Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 11 juni 2008

Av Maria - 11 juni 2008 22:21

Kom nyss hem från niornas fest. Den blev riktigt lyckad.

Det var två tjejer från någon Linedance grupp som var där och visade och lärde ut Linedance. I slutet av festen dansade lärarna och niorna som fått undervisningen. Jag och några till åttor hängde på i bakgrunden. Lärde mig snabbt och kom in i gänget. Det var jätte roligt! Så roligt att jag ska se om det finns någon Linedancegrupp i Södertälje.

Det var ju tema vilda western. Jag hade då en lilavit-rutig skorta som jag knöt under bysten. Till det hade jag två flätor och beiga jeans. Ser ut som en riktig Cowgirl ;) Jag fick också vara papparazzi och låna en av lärarnas jätte fina system canon kamera. Kanonbilder! Och jätte roligt att stå på stolar, sitta på golvet och allt vad det var för att få de perfekta bilderna. Tog seriösa bilder på de fint utklädda niorna och lekte också lite och tog kort på oss åttor som såg både seriösa och oseriösa ut. Fick också ett och annat fint kort på lärarna.

Imorgon är det dan innan skolavslutningen och då brukar vi ha "öppen scen" på skolan. Man får anmäla sig och göra vad man vill på scenen. Vi som lärde oss Linedance idag ska visa upp den, sisådär 50 stycken.

Av Maria - 11 juni 2008 10:32

Igår gick mamma och pratade i telefonen samtidigt som hon tog en titt inne hos marsvinen. Helt plötsligt hör jag:

- Och där kommer det en bäbis!

Va! skrek jag.

smög in till marsvinen och där satt Sivan och klämde ut en liten bäbis.

En helt kolsvart. Men nu imorse när jag skulle ta kort på de och visa Åsa så jag att den hade ljusa klor. Choklad är det inte, öronen är mörka. Men zobel? har de mörka öron och ljusa klor då? För på magen är den inte svart då är den nästan lite choklad. Den andra ungen kom så tätt inpå att hon inte hann ta av hinnan över munnen och nosen. Utan ungen låg och chippade efter luft. Jag sprang fort och tvättade händerna och tog bort hinnan över nosen och munnen från den lilla ungen. Jag räddade hans liv :) Först trodde jag inte att den skulle överleva för att den låg på sidan och andades lite tungt. Och mamma Sivan brydde sig mest om den andra ungen som kommit ut. Ton bort resten av hinnan så att den kunde gå runt eller iaf sprattla lite. När den var borta och ungen hade kraft att resa på sig trallade den runt i buren men navelsträngen släpandes efter. Men den tog Sivan bort senare. Nu imorse när jag vaknade låg mamma och hennes son och dotter och mös i en hörna. Medans burkompisarna Suss och Ina såg lite smått avensjuka ut:P Hoppas Suss också klämmer ut sina ungar snart. Där är det nog många. 4-5 stycken skulle jag tro. Magen är stooor!

Nu ska jag snart gå till bussen. Så himla skönt med sovmorgon var det. Vaknade halv tio, kunde ligga och dra mig ett tag, sen lunka in till marsvinen och kolla lite där hur dom mådde.

Har gjort mig iorning helt nu. Lite sådär Cowboyig är jag. Beiga jeans, en lite stor skorta som är lila och vitrutig. Under dagen ska jag nog knyta den över revbenen. Blir nog lite vilda western stil ;)

Och regnet har kommit. Jätte bra nu när vi ska vara ute hela kvällen. Hejja.

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards