Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 15 januari 2009

Av Maria - 15 januari 2009 16:51

Dagarna rullar på. Går upp, åker den evighetslånga vägen till skolan, vid lunch börjar jag bli människa igen och ska då försöka få i mig lite äcklig skollunch, slutar skolan, kommer hem, äter något eftersom det inte var god mat i skolan, sätter mig här, somnar. Har faktiskt gjort ett experiment med mig själv sen skolan började. Mornar är ju ett helv*te för mig, som jag säkert sagt många gånger. Och på kvällarna har jag kommit i säng vid halv 11 ungefär. När jag har gjort allt "ska bara" så är klockan så mycket.

Så nu tänkte jag att frånochmed när skolan börjar ska jag lägga mig tidigt. Som tidigast har jag legat i sängen kvart över 8. Somnar efter ca. 10 minuter. Tror ni jag är piggare när klockan ringder kvart i sju dagen därpå?- NEJ! Morfar sa till mamma när hon var liten och var lika dan som mig att det blir bättre när man bli äldre. Nu är mamma äldre och inte har det blivit bättre. Så jag är helt enkelt inte en morgonmänniska. Punkt slut.


Skolan då. Vi har fått massa nya lärare. Och ni minns att jag var orolig för spanskaläraren? Jag hade rätt. I onsdags när vi hade spanska kom det in en tjej. Kanske 19 år. "Hej jag heter -- och har pluggat spanska på högstadiet precis som ni. På gymnasiet läste jag franska. Och jag gick ett marint gymnasium där vi i trean fick segla över atlanten."

Om hon ska komma och vara vår spanskavikare kan väll lika gärna jag ställa mig där framme och låtsas vara lärare. För vad vi än frågade om sa hon- "slå upp i lexicon" Men igår kom det ännu en ny spanskalärare som åtminstone hade varit i Spanien och kunde massor lät det som. Hon frågade vad vi tränat på och vad vi vill träna på osv. Det kändes lite mer seriöst. Men jag vill ändå ha tillbaka min A :(..

Vi har en ny slöjdlärare också som jag redan nu tror kommer bli min nya favvis efter J och A. Men de båda har ju slutat.

I de flesta ämnen har vi börjat förbereda oss för nationella proven. Behöver jag säga mer än att jag är nervös? De första provet tror jag ska skrivas vecka 6 om jag inte minns fel.

Att det är sista terminen av nian märks redan. Vi har blivit bombade med uppgifter så jag kan dela ut åt hela Södertälje! Men den här terminen ska jag inte spara allt till slutet som jag gjorde sist utan jag har redan börjat med det mesta. Jag ska ge gärnet nu för jag veta att jag ligger på gränsen till högt betyg på flera ämnen. Vi har ju projekt hela tiden som pågår i 6 veckor. Nu är det ett NO/SO projekt. Om bergsarter och mineraler. Inte det roligaste som finns men. Där iaf finns det en uppsats man kan skriva för att få MVG. Självklart ska jag skriva den då jag ligger preciiiiis på gränsen till MVG i SO.


Marsvinen går där dom går och det är snart dax att sätta Sickan med en hane igen. Känns lite trist då hon är som bäst nu. Men hon kanske återhämtar sig lika bra som hon gjorde efter förra kullen. Jag har börjat kolla lite med hanar och så. Men kom just på att jag måste maila J om det.

Och igår var den en månad kvar tills jag ska döma på Svealands KM.

På utställningen i Valbo i början av mars ska jag skriva provet och sen i Kallhäll någon helg därefter ska jag döma upp. Sen är jag förhoppningsvis godkänd domare och kan döma på riktigt. Känns bra att få döma på KM innan som en liten "träning" när det inte är så många djur.


Nu blev det långt!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards