Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under oktober 2009

Av Maria - 15 oktober 2009 07:45

sånna här dagar, när det inte är många grader ute på morgonen är det skönt att vara i djurhuset. Fördelen är att jag ska vara här hela förmiddan! Det är så varmtoch skönt här inne :D


Precis efter att jag skrivit inlägget igår kom mamma och sa att hon tagit en bild på bebisarna i buren. Lägger inte ut den här men ni kan ju gärna kolla i hennes blogg!

Vem som är vem kan jag inte säga. Men den med finast typ av ungarna är en buffhane. Helt himmelsk typ. Kan ju säga att det blir liiiiiiiite beslutsångest. cream & buff eller cream & pe white? Cream färgen blir ju bättre med pew, men när vi fått så ljuvligt fina buffar? Gaah! Måste hem och diskutera med mamma :p

Sen måste jag säga att jag känner mig himla stolt. Både igår påväg hem och idag på väg till skolan pluggade jag hela vägen! Har faktiskt kommit en bra bit och känner mig redan förberedd på provet som är nästa fredag!


Ikväll MÅSTE jag skicka in anmälan! Glömde det igår och jag får bara inte glömma det idag. Då är det köööört.

Eventuellt ska jag även förbi optikern idag också för synundersökning så jag kan skicka in körkortstillståndet!

Nä nu måste jag kila upp till min sal, sitter alldeles ensam här nere i källaren, förutom alla tvåor som springer runt i gummistövlar. Dom har praktik i djurhuset. Längtar tills vi får göra det! :D

Nej, lektion var det! Djurkunskap :)

Av Maria - 14 oktober 2009 19:15

Onsdagar är inte min favoritdag. För jag är hemmifrån i 13 timmar! Går hemifrån halv 6 och kommer hem halv 7.

Alltså i princip nyss hemkommen. Har precis ätit lite och tittat på de bedårande små liven. Vill ännu inte ta upp dom då hon inte helt säkert kommit igång med digivandet. Så ni får hålla er någon eller några dagar med bilder!

Vad vi vet är att creamtjejen stannar, utan tvekan. Sen skulle jag gissa på att ialla fall 2 av buffarna blir tillsalu. Men man kanske inte ska ropa hej förän de är några dagar. Men om någon vill ha en ljuvlig buff för utställning (ja eller kel såklart) så vet ni vart de finns ;)

Något annat jag upptäckt. Lilla Amalia som var den första buffbebis jag sett har jag nu lärt mig ha en usel färg :p Man ser Wera och hennes bebbs med världens glödigaste färg! Och Amelia med någon blaskig blek buff. Men så nedrans söt och gó är hon ändå! :D

Stackarna Doris och Junipher har fått möta den hemska pincetten för första gångerna i sitt liv. Men de är faktiskt duktiga för att vara nybörjartrimmare! Ska bli så kul att ställa dom! Kul att en är i junior och en i senior också! :D


Nu ska jag strax sätta mig och plugga en liten stund. Men det är ett roligt ämne och då är det kul att plugga!

Sen ska jag lägga mig innan 9.. sååå trött!

Av Maria - 14 oktober 2009 05:34

Skriver lite snabbt, måste rusa till bussen snart.


Imorse när ja kom upp satt Mrs Waddington (Wera) med sina bebisar! Fyra stycken REJÄLA knoddar. 2 buffhanar, en buffhona och en creamhona. Alla har den vackraste typen jag någonsin sett. Ögon och öron är fina dom med! Inga veck någonstans! Wera blir extremt stressad när man är och rör vid henne och hennes ungar så jag vill inte stressa henne alltför mycket. Får väga dom till kvällen men jag skulle gissa på uppemot 90 gram styck. Rejäla ungar för att vara 4!


Nu måste jag kila, förhoppningsvis kommer bilder och lite mer info ikväll :)

Av Maria - 11 oktober 2009 15:19

Jag tror jag såg snö nyss!! Det regnade och jag stog och tittade ut. Antingen var det hagel eller snö. Men ingen trodde på mig när jag sa det. Mamma och Marcus skrattade bara :p


Har skrivit anmälan till idag. Efter mycket tänkade och velande och ändrande vart det bara Junipher och Doris som hänger med. Ja sen mammas Debora såklar. Både selfarna ska ställas i pet och ras. Måste sätta igång att trimma..dom är aldrig trimmade förut. Jo, Doris lite grann men inte allt mycket. Eftersom det är vår lokalavdelning som anordnar det kan det vara skönt att inte ha så mycket djur. Får bli till Brändåsen istället!

Har skrivit klart reggpapprena till Junipher och Amelia också :) Ska slänga i dom i postlådan när jag passerar en sådan :) Har även försökt fota lilla yrvädret. Så fort man tar henne från mamman skriker hon i högan sky! Fick en skaplig bild på henne iaf. Har lagt upp den på hemsidan. Fick ju göra en sida med födda kullar nu ju! :D


I buffhonan Mrs Waddingtons (Weras) mage sparkar det som sjutton! Den är så spänd så man tror hon ska spricka. När som helst kan det komma ungar där! Bea har ganska exakt två veckor kvar och jag tror inte det är så många ungar där. Kanske kan fota hennes mage och lägga ut en bild. Definitivt inte mer än 3 ungar. Men Wera däremot har nog några fler, 4 kanske.


Imorgon står det plugg på to-do listan. Har en hel del matte att göra. Sen ska jag skriva en labrapport från i fredags då vi tittade på djur och växtceller i microskåp. Jag och L fick en liten krabat med i vår växt som vi tittade på. Men han krälade ur bild rätt fort och sen hittade jag honom inte igen. Har prov om någon vecka också, passar nog på att plugga lite till det också! Har alltså grejer att göra hela dagen. Ska nog ladad upp med lite godis, allt blir mycket lättare då! :p

Av Maria - 8 oktober 2009 18:40

Oj vad jag har ätit idag! Det var potatisgratäng i skolan. Det är för underbart gott och man kan inte låta bli att inte äta sig proppmätt. Efter skolan mötte jag upp Mimmi på stan för en fika. Har inte träffat henne på..ja..minns knappt när det var sist. Vi hade väldigt mysigt iallafall. Hade så mycket att prata om! Alldeles precis har jag ätit lax, fast jag egentligen var mätt från lunchen och ännu mättare efter min halloncheesecake jag åt. Men lax går ju alltid ner, detsamma sa jag om cheesecaken..


Imorgon är det fredag och veckan har bara susat förbi, ledig på måndag är jag också. Sen är det bara två veckor, sen lov (OCH UTSTÄLLNING!!)

Vet inte riktigt vilka jag ska anmäla. Vill ju ställa hela goa gänget men det känns lite mycket med 7 olika när det dessutom är på två plan! Får prioritera lite, men det går ju inte! Den är ju så himla söt, den har så bra kropp, den och den bla bla bla.. Iaf blir det Doris (Dolce Prinsipessa) i ras. Helt klart! Om jag har riiiiktigt tur får jag tillbaka reggpappret på Junipher och då ställs även hon i ras. När jag ändå har Doris med kan hon ju ställas i pet, så söt som hon är. Sen vill jag ju ställa världens härligaste Alvar i pet. Och Zambezi, med hans kropp. Så blir det nog. Prinsessan och Prinsen (English Prince) får stanna hemma.


Sen har jag och mamma nog klurat ut ett system att döpa selfarna. Efter som det är Prince- och Princess släktet så tänkte vi att för enkelhetens skull efterlikna det på något vis. Så varför inte Queen och King?

Så nu har vi alltså en bufftjej som ska få ett namn på a passar till Queen. Amina kanske? Kom med förslag!!!

Av Maria - 7 oktober 2009 16:58

Har orienterat idag i Kallhäll i två timmar, sen fick vi åka hem. Om jag redan var utställningssugen kan jag ju säga att jag vart ännu mer sugen när jag var i Kallhäll! Nåja, det är inte så långt kvar! När jag kom till Södertälje gick jag och kikade på lite vinterjackor och skor. Hittade den ultimata Maria-jackan. Men priset var inte det ultimata maria-priset.. Får leta vidare. Skor såg jag inte ett enda par jag ville ha. Varför ska alltid skor vara så svårt? Liksom, vilken morgon som helst när man vaknar kan det vara svinkallt, eller det är det ju redan men man överlever iaf med skinnjacka och tygskor. Men någon morgon kanske man inte gör det, så det är lite panik.


Har börjat knåpa ihop anmälan till Kallhäll nu. 5 djur tror jag det blir, förhoppningsvis. Om registreringen hinner tillbaka. Annars blir det fyra med alla i pet och en i ras. Mest hanar för en gång skull! Har bara ställt hane två gånger! Bebisen växer så det knakar. Har tomt i huvudet på vad hon ska heta..

Undefärgen som jag sa var så bra när hon föddes drar jag tillbaka. Just nu är det väldigt stor skillnad, men det kanske är någon slags övergångsperiod? Hon var ju väldigt fin i färgen när hon föddes. Stor har hon blivit också. Väger nu 130 gram! Skulle ta bilder idag men då fanns det inga batterier i kameran. Lovar att komma med det när batterierna är laddade. Nu ska jag ta och trimma lite!

Av Maria - 5 oktober 2009 20:55

Känns lite dammigt här måste jag säga. Har inte så mycket att blogga om, och då blir det bara tråkigt att läsa.

Var ju hos Sara i helgen, lika kul som vanligt. Vi är då bra tokiga.. Lika hemskt att säga hejdå varje gång..

Tanken när man kommer på fredagen att - redan i övermorgon ska jag hem. Kan man inte ta ledigt en vecka eller så? Nog för att skolan är rolig. Men att vara hos Sara slår allt annat. Är nästan hes för att jag skrattat och gapat så mycket! Bara en sån sak som att kuta till affärn tre minuter innan de stänger med en nakenhund i famnen. Det är jag och Sara i varsitt nötskal de :p Ska inte gråta floder för det, för vi kommer ju ses snart igen! :D


Skolan idag var bra. Har en underbar vecka framför mig. Idag hade jag tre lektioner, kände mig helt fullproppad i huvudet och ville bara plugga plugga plugga! Och nog fasen gjorde jag det! Gjorde klart en svenska uppgift påvägen hem som inte ska vara inne förnst om några veckor! *stolt* Imorgon går jag från 9,10 - 11,00. matte prov. Känns lungt! På onsdag orientering i Kallhäll i två timmar, sen hem. Torsdag iof från 8 till halv 2. Men ska sätta mig på favvofiket och plugga med en vän jag inte sett på 100 år. Ska bli mysigt. Fika länge, plugga och snacka gojja i massor. På fredag går jag som alltid 9-11. Rätt skön vecka om jag får säga det själv :D I helgen händer det något spännande! Jag ska på körkortslektionsgrej! Har boken här framför mig, sitter och läser lite medans jag dricker te och äter chokladbollar! Mig bakom en ratt, känns fel :p Men jag älskar att köra allt som har med hjul att göra!

Minns en motorcykel som fanns när vi var på Universeum i Göteborg. Man satt som på en motorcykel och skulle följa en väg som var på en tv. Man lutade i svängarna, blinkade, väntade i trafikljus osv. Om man körde för fort fick man polisen efter sig. Satt vid den där länge kom jag ihåg. Och en kille som kanske var i 15 års åldern (några år äldre än vad jag var då) tittade på mig lite surt då polisen tutade efter honom titt som tätt och han krockade och hade sig. Ska kanske inte hoppas för mycket, får vänta och se tills jag sätter mig bakom ratten helt enkelt!


Nu ska jag sätta mig framför tven ett tag innan det är läggdags!


Av Maria - 3 oktober 2009 12:48

Har nog glömt att säga men jag åkte upp till sara igår vid lunch. Vi har haft det väldigt roligt, som vanligt. Inte tyst på oss en sekund! Kom väl i säng några timmar efter 12 :p Blir här över helgen, trist att det är så kort :(

Lite stolt över mig själv då jag satt och pluggade (nästan) hela bussresan. Somnade lite också :p Men konstigt nog gick tiden så himla fort. Såg inte ens uppsala skylten så poff var vi i sandviken. Blir nog likadant på hemvägen imorgon. Men då ska det bli snö här har jag hört..Hoppas inte trafiken blir kaos och jag kommer hem jättesent. Apropå det kanske man lär köpa nya skor och inte ha på sig tygskorna med hål och trasig sula länge?


Till något tråkigare. Lilla creamflickan somnade in i torsdags kväll. Hon kunde inte ta emot baby semp, hon diade inte och åt inte längre själv. Det skummade bara ur munnen på henne och hon verkade tycka det var obehagligt att få ner mat i halsen. Men buffhonan lever och är jättestark och fin! Hon stannar självklart. Nu kan ni får hålla tummarna för Elsa ist som inte äter själv. Så hon går på Critical Care nu. Annars väntas det fler bäbisar inom kort hos nybackens! :D


Nu ska jag gå och göra mig lite iordning :)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards