Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 8 april 2010

Av Maria - 8 april 2010 15:06

Nu är jag nog så gott som färdig inför imorgon! Hade tänkt a jag skulle hunnit vara med några vänner idag men hela min plan blev lite förskjuten då jag vaknade med huvudvärk. Som tur var gick den över tillslut. Men jag hann inte med vännerna. Det får vi ta en annan gång! :-)


Började med att byta i några burar, inte alla då det blir lite ommöbleringar efter utställningen. Elsa ska bla. sättas med Zambezi och vi måste försöka få in Prinsen till någon. Han blir så deprimerad när han sitter själv, stackarn. När jag var och bytte i Waddingtons bur så tog jag upp och klippte klorna på henne. Hon har ju gått ner sig riktigt bra nu! nu väger hon knappt 1200. Alltså har hon gått ner drygt 100 gram. Tror detta är tack vare att vi tog ut matskålen och satt henne i en större bur så hon hade mer yta att traska runt på :-) Hon har dock lite mer att gå ner men om det går i den här farten kommer hon vara fit for fight om några veckor ju och blir då troligtvis till salu! *blink blink* Hon fick sig ett bad också för hon mjällar och fäller så mycket päls! Hennes dotter har exakt samma tjocka päls, tror att nu när det börjar bli varmare ute och det märks av inne i marsvinsrummet så fäller de av "vinterpälsen". Så hon fick sig ett bad. Kom på att hon har ju inte badats sen vi fick henne, för då var hon dräktig och då ville jag inte hålla på bråka med henne.


Sedan var det dax att bada mina kära selfflickor. När jag skulle ta en sista tvätt i deras öron med våtservetter innan bad märkte jag att servetterna var alldeles torra. Så ner på affärn för att köpa nya. När jag kom dit hittade jag bara några decifiserings (stavningen????) servetter och det kan inte vara så skönt att ha handsprit i öronen. Så ed mig hem fick jag istället lite grönsaker. Men kom på att vi har ju en till förpackning i ett skåp hemma. Så hem hela halva kilometern igen och då kommer jag på vart de fanns inne på affären. Men orkar inte vända då vi har hemma. Trodde jag, kan ju lika gärna tvätta öronen med tidningspapper som med de där! Så då fick jag ta vanliga blöta pads istället. Men måste ner till affärn igen sen och köpa. Hursomhelst är de badade nu! Väskan till både oss och djuren är packade och transporten fylld!


Nu ska jag ta och bläddra igenom årsboken som kom idag!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards