Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under april 2011

Av Maria - 10 april 2011 15:10

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll. Fick fina presenter! Det började med middag här med tjejerna som jag hängt ihop med sedan dagis, några har tillkommit i fjärde klass. Efter att vi proppat i oss fläskfilé, potatisgratäng och cheesecake begav vi oss mot marcus där alla väntade. 14 personer var där, bara för mig! Det var så härligt att träffa alla igen, på samma ställe! Och jag hoppas att de som var kvar kvällen ut hade det trevligt, för det hade jag. Även fast rörelsen inte var så värst stor, trots mina, lovisas och evelinas försök ;-)


Idag har jag haft en segardag. Började med att ta en promenad i solen med marcus och hittade tussilago åt mamma. Sen satte jag mig i solen och åt lite rester från igår. Varför är alltid rester godast? Hjälpte mamma att fixa lite på altanen, ställa ut möbler och så. Har förberedit mig och kalendern för kommande vecka. En vecka kvar, sista skolveckan som minderårig!

Av Maria - 8 april 2011 17:46

Idag var en totalt ovärd dag i skolan. Kom dit kvart i nio för att vänta på läraren som aldrig kom och sedan avnjuta en håltimme på 3 timmar! Men med underbara klasskompisar går väl allt!


Marcus och jag har precis städat hela huset och vi tyckte att vi var värda en varsin pizza som han är nere och hämtar, gott! :-) Imorgon går min artonårsfest av stapeln, längtar som tusan! Det ska bli så kul att få träffa alla och umgås mer än när man springer förbi varandra på stan eller möter varandra på bussen. Kvällen kommer utan tvekan bli helt outstanding! Innan festen ska tjejerna vara hos mig och äta och ha det trevligt, hoppas jag lyckas med maten! :-)


Ha en trevlig fredagskväll allihopa, nu ska vi dimpa ner i soffan med en chipsskål och harry potter! (som jag ska se för första gången efter mycket övertalning)

Av Maria - 7 april 2011 20:31

Kom hem från Eskilstuna för ett tag sedan. Trodde ett tag att jag skulle bli fast på tågstationen för tåg efter tåg blev inställt. Men tillslut gick det ett!


Jag hade en och en halv timme att stosa runt på innan jag hade bokat tid. Jag älskar verkligen Eskilstuna, så himla fin stad! Jag ska bo där när jag blir stor. Köpte mig en stor latte på Espresso House och utnyttjade för första gången mitt CSN-kort och fick 8 kronor rabatt ;-)

Gick där med min latte och njöt i det fina vädret. Förvånade mig själv och hittade utan problem trots mitt urdåliga lokalsinne! Efter drygt en timme kom jag ut med superfina naglar! :-D


Nu ska jag ta och plugga lite innan jag lägger mig. Får se om jag kommer till skolan imorgon eller om stormen river ner ännu fler elledningar!

Av Maria - 7 april 2011 09:12

Godmorgon!


Jag håller på att göra mig iordning för att åka till eskilstuna. Ska ju göra nagelförlängning :-) Men innan det måste jag förbi banken och fixa lite med studiebidrag och så. Tänkte även åka förbi körskolan och göra några prov. Vid 1 går tåget mot eskilstuna och vid 3 har jag tid, så jag hinner strosa runt lite på stan där och kanske äta någon lunch. Tåget går hem igen vid 6 och då tänkte jag försöka hinna plugga lite grann :-)

Av Maria - 6 april 2011 10:22

Ringde just till vårdguiden för att fråga lite om gastroskopi, jag känner mig alltid lugnare när jag vet vad det handlar om. Fick prata med en urgullig sjuksköterska som hade gjort det själv för ett par månader sedan och upplevde det inte alls så hemskt som hon hört. Hon sa att jag som patient har alltid rätt till att kräva lokalbedövning i svalget och lugnande medel. Det ska jag göra!


Så credit till vårdguiden för sina gulliga sjuksköterskor som hjälper och är så trevliga!

Av Maria - 6 april 2011 09:32

Godmorgon!


Gårdagen var till en början alldeles underbar, körlektionen gick som smort och skolan också, men läkaren...


Jag har sedan en längre tid haft en sån fruktansvärd värk i mina ben till och från. Läkaren trodde bara att det var sen jag slutade med smärtstillandet och att jag blivit känsligare för smärta i och med det. När jag nämnde att jag hade haft borelia ville han iallafall kolla mina reflexer och när han såg mina ben utbrast han oj! och gick och hämtade en kollega. Båda såg helt förskräckta ut och klämde och kände. Ibland är mina ben som blåflammiga, men det är ingenting jag reflekterat över, jag har trott att det är för att jag är så frusen av mig. Men nu såg alltså läkaren det och han upptäckte lite andra skumma symtom i och på mina ben. Så han misstänker blodbrist. Jag ska tillbaka på tisdag då han ska ha pratat med en kärlexpert och vi ska utreda det här vidare. Sen till magen då, som jag länge fruktat ska jag få göra en gastroskopi. Hoppas man får bli lokalbedövad i svalget..


Besked som jag fick tidigare på dagen var uppkörning och teoriprov om 1,,5 vecka. Och med besked och misstankar från läkaren blev det vara en salig röra i mitt huvud, och jag fungerar inte.


Det blir svårt när man vill gråta av lycka och rädsla på samma gång. Jag kanske är fjompig, men är hemma idag.


Men ett litet leende fick jag fram imorse när jag vaknade då Kajsa ligger ingosad på mitt täckte och snarkar med öppen mun! pluttisen

Av Maria - 4 april 2011 20:50

Kvällen har spenderats i pluggets moln! Arbetsmiljö och säkerhet är det som ligger i fokus nu. Egentligen skulle jag behöva få med lite körkortsteori men mitt huvud kan knappt stava till körkort eller plugg längre så jag tar det imorgon!


Imorgon är det dax för en ny körlektion, 8:20-9:05. Då ska vi försöka köra en sammanfattning med alla olika moment. Därefter är det skola 10:25-14:50 som följs av läkaren 16:15 där mamma kommer och plockar upp mig vid 17:00 då jag förhoppningsvis är klar och vi ska åka och handla till middagen jag ska ha på lördag. När jag kommer hem ska jag plugga skolarbete och körkort :-)


Jag hoppas att läkaren säger imorgon att de fått fram en mirakeltablett som tar bort alla besvär. När jag åt smärtstillande fick jag ju något magkatarrs liknande, och trots att jag inte ätit smärtstillande nu på några månader försvinner inte besvären i magen. Även fast jag fortfarande äter medicin för magen varje dag och dricker inte alls lika mycket te och sådana "dåliga" saker så bränner det fortfarande som en majbrasa! Kanske jag har magkatarr kvar, inte bara av medicinen? Hoppas som sagt att jag får svar på det imorgon!

Sen är det mina ben (hej jag heter maria och är 50 år och förtidspensionerad..). Det känns som om jag har växtvärk eller liknande emellanåt, och inte gör det lite ont heller, det är så benen viker sig, och det har blivit betydligt värre sen jag slutade med medicinen.


Nu ska jag sluta beklaga mig och sova, så jag orkar med mastodontdagen tisdag!

Av Maria - 4 april 2011 17:54

   


Så härligt att gå från bussen när det är såhär fint väder! Har kunnat haft vårjackan med armarna vikta idag utan att behöva ångra att jag tog på mig den på morgonen!


Körlektionen imorse gick gallant! När man börjar höra order uppköring och teoriprov pirrar det i hela kroppen, av nervositet men också lycka! Om 2 veckor fyller jag 18, tänk att jag kan ha körkort när påsklovet är över!!


Dagen i skolan gick ganska fort också, skulle vara kvar på extramatte men såklart glömde jag matteboken hemma. Så jag får ta och plugga lite här hemma ikväll istället!


Men nu ska magen få fyllas med wok!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards