Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under februari 2009

Av Maria - 9 februari 2009 17:18

Ja, mitt mattehuvud..det är..inte så bra.

Imorse när jag slog upp ögonen kände jag att - shit, den här dan kommer blir toppen!"

Jag åt tillochmed frukost idag, så glad var jag. Kände att det skulle bli kul att gå till skolan och jobba. Kom till skolan, tog fram mina kopierade papper från den lättare matteboken.Efter en kvart låg de ihopknöglade och sönderrivna i papperskorgen. Jag fick fel på vartenda litet tal!

Vart så sur att jag vägrade jobba mer med matte eller något annat att jag satt mig och stickade virkade. Jag gav upp min stickning efter så många gånger jag började om, så jag började virka. Bra iof eftersom vi hade slöjdläraren som lärare då. Jag virkar en mössa! Den kommer bli riktigt fin!! Den kommer jag ha i fjällen när vi ska dit! :) Jag kände mig verkligen som en mormor idag, satt och virkade och gungade lite vackert på stolen. Saknades bara glasögonen och läslampan. :p

Förklarade för pappa hur sur jag blev på mina mattepapper. Han sa lugnt och fint; - hämta en miniräknare så ska vi räkna lite matte!

OCH NU FATTAR JA!

Blev så himlans glad! Så imorgon ska det jobbas matte må ni tro! ;) Jag ligger efter lite..för att jag inte förstått..

Nu ska jag gå och gosa med mina små marsvin ett tag :)

Av Maria - 8 februari 2009 17:21

Idag har jag fixat och donat med marsvinen hela dan!

Det har trimmats på både Prinsessan och Bea. Prinsessans vänstra sida är nu helt perfekt. Hann dock inte med ryggen och den högra då broccolin var slut. Det är omöjligt att trimma henne utan muta. Och om jag ger henne alldeles för mycket så blir hon alldeles för rund om magen!

Bea är en tjej med humör! Hon accepterar inte grönsaker när hon ska trimmas och hon ska promt sitta åt ena hållet! Så hennes högra sida är svår att trimma..Än så länge är bara den vänstra sidan på rumpan trimmad på henne. Gos i massor har det blivit också! Allihopa har varit ute ett bra tag på mitt golv. Först ut var Prinsessan, hon har varit här inne många gånger och sprungit och har sina ställen hon checkar varje gång om det finns något kul att lukta eller sitta på. Avslutar varje titt med några pluttar och ibland en liten pöl. Det tackar matte för..Hon älskar verkligen att vara ute och springa! Gör race över hela golvet, fram och tillbaka, slalom mellan benen och upp på allt som går att komma upp på.

Sen var det Beatrices och Sickans tur. Dom har bara varit och sprungit på golvet inne hos dom så det var riktigt läskigt när dom kom hit. Efter ett tag började Sickan att nosa lite runt omkring sig och Bea hängde efter. Och det tog inte lång tid fören de sprang runt och var lika nyfikna som Prinsessan! De såg ut att ha så riktigt roligt!! Jag la en kudde på golvet, den tyckte som var hur rolig som helst! Sprang över den i 180 och lyffte tassarna så högt de kunde! När matte var trött på att plocka pluttar och torka kisspölar fick dom gå in i buren, nu ligger dom där helt utslagna. Cindra är inte mycket för att springa runt så hon sitter nedanför mig här nu och ser allmänt vilsen ut. Tar nog upp henne i famnen istället :)

Fina fina Sickan!                                 Och Beatrice i SIN mysrulle.

                                                  
  

Sötnosen Cindra!                                  Och Prinsessan som aldrig är trött..

Av Maria - 8 februari 2009 14:12

Söndag idag. Gårdagens Melodifestival var en besvikelse. Alla olika chanser hit och dit blev jag alldeles snurrig av. Trevligt hade vi iaf hos våra kompisar, vi beställde mat från pizzan och åt! Några bilder kollade vi faktiskt inte på.

Imorse vaknade jag av ett sms av Sarisen :) Bra start på dagen!

Låg kvar i sängen ett bra tag och smsade, sen upp för att äta lite frukost.


Jag har hunnit skrivit anmälan till Valbo idag, dock inte skickat in då vi inte vet hur vi ska göra med lilla Alina. Hon ska inte ställas i pet iaf då hon är i den åldern när hon växer på längden men inte på bredden. Såg även att Bea inte alls går upp i senior som jag trott. Hon är ju bara 4 månader! Hon ser så mkt äldre ut! Sickan blir med ändå, vi ska få hem hanen i Valbo. Åh jisses vad jag längtar! Jag checkade in hanen i Kista och var nära på att stoppa ner han i fickan på en gång! Tänk, det kanske kommer skrutta runt små selfbebblor här om tre månader!

Och nu är det inte ens en vecka kvar till KM:et!!


Nä, nu ska jag faktiskt sätta igång och trimma lite djur! Alina förresten, hon behövs inte trimmas! Vi har inte dragit ett strå på henne och hon är hur jämn som helst! Skönt :)


Av Maria - 7 februari 2009 16:11

Mitt tredje försök idag till att blogga! Jag har skrivit två hela inlägg men sen kastat för att det i princip bara var struntprat. Men nu har jag tråkigt och ni får höra lite struntprat ändå :)


Vaknade imorse vid 4- tiden (IGEN!?) panikslagen med känslan att jag missat något viktigt!? Varför gör jag så för? Jag tycker det är lite läskigt..

Jag känner mig inte stressad på något vis. Men jag kanske är stressad bara att jag inte vet om det. Men det är lite småjobbigt att vakna så tidigt med den känslan.

Jag somnade om iaf och vaknade vid 10 av att Kajsa hoppade upp i sängen och började slicka mig på pannan. Jag har då en go katt! Även om hon är lite speciell (med betoning på lite) så är hon ändå min favvis :) Sötungen min :)


Mamma och Sara höll på att städa för fullt när jag kom upp. Förstår inte hur man kan vara uppe och städa så tidigt! Och då hade dom säkert hållt på någon timme! Morgonpigga saker det där..

Men jag åt lite frukost och började städa jag med. Ett riktigt team-work hade vi! :)

Så nu är hela huset städat och de skiner om varenda hörna.


Syster ska ju ha en tjejkväll ikväll som en lite tidig födelsedagsfest. Vi andra i familjen har blivit beodrade till att inte vara hemma. Jag erbjöd mig som lekledare men hon nappade inte riktigt på den idén (?)

Jag vill ju också sjunga singstar..

Men jag,mamma och pappa ska iväg till ett par kompisar här i området.

Där blir det mat och melodifestival-koll. Vi lär säkert kolla på bilder också, det gör vi alltid när vi är där..Pappan i familjen är liksom "big fan" av systemkameror. F ö har dom två mega söta Golden Retrivers. Doris och Alfons. Jag gillar dom ja! :D


Tidigare idag var det en familj här och köpte Cornelius. Hans bror, Clarence aka Stringis har nog den ballaste teckningen jag sett på ett marsvin - stringkalsonger! Därav smeknamnet Stringis :) Måste fota han och lägga ut bild här någon dag!


Sådär ja, det vart ett inlägg ändå:) Lite halft värdelöst men.

Av Maria - 6 februari 2009 20:07

Jisses vad skönt!! Skoldagen idag var bra, proven gick bra :)

Hade matte och satt och slet mig i håret av ilska (inte riktigt så grymt kanske..) över att jag inte förstår!! Jag känner mig helt totalt lost in space när det gäller matte! Tur att jag inte valde naturvetenskap..


Nu har jag fått svar på alla mina frågor om gymnasieansökan så ikväll ska den in! Vet att jag sa att jag skulle skicka in den häromdagen men jag kom på en till fråga. Lika bra att vara hundra innan man gör något!!


Nu har jag,syster och pappa nyss kommit hem från Ica Maxi. Jag köpte lite gotta som jag har tänkt att äta ikväll med en stooooor kopp te,eller varm choklad, eller kanske loka? Jaja..vi får se :) Men jag ska iaf kolla på Let´s Dance invirad i filtar, med tända ljus, mitt godis och vad det nu blir för dricka! Jag håller på Laila Bagge! ;) Höll på Mojje förut då han var en stor favorit när jag var liten, men han fick akut hoppa av programet och Niklas hoppade in, men han var inte lika mycket favorit. På min önskelista till dagens mat stog det kotlett och popatisgratäng, dock vart det ingen gratäng då syster ska ha en liten tjejmiddag här hemma imorgon och ska äta det då.

Men klyftpotatis vart de! Med palsternackor och morötter. Yummi!

Än har vi inte ätit och jag såg just hur mycket klockan var! Inte konstigt att jag är lite småhungrig :p


Sitter och blir frestad av godiset som ligger framför mig. Men det ska jag spara till sen:)


Lite marsvin också! Smorde tassar på utställningsgänget idag!

Jag måste vänta med att anmäla då jag inte vet om Sickan ska ställas än. Vi måste få klartecken från J om hanen först. Men även om inte hon blir med kommer det bli ett stort gäng! Alina ska helt klart ställas i ras! För häftigare pälsriktning har jag då inte sett! Den är som ull och ligger helt framåt. Dock är den mjuk men tät som jag vet inte vad! Jag såg för ett tag sen att hon är väldigt lik en skinny i profil. Samma öron,ögon och huvud. Bara pälsen som gör skillnad! Och lilla Bea som längre inte är någon liten bebis har blivit av med sin underull. Hon har blivit riktigt stor min fina lilla skrutt! :)

Prinsessan är för tillfället helt perfekt i kroppen! Ska bli så kul att få ställa henne i Valbo igen!! :D Jag ska till Sara på fredagen innan och biljetterna är redan bokade. Har fått önskemål från henne att Prinsessan blir de djur som får följa med upp då :) Får se hur jag lyckas få upp alla de andra.


Nu ropar dom om hjälp ute i köket!

See ya!

Av Maria - 5 februari 2009 18:49

Jag vet inte, jag kanske är töntig, men jag älskar den filmen!!

I söndags såg jag den för femte gången och det är fortfarande minst lika bra! Funderar på att kolla på den ikväll igeeen :)

Alldeles nyss fick jag låten "honey honey" från filmen till mobilen. La snabbt som sjutton in den på datorn. Och högtalarna har gått varma, även min röst..

Jag sjunger och jag sjunger, men inte låter de lika bra som det gör för Amanda Seyfried som spelar Sophie i filmen!!

Varför har inte jag så fint hår? Och varför kan inte jag sjunga så bra som henne??

Hon ser alltid ut att ha så kul i filmen och jag kan tänka mig hur kul det vart att spela in allt!! Jag vill också!

Nää!! nu är jag avis! :(


För er som inte sett den - SE DEN!

För er som sett den en gång - SE DEN IGEN!


Nu ska jag fylla magen med lite mat sen blir det film :)

NP

Av Maria - 5 februari 2009 15:59

Nationella del två idag. Ganska nöjd. Det har aldrig varit min starka sida att skriva löpande texter och få något bra sammanhang i det. Man fick välja på olika kategorier. Jag valde först en kategori där rubriken skulle vara "när mörkret faller". Skrev och skrev och skrev, men när jag skulle komma till själva "grejen" fick jag inte till ner. Så, ner i soptunnan med de!

Bara att börja om, men tog då en annan kategori.


Eftersom jag inte mådde helt 100 imorse, frös och svettedes vart annat, var snorig, hade trycket kvar i huvudet, ont i ena örat och lite lite feber så tänkte jag att jag skulle åka hem efter provet. Men när jag skrivit provet och fått i mig lite mat (som för en gång skull var god) så mådde jag bättre och jobbade faktiskt på riktigt bra på eftermiddagen!

Imorgon är det prov, dock inte nationella. Utan vanligt No och So prov.

Imorse vaknade jag vid 4 tiden, panikslagen över att jag missat provet! När jag kollade på klockan och såg att den var 4 kunde jag gott somna om igen.


Snart ska jag sätta igång och plugga lite, men först måste jag läsa igenom alla bloggar! Ikväll ska jag också försöka skicka in min gymnasieansökan!

Spånga står helt klart som etta! ;)

Av Maria - 4 februari 2009 09:15

Igår när jag var på stan vart jag så extremt skakig på händerna helt plötsligt!

Jag kunde inte smsa. Det gick inte. Tröck på alla knappar förutom den knappen jag skulle trycka på. Sen skulle jag skriva på kvittot på Lindex, det var knappt så man såg att det stog mitt namn. Och vart även yr när jag kollade i små speglar. Jag gick och köpte mig en korv, då vart det lite bättre. Jag hade inte ätit ovanligt lite, nästan tvärtom!

Hade lyckats klämt i mig två frukter, en stor drickyoghurt + maten i skolan. Iof inte mkt men det brukar jag inte göra. Men jag brukar heller inte äta frukt på dan. På kvällen sen var skaket helt borta.

Men inatt vaknade jag några gånger med en konstig känsla. Och imorse när jag gick upp ur sängen höll jag på att trilla. Sån tur var låg madrassen kvar från när Sara var här..Och jag hade ett konstigt tryck i huvudet.

Tänkte att jaja, nyvaken och trött..

Gick på toa och gjorde allt i vanlig ordning. Men när jag skulle sminka mig och tittade mig i spegeln vart det helknäppt i mitt huvud! Spegeln vart alldeles bubblig på något vis. Sa till pappa att jag blir hemma idag. La mig i sängen igen och har sovit till nu ungefär. Var fortfarande snurrig när jag klev upp. Trycket i huvudet är kvar. Men eftersom det vart bättre igår när jag åt så har jag just ätit tre mackor och en stor kopp varm choklad. För choklad är ju ganska sockrigt. Tänkte om det är blodsockret som knasar.

Tog tempen också, hade 37,0. Vanliga fall har jag 36,4. Men det kan också vara att jag har ett varmt täcke. Hoppas bara det inte är min tur att åka på influensan nu! Men då lär jag ju ha blivit sjuk tidigare. Eftersom resten av familjen insjuknade med en dags mellanrum. Kan kanske vara att jag är nervös inför nationella och så. Men jag känner mig inte nervös? Jaja..


Nu ska jag läsa runt i lite bloggar sen ska jag försöka mig till att plugga lite!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards