Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under juni 2010

Av Maria - 20 juni 2010 19:15

Dagen igår var riktigt bra. Beata lyckades med en BIS PET 4 rosett. Lillsnuttan :-)

Sen fick jag den stora äran att ställa Sahrami åt D. Jag kan ju säga att jag var mer nervös än när man står i stora bis ras finalen! Tänk om jag missat lite smuts i öronen? Men så fin och gullig som han är så är jag inte förvånad över hans BIS PET 1 rosett! Grattis D och Sahrami! :-D


På kvällen umgicks jag med några vänner och var rättså trött imorse när klockan ringde för att jag skulle upp och jobba. Men dagen på jobber gick bra. nu sitter jag här hemma och fixar med hemsidan. Riktigt fin kommer den bli, men tid tar det!


Ta er en titt sen vettja!

http://freewebs.com/mariasmarsvin

Av Maria - 18 juni 2010 22:37

Varför sitter jag uppe nu när jag ska vakna om 6 timmar??


Betty och Beata är iallafall badade och färdiggjorda :-) Tassarna mjuka som bebisrumpor och öronen skinande rena. Har tillochmed hunnit med en och en annan puss på mina små bebblor, 16 dagar är de redan. Tänkt vad tiden går, snart är de flyttklara, men vad gör de, de kommer ändå stanna livet ut! :-D


Kläderna är framtagna för allt det jag ska på imorgon, när jag tog fram dem råkade det bara bli en liten urrensning av garderoben. Två ica-kassar fulla med kläder jag inte använder. Då blir kusinen glad ;-)

Så nu är det tillochmed lite plats över, farligt..


När jag ändå vad igång med hutigheten tvättade jag mina vitatygskor som inte längre var så vita. Tror nog att de blev lite renare iallafall, så nu står de på tork i skotorken. Hoppas de hinner torka tills imorgon bitti, annars blir det problemas!


Nu måste jag sova. Godnatt på er, och alla marsvinsfolk, vi ses imorgon! :-)

Av Maria - 18 juni 2010 13:53

Har varit med mamma på jobbet idag. Barn är bra söta! Så idag har jag fått varit med om både dansshower, trollerishower och allt vad det var. Hon slutade ett och jag kom tid vid 10 så dagen blev inte så lång, men jag tror det räckte för mig för jag är helt slut! :-p


Har percis filat det sista på tassarna och smort in dem. Ska vänta ett tag med att bada. Väskan är packad så det är i princip bara bad och ladda transport som gäller! :-)


Helgen är fullspäckad, upp halv 5 imorgon för utställning, sen ska jag hem, duscha och switcha om för att fira marcus syster som fyller år, sen iväg till ett par kompisar för grillkväll. Upp på söndagen för att jobba klockan 10! (är det ens någon idé att läga sig??) Trots att man har 10 veckors ledigt händer allt på samma helg :-p

Av Maria - 17 juni 2010 18:26

Åh vad jag älskar att ha sommarlov!


Igår låg jag här hemma och solade tills jag kom på att min bästa vän gjorde säkert det samma, själv. Så jag ringde henne och mycket riktigt låg hon själv och solade och tänkte precis samma tanke som mig. Så jag for dit och vi tog oss lite glass och satte oss i solen bra länge. Badade lite, solade lite till, badade lite mer, ringde in tre kompisar, badade lite till, åt och sen åkte jag hem :-)


Min dag idag har sett ut ungefär såhär:


Med andra ord, en bra dag i solen! Z-up med is och svarta vinbär är mitt nya måste ha tror jag, såå himla gott!!

När det blev alldeles för varmt och det började bränna på gick jag in och gjorde rabarberpaj. Som skulle vara en överraskning till mamma när hon kom hem, fast det visade sig att hon hade möte efter jobbet. Så jag och Sara fick äta själva och när Saras kompis kom förbi tog den slut, så då fick jag göra en ny. Helt orörd är den men det känns frestande att ta en bit! Tror nog jag ska göra det :-)


Imorgon måste jag bada djuren, fila tassar, tvätta örgon, ladda transporter, packa väskan. Har haft så mycket för mig i veckan att det inte hunnits med. Lite burbyta gjorde jag idag och var och en fick en varsinn puss.


Jag har ett litet tankekrig angående mina self tjejer.. De kommer inte sättas i avel i och med att Junipher fick så pass fina ungar, då känns det dumt att avla in de "fel" som Betty och Beata har. Men de är de goaste och mysigaste marsvinen jag någonsin mött så jag kan bara inte göra mig av med dem. Men samtidigt tar de plats för avelsdjur. Men om jag gör mig av med dem kommer jag inte ha några jag bara ställer i pet. Och det vill jag ha. Man behöver inte matcha utställningar med hur de ska sättas med hane osv. Nä, de får nog stanna.


Nu blir det paj.

Av Maria - 16 juni 2010 10:56

har precis vaknat, det är så skönt att sova ut. Men å andra sidan är det här andra gången jag har sovmorgon på mitt sommarlov :-p nu har en vecka gått och det är bara nio veckor kvar, aaaah!! Men så ska vi inte tänka utan vi ska tänka vad mycket roligt som ska hinnas med på dessa nio veckor. Nu först är ju utställningen i Linköping. Apropå det måste jag börja fixa mina tjejer lite..


Jag har precis vaknat iallafall och ägget står på spisen, för jag har tänkt att göra mig en ägg macka innan jag går och hämtar hö åt djuren så de också blir nöjda. Sen står bara sola på schemat! Bikinin är redan på, ska bara försöka hitta något ställe i trädgården att lägga mig på. Altanen är som en byggarbetsplats och omkring den luktar det grundfärg. Inte så mysigt att ligga och andas in.

Av Maria - 15 juni 2010 21:48

Nu var det några dagar sen sist känns det som. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag har gjort, men flängt runt som en tok har jag gjort, varit med vänner och så! Idag däremot var jag på systers avslutning. Hon gick ut nian. Sen gick ju jag på samma skola så jag drog ihop några av oss förra nior och alla lärare blev jätte överraskade, roligt! Och syster min har varit så duktig med betygen. Allt slit och kraft hon lagt ner, så var hon verkligen värd det hon gick ut med! du är grym syster! ♥


Vi kom väl hem vid ett tiden och jag och marcus var sugen på pannkakor. När vi kom hem stog syster och hennes kompisar och gjorde våfflor! sammanträffande liksom :-p Sammanfattningsvis kan jag säga att det slutade med att de inte åt sina våfflor utan av våra pannkakor! Alla kan itne vara bra på att göra något så svårt som våfflor :-p


Nu på kvällen fick jag någon sån där spontan sjuk idé om att jag och marcus skulle ut och cykla. Så ner till grannen och fråga om cykelpump (för våran är trasig) sen iväg åt något håll. Tror nog att vi cyklade och gick en halv mil sammanlagt. Vi cyklade till en sjö och gick runt nästan hela sjön. Duktigt gjort. Känner att jag på seriöst ska ta tag i det här nu i sommar, men så har det ju låtit förr... :-p

Av Maria - 13 juni 2010 09:29

Sitter här och väntar på att jag ska åka iväg till jobbet. Var så smart så jag ställde inte in moppen i garaget igår så den står precis utanför dörrn, är inte det smart? ;-) Då går allt mycket snabbare när jag ska iväg.


Det ser ut att bli en rätt så fin dag idag vilken betyder mycket att göra på det underbart fina fiket café varfet! Båtarna väller in och parkeringen blir smockat. Drickkylen tömd på två sekunder och räkångorna står upp i taket. Men det är så det ska vara!


Nu måste jag ta och kila iväg! Ha en bra dag allesammans! :-D

Av Maria - 12 juni 2010 21:20

Var in och pussade på mina marsvinsbebisar nyss och kvällens pussoffer blev Chindira. Jag har kärat ner mig totalt i henne. Tycker att hennes halvsnea crest ger ett sånt galet charmigt uttryck. Hon ser så ball ut! Fick ju lära mig att crestarna ofta rättar till sig när de byter till vuxenpäls. Så förhoppningsvis har hon inte en sånhär crest hela livet. Fast för mig gör det inget, det är var på domarbordet det inte är så omtyckt kanske. Saken jag ville komma fram med var att kameran åkte fram. Och jag måste bara visa min stora kärlek!

Färgen visar sig inte allt rätt. Men lampan tänd och ingen blixt blir den konstig. Men söt som socker är hon ändå!


Nybackens Chindira

    

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards