Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under september 2010

Av Maria - 24 september 2010 18:21

Åh jag har varit så sugen på pizza hela veckan! Och äntligen ska vi äta pizza till middag. Jag har varit speciellt sugen på en vikingbåt. Det är en halvt inbakad pizza med något kött, gorgonzola och beasås. Jag längtar nästan lite.


Var på återbesök hos läkaren idag och vi kom fram till hur jag skulle fortsätta med medicin, börja träna bröstmusklerna lite succesivt osv.


Imorgon är det dax för expo på skolan och jag ska vara där redan vid 9, så det blir ingen sovmorgon här inte!

Om ni har vägarna förbi är det definitivt värt att komma! 10-16 på Spånga gymnasiums djurhus. Det kommer finnas allt ifrån info från olika föreningar, försäljning av prylar, klapp och kelhörna och guideturer. Det är nästan värt att komma bara för att se en underbar skola!

Av Maria - 24 september 2010 05:23

Nu har jag varit dålig i ett par dagar på att skriva här.


Det har knappt blivit något plugg på hela veckan för vi håller på att förbereda för expot (öppet hus) som ska vara på skolan i helgen. Eftersom jag inte får bära eller anstränga mig har jag suttit och gjort sånna där små pärldjur. Börjar tröttna lite på det nu men vad gör man inte för att treorna ska få ett lyckat expo :-) Nästa år är det vår tur och då vill vi såklart att alla hjä'lper till så mycket som möjligt.


Nu håller jag på och göra mig iordning för fulla muggar! Men jag var bara tvungen att sätta igång nya datorn för att de att den fortfarande funkar som den ska ;-)


Idag måste jag gå vid 12 tiden för jag har återbesök hos läkaren vid 2. Ikväll blir det nog bara filmmys och chips!

Av Maria - 21 september 2010 19:22

Jag har gjort något som ska gå till min historia. Jag har spontanklippt mig. Eller spontan och spontan..Imorse stog jag hur länge som helst och försökte få till något som såg någolunda ut. Men det gick inte alls så jag ringde frisören och frågade om de hade en tid ikväll. Och de hade de. Så efter skolan var jag in och klippte mig. Det var välbehövligt, för jag var där i januari sist. Lite kortare känns det såklart men det är fortfarande långt :-)


Imorgon är en lång dag. Börjar halv 10 och ska vara i djurhuset hela dagen och fixa inför expot på lördag. Sedan har vi matte. Dock får jag ju inte bära och anstränga mig så jag gissar att jag får hålla mig till pysselhörnan :-p


Sitter och väntar på att min dator ska bli klar, vi gör en back-up på den och det tar ååår! Nu är den på 98% så förhoppningsvis kan jag använda den idag :-)

Av Maria - 21 september 2010 09:12

  

Det var det här jag försökte förklara igår.

Jag har gått och spanat på den länge och provat den 100 gånger. Men igår hände det, jag blev 249 kronor fattigare, men jag ångrar mig inte :-)


Jag har ett par minuter över nu innan jag ska gå till bussen. Den här dagen känns så ovärd. För jag tror inte att jag har första lektionen och jag får inte vara med på idrotten och då har jag bara samhälle där vi ska lämna in ett papper typ.


Imorse gjorde jag mig en dunderfrukost. Smöret var slut så jag gjorde en falurågrut fullkorn med ost, gurka och paprika. Till det åt jag vaniljyoghurt med musli och hallon som jag tagit ur frysen igårkväll. Mumma! :-D


Idag fyller min älskade mormor år så eventuellt åker vi till henne ikväll och fikar, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag. Äta bara tror jag.


Nu måste jag kila! Hejsvejs!

Av Maria - 20 september 2010 20:55

Som jag skrev tidigare idag hade jag en kort skoldag. Gick bara från 11-14. Dessutom fick vi sluta lite tidigare för våran lärare i projekt och företangande var så förkyld.

Efter skolan stannade jag förbi stan och skulle köpa den där skjortan och legginsarna. Men bilder kan verkligen lura! Skjortan var ju inte allt så snygg som den var på bilden och legginsarna var slut. Men med mig hem fick jag en, ja vad ska man säga. Som en jacka fast man har det innomhus. En kofta med hål i. Äsch jag får ta bild imorgon och lägga ut! Helt omöjligt att förklara ;-p

När jag stog i rulltrappan i ett av varuhusen åkte den över Hälsokost och precis i dörren står det naturgodis 29kr. Jag kunde inte låt bli utan åkte ner med rulltrappan igen och köpte med mig en lyxblandning med torkad papaya, anannas, cashewnötter och sånt smaskens. Den satt jag och knaprade på på bussen påväg hem, det tar ett tag att äta upp en nöt för mig ska ni veta, som behöver puréa all mat :-p


Hade också sett en annons i tidningen häromdagen på någon tandkräm och munskölj på apoteket som skulle göra tänderna vita. Men det fanns inte hemma på det apoteket jag var in på och jag orkade inte springa runt på alla i stan.


Imorgon är det sovmorgon och jag ska inte åka hemifrån förän halv 10. Eller asså jag vet inte om jag har förska lektionen för att det är med läraren som kände sig sjuk idag. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Men som den ansvarsfulla och duktiga elev som jag är så ska jag nog stå där kvart över 11 i hopp om att läraren är frisk. (Men å andra sidan gör det inte så mycket om den lektionen hoppar..)

Av Maria - 20 september 2010 19:19

  

Av Maria - 20 september 2010 10:54

Jag fick faktiskt lite dåligt samvete eller vad man ska säga för mig själv, att jag inte är mer insatt i partierna och så. Igår kunde jag inte sova och mamma satt uppe och kollade på tv, så jag knatade upp och tittade med henne. Tro det eller ej på valvakan. Men jag blev inte mer klok för det :-p


Nu ska jag inte vara så tråkig som jag sa att alla tidningar var utan prata om något annat.

Nu sitter jag i skolan efter att ha sovit heela tågresan. Antingen är jag bara måndagstrött eller så har jag inte fått upp orken ännu.


Men förhoppningsvis blir jag piggare så jag kan gå på stan efter skolan, jag slutar redan vid 2 och har inte börjat ännu!

Av Maria - 19 september 2010 20:53

Idag satt jag och bläddrade i expressen i hopp om att läsa om lite intressanta saker som hänt i världen. Men på varenda jäkla sida står det mer eller mindre om politik! Han sa så, hon sa dit, de gjorde datt, de är i bråk med de och lalala. Jag är glad att jag bara är 17 år och inte behöver rösta på ett år.  När den dagen kommer får jag väl sota för mitt icke politiska intresse och råläsa om alla partier. Men den dagen, den sorgen ;-)


Annars idag då har jag rört mig utanför husets dörrar! Vi var faktiskt till Elgiganten och köpte en ny dator till mig. Min var ju på lagning och funkade i någon dag, nu funkar den inte alls. Så med oss hem fick vi en Packard Bell laptop, på ett erbjudande som gick ut imorgon faktiskt! Det är ju bara 1000 inställningar hit och dit som ska göras så jag kan inte sitta vid den ännu.


Imorgon är det en kort dag i skolan så jag ska prova gå och se om jag orkar, dt borde jag göra i och med att jag orkade åka till Elgiganten idag och har gjort maten. Men jag får ta med mig mitt mini-apotek utifall att. I bästa fall ska jag ta stan påväg hem och stilla mitt shoppingbegär litegranna ;-)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards