Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under september 2009

Av Maria - 29 september 2009 18:30

Sitter hemma nu. Har inte varit i mitt rum sen i..ja..torsdags?

Var tvungen att åka hem och titta läget lite. Buffhonan har vuxit massor och ligger nu över 100gram. Medans lilla creamskrutten ligger på 70. Men hon äter "vanlig" mat själv. Men vi stödmatar henne ändå för säkerhetens skull, så pass mycket äter hon inte så hon skulle klara sig själv. Håll en tumme för att hon klarar sig!

Har precis pluggat till spanska provet imorgon. Vet inte ens om läraren kommer. Men vår kära expeditionist sa åt mig att jag skulle stå där snällt klockan 8 och se om hon var sjuk eller inte. Annars är det ju bara att vänta till halv 10. Inga problem alls..eller hur? tjena.


Hade ett litet matteprov idag förresten. Gick jättebra tror jag. Och imorgon får jag veta reslutastet på min diagnos jag gjorde för någon vecka sen. Nä nu ska jag nog trimma lite djur! Både Junipher och Doris måste ju vara fina till Kallhäll!

Av Maria - 29 september 2009 08:32

Man blir lagom glad när man går upp innan solen för att hinna till den älskade spanskan i tid, och spanskan uteblir! Nej inte ett dugg glad. Kunde ju sovit en timme till. Inte så speciellt kul att gå till skolan nu då M ligger hemma med hjärnskakning. Har sovit där de senaste 5 dagarna och det är inte kul att åka där ifrån. Lite läskigt då han tvärsomnar på en sekund, men utan att vara trött. Han säger att han inte svimmar men från att prata till att sova kan det går på två sekunder..Slutar vid 2 idag som tur är.

Har alltså inte varit hemma på bra länge, var hemma i förrgår en snabbis och kikade till bebblorna och pratade lite med mamma. De lever än och jag hoppas för allt i mitt liv att de klarar sig. Än sålänge är det stabilt.


Annars idag har jag ett matteprov, ett litet. Kommer nog gå bra, kan det som ska vara med.

Vet att bloggen inte är så värst rolig att läsa nu men det blir så ibland..Finns viktigare saker :p

Nu är det verkligen höst iaf, imorse när jag åkte hemifrån var det 1 grad. Pappa hade fått skrapa rutan från frost. Mysigt med höst!! Nu ska jag ta och läsa runt i allas bloggar! :)

Av Maria - 28 september 2009 09:02

Sitter på skolan och väntar på att första lektionen ska börja. Ekologi, i en och en halv timme.

Ungarna lever och mår hyffsat. Då Elsa inte är helt pigg var hon lite trög med att få igång mjölken. Men nu har hon iaf lite mjölk och buff ungen (den är buff) har börjat dia. Men lilla creamtjejen har inte kommit på det än, så henne stödmatar vi. Nackdelen är att de lär ju sig att mat kommer från händerna så de är ju på fingarna så fort de kommer åt. Men så länge de bara slickas är det ju ingen fara! :) Så som det ser ut nu ska båda tjejerna stanna, om de överlever vill säga. Cream tjejen är lite klen på sina knappa 70gram.. Men vi kämpar på!


Nu kom läraren så nu ska jag nog sätta mig vid någon bänk!



Av Maria - 28 september 2009 09:02

Sitter på skolan och väntar på att första lektionen ska börja. Ekologi, i en och en halv timme.

Ungarna lever och mår hyffsat. Då Elsa inte är helt pigg var hon lite trög med att få igång mjölken. Men nu har hon iaf lite mjölk och buff ungen (den är buff) har börjat dia. Men lilla creamtjejen har inte kommit på det än, så henne stödmatar vi. Nackdelen är att de lär ju sig att mat kommer från händerna så de är ju på fingarna så fort de kommer åt. Men så länge de bara slickas är det ju ingen fara! :) Så som det ser ut nu ska båda tjejerna stanna, om de överlever vill säga. Cream tjejen är lite klen på sina knappa 70gram.. Men vi kämpar på!


Nu kom läraren så nu ska jag nog sätta mig vid någon bänk!



Av Maria - 25 september 2009 09:48

Igår morse när jag kom upp satt det två små knoddar hos Elsa!

Hon är en supermorsa och tar hand om dom jättebra :) Ville inte ta kort på dom igår då jag inte vet hur pass stresstålig Elsa är. Men nu har jag både fotat, vägt och kollat igenom dom lite snabbt.


  • creamhona, 68 gram. underbara ögon samt typ. öronen är lite flygiga med de kan lägga sig med tiden. storleken är bra. så mycket jag har lärt mig verkar färgen bra och är i princip lika i underfärgen. Svårt att se när de är så små.
  • cream eller buff hona,89 gram. underbara ögon. ngt längre i typen men absolut inget att klaga på. öronen har bra storlek men är ngt flygiga dom med. Vet inte om hon är mörk cream eller buff. Hon är betydligt mörkare än syrran men tycker hon verkar lite ljus för att vara buff. Får vänta och se helt enkelt.

Lilla creamtjejen. Tycker hon verkar lite liten, men hon ligger och diar iaf. Kanske får lägga in lite kligröt åt dem som en start.


   

Buff/creamtjejen. Hon är väldans livlig, därför var jag tvungen att hålla en hand om henne för att få henne att sitta någolunda still. På första bilden ser hon väldigt lång ut i nosen. Det är hon inte.


Ser ni ögonen, visst är dom vackra? :)

Och sen är det ju det där med namn..Vad ska de heta?

Vet inte om jag ska göra som mamma gör på teddysarna, med ABC. Och sen eftersom mina honor har väldigt svenska namn. Bea,Elsa,Doris och Vera (iof alla utom Elsa är smeknamn men) Så kanske man ska fortsätta på det där med svenska namn. Men det kan ju bli lite tråkigt i längden. Karl-Bertil, eller vadå? Åke?

Näe, jag tar nog något annat :p Får klura. Säg gärna till om ni har några förslag!!


På dagens schema står det plugg. Men jag har jobbat på bra veckan så det enda som behövs är att skriva ut några papper om rötter. Vi har prov om några veckor. Men först måste jag hitta skrivaren..

Hela huset känns som ett renoveringsarbete. Eller det är väl ungefär vad det är..Just nu är golvet precis bytt i vardagsrummet, och skrivaren var där, någonstans. Jaja, får leta! Men först sa jag gå och kika lite på ungarna! Dom är ju så vackra!

Av Maria - 22 september 2009 17:34

Då var man hemma igen! Har varit så sjukt trött idag att jag skulle kunnat somna ståendes!

Har ändå fått mycket gjort. Hade spanska imorse. Ena sekunden är jag redo på att ge upp spanskan och i princip skita i allt som har med b-språk att göra. Men sen när jag väl fattar, då är det ju lite kul.

Nästa vecka har vi prov, om jag klarar det så stannar jag kvar. Om det går helt åt skogen och jag kuggar, så skiter jag i språket. Allt jag tänker på är dessa meritpoäng..

Hade en ganska "vanlig" skoldag idag. Alltså inga djurämnen. Spanska, engelska, matte, svenska och idrott.

En lång dag. Orientering på idrotten. Tycker det är så fruktansvärt tråkigt, men med roliga människor kan man ju göra den kul! Vi kom åtminstone inte vilse i Spånga :p Vart man än går på skolan håller man på att krocka med en trea med krattan eller en skyffel full med skit i högsta hugg. Det är full rulle inför helgen på skolan. Blommor planteras och hela köret! Fint blir det :)


Imorgon kommer det bli en meeeeega lång dag..8-16. Omänskligt.

Om jag har riktigt tur så har de inte hittat någon lärare till datorkunskapen ännu och då slutar jag 3.  Men chansen är liten. Nu ska jag nog ta och sätta mig inne hos marsvinen ett tag!




Av Maria - 21 september 2009 20:09

Då var även denna dag slut. Den gick fort tillslut. Hade så sjukt tråkigt imorse. Läste varenda blogg jag kunde komma på, städade rummet tills det glänste osv. När pappa kom hem vid 1 skulle han göra något så kul som att åka till tippen för att slänga marsvinsskit. Så jag följde med! Om man vill studera fiskmåsar av någon anledning - åk till tippen! ;)

På hemvägen åkte vi även förbi hunddagiset, jag hittade på en gång! *stolt*

Fick lite påskrifter och så som skolan vill ha.

Blev släppt på stan för att möta upp Å och köpa de där byxorna jag pratade om. Riktigt fina var dom! Vi tog närmsta buss hem och där satt även några gamla klasskompisar. Kul! Har verkligen saknat dem. Alla andra går ju på samma skola förutom jag..

Åkte sedan hem till Å. Då hon går en fotolinje fick jag agera modell. Men jag tycker faktiskt det är kul! Vi fick väldigt många fina bilder på oss båda, tänkte ta och visa en som jag vart extra nöjd med!

  


Alldeles snart ska jag gå och lägga mig. Börjar tidigt imorgon så det blir till att gå upp innan solen. Rätt mysigt ändå om jag får säga det själv :)

Av Maria - 21 september 2009 11:04

Eller jag har varit vaken ett bra tag. Gick upp halv 10 för att inte sova bort hela dagen. Blir så jobbigt imorgon bitti då. Gick upp, åt lite frukost (läs, drack lite te), tittade till djuren, stog där inne ett bra tag. Det är ganska roliga djur att stå och titta på. Doris och Junipher är verkligen för roliga. Dom är verkligen som bästa vänner. Kutar sjuttiotretusen varv i buren och popcornskuttar som tokar! Debora som börjar bli vuxen tycker inte att småtjejerna är så värst roliga men ibland får de med henne på bus också!

Häromdagen provade vi att sätta ihop Alvar och Zambezi, som båda är avelshanar och nyligen gått med hona båda två. Inga alls problem att ha dem ihop, lite små kurr är det men inga större slagsmål. Konstigt egentligen hur vissa går så bra ihop och vissa bara hatar varandra! Selfarna verkar svåra att få ihop med andra jämfört med teddysarna! Är det så eller är det bara jag som lyckats få ranghöga djur? :p


Planer för idag är att kila iväg till stan för att köpa ett par byxor. Måste förbi hunddagiset med lite papper också, men jag är lite osäker på vart det ligger..

Men först måste jag hitta på något att äta!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards