;)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards