Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 10 februari 2009

Av Maria - 10 februari 2009 17:39

Jag hade varit i stan och gjort någonting, skulle hem på natten. Det var jag,min syster och hennes kompis. Jag hade moppen och de skulle gå.

Plötsligt hör jag någon bakom mig skrika - "Jag ser dig, nu tar jag dig! Du kommer inte undan". Som mopparna kan bli ibland så låser de sig på någotvis och går inte snabbare än 25 kanske 30km/h. Just då vart det så. Den äckliga gubben på flakmoppen kom närmare och närmare. "Jag ser dig, nu tar jag dig! Du kommer inte undan!"

Jag åkte så fort jag kunde, även om moppen "låst" sig. Jag skrek inte, för då skulle han veta att jag var rädd och se mig som ett offer. Ingen var ute, ingen kunde hjälpa. Det skulle inte löna sig att springa. Men jag körde in på parkeringen till Max hamburgare. Där var det kolsvart. Stängde av moppen och sprang upp i skogen. I hopp om att han inte skulle se mig. Det gjorde han..Jag vart totalt misshandlad, sprang allt jag orkade, trots sår och allt vad det var. Men han kom ikapp, och jag vart knivskuren till döds.

När jag vaknade låg täcket på golvet. Så antagligen var jag så rädd att jag brottats med täcket eller nått. Usch, det var en hemsk dröm! Platsen där allt hände, från början till slut, har jag åkt moppe på många gånger. Just den sträckan. Hua!


Skoldagen var bra. Vi var bara i skolan till 11tiden. Sen åkte vi iväg till Bergianska trädgården tror jag den hette. Där var det iallafall ett stort växthus indelat i olika klimat och värdsdelar. Det var lite kul när man sa; men ska vi till Californien nu eller? Men har vi redan varit i Sydafrika?

Kändes lite halvknäppt. Fint var det iaf. Massor av växter av alla slag.Papayaträd,vaniljträd,bomullsträd,citron,lime
,apelsin,kakao, ja allt! Vi fick lite uppgifter vi skulle göra men den mesta tiden gick åt till att fota allt!


Alldeles nyss har jag suttit och skrivit en liten uppsats på spanska. Tack Google Translate säger jag! Trots att jag tog hjälp av det till det mesta så är det ändå sånt som jag kan när jag tänker efter. Spanskaläraren sa nämligen idag att; Om ni inte gör allt som jag säger att ni ska göra och lämnar in alla uppgifter så får ni IG. Jag har inte lämnat in den här uppsatsen som egentligen skulle vara en sammanfattning av en dialog. Men eftersom mina spanskakunskaper är lite som dom är så frågade jag om jag fick skriva en film- eller bokressension (stavning?). Och hon sa att det gick alldeles utmärkt. Så vad passade då inte bättre än att skriva om Mamma Mia som jag sett sju gånger? Jag är supernöjd med den och jag ska bannemig behålla mitt VG! Som jag kämpat med spanskan..


Juste! Gymnasieansökan ska göras..

Jag vet att jag sagt att jag ska göra den flera gånger med det har alltid kommit annat ivägen för mig eller mamma/pappa.

Men ikväll SKA den göras!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards