Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 27 juni 2010

Av Maria - 27 juni 2010 20:27

När djuren fått dela på två ica-kassar med gott gräs kan man få sig en del roliga bilder. Här kommer en hel del på Junipher med döttrar :-)

                                  

Av Maria - 27 juni 2010 15:17

Sitter här och äter kanelbulle och dricker te. Undra om det är bra att dricka så mycket te som jag gör..


Jag vet inte hur många gånger jag sagt att jag ska ha godis och kak förbud i sommar. Men så blir det aldrig, det håller ett tag, men sen ligger den ensama stackars kanelbullen på bänken och bara skriker "ät miiiig". Då kan man ju inte låta bli.. Vet egentligen inte varför jag vill sätta kakförbud, gissar väl att det är tanken om idealen som sitter och gnor. Men varför ska jag ens tänka den tanken. Så som jag äter, både mat och gottis, skulle jag inte orka lyffta ett finger om jag hade problem med vikten. Men jag orkar lyffta både fingrar och tår. Så varför ens tänka på det? Det tar ju bara energi och man blir nere.


Nog om det! Idag har jag fixat med djuren lite granna. Har bytt en hel del burar, samt flyttat om lite. Mina små prinsessor har blivit så stora nu så när de står på mammas rygg (som de alltid gör) skulle de lätt kunna gå över kanten och ramla ner på golvet. Så de har fått flyttat till en bur med högre kanter, som dessutom är dubbelt så stor. Det tyckte Cleopatra (vita) var lite läskigt. Den buren är indelad i som två rum. Hon var själv i den lilla rummet och Chimaria, Chindira och Junipher satt och tröck i huset, så de inte syntes. Cleo skrek så öronen stog rätt upp och sprang runt runt i buren och letade efter familjen. De stog på varsin sda av husväggen och Cleo hon skrek och skrek! Tillslut kom hon på att man kunde gå runt på andra sidan väggen och då blev hon nöjd. De fyller hela 4 veckor imorgon! Vägde dem idag och alla ligger på drygt 200. Hoppas de växer på sig och blir ställbara till NM! Å vilken lycka det vore!! Trist bara att inte kunna ställa i uppfödargrupp! Det är fördelen med teddysarna, där kan de se ut hur som helst i färgerna och inga crestar ploppar upp! Extremt ljusa magar och sadlar har jag aldrig sett förekomma heller..

Nej, jag tycker om mina selfar ändå :-)

Trimmade lite på Betty också. Hon har så galet tjock päls så det nästan blir svettigt för henne. Nej men hon mjällar något otroligt nu när det är såhär varmt. Så jag trimmade iordning henne lite, då får man iallafall bort det värsta. Och det är hennes långa strån som är de grövaste. (grovaste, grövsta??)


Imorgon ska jag in till stan och köpa fungural så jag kan bada henne och få bort mjällen :-) Ska även svänga in på djurhuset och köpa två små vattenflarror. Vill ha till alla burarna på SM och vi hade bara 4 småisar hemma. Men inte tackar jag nej till att kila in på djurhuset inte! Världens goaste personal :-) Ska försöka flörta till mig lite priser till NM också ;-)


Tänkte strax kila upp i skogen och riva lite gräs, jag har hittat en guldgruva med gräs! Fyller påse efter påse och ändå syns det inte att jag tagit.

Men nu ska jag inte sitta här inne och häcka längre, ska nog ut och störa pappa lite som jobbar med altanen :-)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards