Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under januari 2011

Av Maria - 16 januari 2011 13:44

Sitter här och småläser lite i teoriböckerna från körskolan. Det är så mycket att läsa! Och så mycket att betala! Hujedamig.


Har vägt honorna som går med hanar idag. Men ingen verkar bli dräktig. Junihper har ju iof bara gått med Prinsen i en vecka idag men Amelia och Elsa som gått med hane i evigheter blir inte dräktiga. Och jag vet att han parar, för han parade Ankis hona som var här för att bli det. Varför kan han inte para våra honor här hemma för då? Men om ett par veckor tror jag nog att det där löser sig, mer än så tänker jag inte säga nu ;-)


Igår var vi till min kusin som sagt och firade honom. Massa god mat och massvis med skratt som alltid när vi är där! Nu ska jag återgå till böckerna!

Av Maria - 16 januari 2011 13:44

Sitter här och småläser lite i teoriböckerna från körskolan. Det är så mycket att läsa! Och så mycket att betala! Hujedamig.


Har vägt honorna som går med hanar idag. Men ingen verkar bli dräktig. Junihper har ju iof bara gått med Prinsen i en vecka idag men Amelia och Elsa som gått med hane i evigheter blir inte dräktiga. Och jag vet att han parar, för han parade Ankis hona som var här för att bli det. Varför kan han inte para våra honor här hemma för då? Men om ett par veckor tror jag nog att det där löser sig, mer än så tänker jag inte säga nu ;-)


Igår var vi till min kusin som sagt och firade honom. Massa god mat och massvis med skratt som alltid när vi är där! Nu ska jag återgå till böckerna!

Av Maria - 15 januari 2011 14:02

Julen håller på att städas bort förfullt här och alla "vanliga" grejer ska tillbaka.


Ikväll ska vi fira kusin Johan som egentligen fyllde år på julafton men för att han ska få en jul och en födelsedag firar vi idag!


Det ska anmälas till utställningen i Järbo och KM idag också tror jag. Funderar faktiskt på att, håll i er nu, ställa prinsessan på KM! Hon är faktiskt riktigt fin för att vara så gammal och varit med om så många hemska sjukdomar. Fast hon är bara 3,5 år. Känns som om hon är närmare 5 när jag tänker på hur mycket hon varit med om, både gott och ont. Lilla snutten :-)


Fick veta en del provreslutat igår. Och jag kan inte säga mer än att jag är galet nöjd! Nu när SLU i Skara är enda vägen för mig att bli djursjuksköterska behövs höga betyg för att komma in. Jag kommer satsa gärnet! Vi har förövrigt en uppgift i mikrobiologi och genetik om cellära. Om man vill får man fördjupa sig i någon av cellens delar. Funderar på att göra ett till arbete om genetiska sjukdomar, fast på lite högre nivå nu då än i nian!


Nu ska jag fortsätta städa ur julen här inne!

Av Maria - 13 januari 2011 18:46

Jag har aldrig haft ett nyårslöfte så jag tänkte börja med en mjukstart och skaffa mig ett en fjärdedel av året. Löftet innebär; inte köpte något onödvändigt fram tills min födelsedag. Men det gäller bara i Sverige så Londonresan drabbas inte! Jag har faktiskt hållt det hela den här veckan. Igår köpte jag ett glasspaket men det var nödvändigt. Skulle till marcus den sjuklingen och då är glass nödvändigt!


Sov hos marcus inatt alltså och fixade lite frukost åt oss medans vi degade ut oss i soffan till Glee. Vid 11 gick jag hem och pluggade. Har gjort hela 4 uppgifter idag! Stolt. Nu tänkte jag ta tag i matten en liten stund. Var ledig från skolan idag. Det började med att vi fick veta igår att en lektion ställdes in, sen vart det bara lektion efter lektion som utgick. Och vi blev tillslut lediga! Men det var skönt för det kändes som om jag gått i skolan ett år utan lov :-p


Justja. Jag var förbi Animalen där jag ska göra min klinikpraktik i höst igår. Skulle ha lite påskrifter och så. Men då frågade jag om de vet hur det ser ut med utbildningen nu för djursjukskötare. Den har hållt på och bollas med framochtillbaka. Och för min del är det bara Skara som gäller. Är det vad som krävs är det det jag gör. Bara jag kommer in på högskolan. Annars gräver jag ner mig :-)

Av Maria - 13 januari 2011 14:25

Jag tänker ta en break i allt plugg med en sån här totalt värdelös lista. Tråkigt men kul ;-)


2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Ja
2. Höll du några av dina nyårslöften?: ja för jag hade inga!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: nix
4. Dog någon som stod dig nära?: nix!

5. Vilka länder besökte du?: Räknas Ronna som ett annat land?

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?: mjo men 2011 skas nog bli bra ändå!
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?: 27 december

8. Vad var din största framgång 2010?: Jag fick höjd lön ;-)

 9. Största misstaget?: Lita för mycket på folk.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? om jag har

11. Bästa köpet?: något av alla de där ickenödvändiga köpen ;-)

12. Vad spenderade du mest pengar på?: jadu..göteborg och gotland får jag nog säga
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: ja massor!

14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?: någon av sommarplågorna..

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: varierade väldans

16. Vad önskar du att du gjort mer?: ingen aning

 17. Vad önskar du att du gjort mindre?: varit hos läkarn

18. Hur tillbringade du julen? hos kusinerna

19. Blev du kär i år?: näe, det var jag redan!
20. Favoritprogram på TV?: solsidan helt klart!

21. Bästa boken du läste i år?: jag och böcker..njaa

22. Största musikaliska upptäckten?: inte är det mig själv iallafall

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Vakna upp med mina närmsta vänner!

25. Något du önskade dig men inte fick?: det tror jag inte

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?: girlsen var här kvällen innan och åt, vi alla sov i husvagnen. Senare kom marcus och släkten.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Nej

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?: Maria

29. Vad fick dig att må bra?: mycket, klasskompisarna har varit grymma

30. Vilken kändis var du mest sugen på?: mm Robert Pattinsson..

31. Vem saknade du?: Morfar

32. De bästa nya människorna du träffade? träffade nog ingen nying tror jag? det skulle vara någon nu utställare isåfall

HAHA nu ni kommer en till!


Klädsel
Vad har du på dig idag:
jeans och linne
Vad använder du just nu för skor: vinterstövlar
Favoritfärg på kläder: fina färger


Senaste person som

Sov i din säng: jag

Du pratade med: mamma
Du delade en drink med: nej jag är bara 17 och är alltid hemma om kvällarna
Du gick på bio med: kusin Carro och sara
Du gick på stan med: mig själv
Skällde på dig: minns inte ens!

Senaste
Låt du hörde:
nån på rix fm
Film du såg: Glee
Mat du åt: tacos
Känslan: glad 
Ilska: sl
Resa: Idre
Glädje: När jag fick veta att vi var lediga idag
Dröm: Att marcus skulle skjuta mig
Boken du läste: var så länge sen att jag inte minns
Personen du träffade: mamma
Personen du pratade i telefon med: marcus
Personen du fick sms av: evelina
Gången du åt en 7-eleven korv: Aldrig ätit en 7-eleven korv...
Gången du var utomhus: Idag
Gången du sov: inatt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: i förrgår
Saken du köpte: en laktosfri glass
Om dig
Namn: Maria
Ålder: 17, 18 om 93 dagar
Smeknamn: inget!
Syskon: syster Sara
Sysselsättning: Marsvinsutställning
Bra egenskaper: glad och positiv
Dåliga egenskaper: är inte alltid så klipsk ;-)
Linje/klass: Spånga Np2a!!
Hårfärg: bruuun
Ögonfärg: Grön
Skostorlek: trettiosju
Av Maria - 10 januari 2011 16:03

*le mot kameran!*


     

Tunnlarna vi köpte går helt klart att äta!


  

Det nya kärleksparet mumsar i sig kligröt!


  

Det springs i och ur dem hela tiden!


     

Av Maria - 9 januari 2011 20:33

Precis hemkommen och trött som om jag varit på utställning en vecka. Men marsvinen fick det ovanligt mycket ompysslat idag när vi kom hem. På utställningen var Gnagarboden som dels sponsrade med fantastiskt många priser men hade även försäljning av mycket fina och roliga prylar för djuren! Blandannat hade de tunnlar gjorda av 100% naturmaterial. Gjort av timotej var just dessa som vi köpte så de kan både springa och leka i dem, men också äta! Har redan lagt in en varsin i två burar och det blev full aktivitet i burarna!


Lite nya avelspar är också ihopsatta. Två teddyhonor sattes men också Junipher. Det har ju visat sig att hennes avkommer inte var så pjåkiga! Den här gången sattes hon med Prinsen (English Prince) och jag tror att det kan bli minst lika fina ungar av den kombon! Börjar redan bli otålig att vänta..


Reslutaten då!

Chindira fick sitt sista cert och är nu SCH. Dessutom fick hon ett cert i championklass! Desideria och Cleopatra som fick 90 poäng av båda domarma (!)  knep åt sig två cert var och inte nog med det blev Cleo Bir-r och placerade sig som BIS 8!! Mina pärlor Betty och Beata charmade som alltid annars och Beata charmade till sig en BIS pet 6!


Jag är mer än nöjd och en championrosett är självklart inhandlad ;-)

Av Maria - 8 januari 2011 15:10

Då är jag hemma från en helt underbar vecka i fjällen! Har gjort mina små försök till att mobilblogg så jag tänker inte tjata om vad vi gjort så mycket :-)


Mamma är på utställningen i Kallhäll och ställer mina små änglar. Men imorgon följer jag med och får göra av med lite utställningsnerver själv! Pratade med henne nyss och Chindira blev färdig champion och Desideria fick sitt andra cert. Cleo knep åt sig hela 90 poäng men hade slagits av Ankis underbara pew.


Jag hade tänkt att när jag kom hem skulle jag fixa Betty och Beata färdiga inför petten imorgon så att jag hann med ett födelsedagsfirande på kvällen. Men så kom jag på att mamma har med sig alla filar och saxar och allt vad det är. Så födelsedagsfirandet får skippas. Kanske inte behöver säga att jag ska fila marsvinstassar?..


Imorgon ska jag ta med mig två förvirrade classmates till utsällningen. Eller de dyker upp runt lunchtiden för att vi ska göra ett skolarbete om utställningar. Hoppas det går bra och att alla inte ska ställas på eftermiddagen..


Nu ska jag bara njuta att vara hemma! Borta bra, men hemma bäst!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards