Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under juni 2008

Av Maria - 9 juni 2008 21:48

Fick svar idag av P hos Trollstugans som jag mailat i helgen.

Frågade henne om en hane.

Hon sa att vi fick låna en hane och frågade om vi ville pew eller cream, self eller crested.

Tänkte att cream crested skulle vara lite häftigt. Blir nästan tårögd av tanken hur söta bebisarna kommer bli!

Tar hanen efter SM isf. Jag ska ställa henne på SM och hon hinner ju inte få kullen om man sätter henne i avel nu.


Fick också veta idag att några kompisar i skolan läser bloggen.

Den ena sa:

-Maria, har du skrivit något i bloggen sen en månad tillbaka?


Om jag har!

Sen sa en annan:

-Jag läser också den. Den är rolig att läsa och är bra skriven. Så där roligt och det blir inte jobbigt att läsa.

Tänkte då att jag kanske ska lämna bloggsidan till svenskaläraren för att få bättre betyg. Funkar det tror ni? :P

Ne, det gör det nog inte.

Så, Hej kompisar!

Av Maria - 9 juni 2008 17:54

Idag i skolan har det hänt lite mer än förra veckan.

På morgonen städade vi. Tömde skåpen, lämnade in nycklar, torkade bord osv.

Efter rasten började vi fundera lite på klassresan till nästa år. Bestämde ingenting men kom in med hejdundrans bra förslag.

Blir nog bra i slutändan.

Efter lunchen fixade vi åttor som anmält oss till "fixteamet" festen som niorna ska ha på onsdag. Det är nämligen så att varje år har niorna en bal eller fest som åttorna anordnar.

Det här året är det en fest med Vilda Western tema.

Ska bli jätte trevligt. Vi ska göra allt så att festen blir så bra som möjligt.

Sen var dagen slut.

Lite så och då under dagen fick vi veta några betyg. Vart både chockad positivt och negativt.

Än så länge vet jag så här mkt:

Eng: VG

Bild: VG

Slöjd: VG

Hemkunskap: MVG

Teknik: VG

Matte: G

No: G

Svenska: G

Idrott: G


Hade nog förväntat mig lite bättre i svenska och idrott. Men till hösten. Då j*vlar. Ska verkligen ta det här på allvar nu. Ska satsa stenhårt! Jag ska komma in på det gymnasiet jag drömmer om.


Imorgon ska vi till flottsbro med skolan och bada. Har hört att det ska bli regn men jag hoppas att det kan hålla sig kvar där uppe tills kvällen.

Nu ska jag åka på affären och fixa de grönsaker jag ska ha i min pastasallad imorgon.


Av Maria - 8 juni 2008 20:26

Dagen började bra.

Åkte till Åsa vid 11 tiden och solade och badade. Riktigt skönt. Börjar få ganska mycket färg nu.

Åkte hem vid 3 för att göra mig iordning och en åka med familjen till kusin M som fyllde 18. Fick god mat och hade det trevligt. Efter besöket där åkte vi och hälsade på morfar som ligger på sjukhuset. Han har legat där i ca. 2 veckor nu och vi fick höra av mormor igår att han inte såg så pigg ut. Åkte som sagt dit efteråt och träffade honom. I början var det inte så farligt och vi satt där och pratade på. Men när vi skulle gå...gav han en kram och då kom tårarna. Jag grät, morfar grät, mamma grät, Sara grät.

Stackars morfar.

Vill bara att du ska bli frisk och kan komma hem igen!


Nu måste jag hitta på något annat än att tänka på det här.

Tårarna forsar ner för kinderna.

Av Maria - 7 juni 2008 19:49

Dagen började med att Åsa kom och väckte mig(!). Iof var klockan 11 så det gjorde inget.

Gjorde mig iordning för att sen åka in till stan och panikshoppa i värmen.

Gick in på hm en snabbis men hittade inget. Gick in på Vero Moda och hittade en jätte gullig klänning som jag har tänkt och ha på skolavslutningen och på bröllopet. Den är vit med små små rosa och gröna blommor på och resår över bysten.

När vi kom hem från stan bytte vi om och åkte till Malmsjön för att bada. Den var faktiskt ganska skönt i vattnet. Var där ett tag och åkte sen hem till Åsa. Efter några timmar kom mamma och pappa. Vi åt hon Åsa. Sen badade vi i poolen också. I en hel timme körde vi volleyboll. Jätte roligt. När vi skulle hem kom de på att taxin är jätte dyr ut till Åsa. Men då kom de på att deras dotter har moppe. Så, jag fick vara taxi. Först lämna pappa, sen tillbaka för att hämta mamma och åka hem med henne.

Idag vaknade jag vid 11 och gick direkt ut. Så härligt med det här vädret.

Det kom en familj från Uppsala och hämtade två marsvin. Dom får det säkert jätte bra!! Två barn i familjen som vart helt saliga när de såg marsvinen.

Sen åkte jag och mamma till en handelsträdgård och köpte blommor till trädgården. Jätte fint vart det. Har hållt på hela dagen och är helt slut nu. Ska nog slappa framför tven ikväll.

Av Maria - 5 juni 2008 20:44

Idag var vi på Skansen med skolan. Fick en uppgift att svara på några blandade frågor. Jag och Åsa tänkte vinna den för att man skulle få ett fint pris. Men vi får se hur det går.

Dagen på Skansen var ganska trevlig. Varmt och skönt. Drack 6 st flaskor vatten. ganska bra gjort. Jag brukar vara dålig på att dricka när det är så här varmt. Men det var en läskig kille i våran ålder som var lite för närgången.

Vi har ingen aning om vem han var så vi gick lite fort därifrån och ställde oss brevid en lärare där det var säkert. På vägen hem tog det lite längre tid än väntat men tillslut kom vi hem och åkte till Åsa och badade. Skönt.

Kom hem för ett tag sen. Imorgon är vi lediga. Har tänkt att sova länge och sola mest hela dagen. Jag ska bannemej bli brun!

Idag var nog den enda dagen på länge som jag kunnat vara ute UTAN att bränna mig. smorde med 25:an som alltid på axlar och nacke som inte brukar hjälpa vid vissa tillfällen men idag fungerade det faktiskt. Blev glad.

Benen smorde jag inte allt och jag tycker dom har liiiiiite ynka pynka färg på sig.

Måste nog till stan i helgen också. inte så kul att gå i affärer i sånt här väder men..Måste hitta kläder till bröllopet. Skor till bröllopet och flip flop. Kanske kan åka in en snabbis imorgon eller på lördag.

nu ska jag nog sätta på mig myskläder och slösurfa lite.


Jo! Är det någon i Södertälje trakten, ev. Stockholm som söker sommarjobbare? Maila.

Av Maria - 4 juni 2008 21:10

Skola idag. Ingenting hände. Hade musik sen var det inget mer.

Körde hänga gubbe för att fördriva tiden :P

Efter skolan åkte jag hem för att slänga av mig väskan för att sen direkt efter kasta mig upp på moppen med badkläder och åka till Åsa.

Solade och badade. Hon har pool, 35 grader var det i den. Lite för varmt. Annars roligt.

Jag tycker jag har blivit lite brunare den här veckan. Har ett svaaaagt streck från bikinin.

Imorgon ska vi till Skansen med skolan. Ska bli kul. Får lite sovmogon också. Sen är vi lediga på fredag och veckan därpå slutar vi tidigt på dagarna och det är skolavslutningsveckan :D Ska bli skönt med sommarlov.

Har inte planerat så mycket vad jag ska göra.

Vi ska ut med husvagnen några veckor. Antingen till västkusten eller Öland rullar vi. Sen ska jag,mamma, Sara, Åsa och hennes mamma åka till Örebro för att gå på Rik Fm Festival. Vi ska bo på hotell och ha en tjejhelg :) Ska bli jätte mysigt :)

Lär säkert liga på stranden och sola och bada rätt mycket också.

SM i Eskilstuna är det också. Det ska jag och mamma på.

Nu ska jag väll fixa lite mat inför imorgon. Ska ta med mig pastasallad.

Av Maria - 3 juni 2008 20:47

Mailade C som jobbat på Djurhuset där jag hoppats på sommarjobb i sommar.

Tyvärr behövde de inte hjälp i sommar, men hon sa att jag var jätteduktig och att de gärna tar in mig senare om de behöver.

Hoppas till jullovet eller nästa sommarlov. Eller kanske några helger.


Idag då. Har knappt hänt någonting i skolan..

Vi har kollat på film och ja..ritat hur vi vill ha skolan efter sommaren.

Känns lite smått onödigt att gå till skolan då.

Och idag har jag haft världens mensverk också..Då känns det extra onödigt. Då har man bara lust att ligga i soffan och tycka synd om sig själv och då har man heller inga som man kan störa sig på eller som får känna på Marias  eventuella korta stubin dessa veckor.

Efter skolan var vi och badade. Eller jag badade inte, det var så fruktansvärt kallt i vattnet! Men jag solade. Försöker få upp min lilla skymtande gyllenbruna (!) färg.


Nu ska jag hoppa in i duchen och sen gå och lägga mig och hoppas på att slippe värken imorgon.

Av Maria - 2 juni 2008 15:54

Varför ska man gå i skolan de här sista veckorna när det ändå inte finns något att göra? Hade spanskaprov idag och det var det sista skolarbetet jag hade. Idag var det eget arbete hela dagen. Finns lixom inget att göra. Det är bara skola två dagar till sen ska vi till Skansen på torsdag och är lediga på fredag.

Veckan efter det lär bli grymt dryg. Skolavslutningveckan är oftast det. Bara städa ur skåpen, ta hem alla arbeten. Men få veta betygen är roligt. Om dom är bra. Jag har höga förväntningar på mina betyg och blir missnöjd om jag inte får de betygen jag har väntat mig. Tror nog på ett VG eller MVG i spanska. Har jobbat på jättebra, klarat proven gallant och även idag gick det super. Skrev allt. Bara hoppas att allt är rätt också :P

Ikväll ska jag åka in till Kappahl där jag har rabattkupong och hoppas på att hitta något till bröllopet. Lite skor ska jag också leta på skopunkten. Billigt och bra. Eftersom jag nu mera betalar mina kläder och sånt själv passar jag oftast på vit rabatt tillfällen. Har sett ett par snygga skor på skopunkten som kanske är lite varma sånna här dagar men lite sämre dagar är de nog bra. Skor till bröllopet ska jag också försöka hitta. Om jag hittar någon klänning iof. Då är det ju så fiffigt att om jag hittar två par skor får jag det tredje på köpet.

Har inte hört något från Djurhuset där jag hoppas på sommarjobb ännu. Kanske kan ta och maila henne och kolla så hon inte har glömt bort mig.

Nu ska jag nog ut och sola lite.

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards