Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under juni 2009

Av Maria - 10 juni 2009 16:06

Nu sitter jag hemma hos Mimmi och vi ska alldeles strax börja fixa iordning oss för niornas fest som är på skolan ikväll! Tema är glitter och klädsel fest.


Idag har jag slängt alla, bokstavligen alla skolböcker och lämnat in nyckeln. Kändes så skönt att bara kunna hiva ner allt skit som varit i mitt skåp! Fick veta alla betygen också, enda negativa är att jag har sänkt mig i engelska. Men det är inte hela världen för jag har fått VG i NO och det är bara 15p extra där! Det var tack vare mitt genetikarbete i biologi som på något konstigt vis höjde hela NO slutbetyget! Sen får man ju inte glömma MVGt i slöjd. Så nu ligger jag på 245p om jag har tänkt rätt, ska räkna lite bättre när jag får kuvertet i handen på fredag. 245 är jag faktiskt riktigt nöjd med!


Vid 12 idag hade vi fått order att mötas vid stationen. Vi satt oss på tåget (nior och lärare) och vi hade fått några ledtrådar av lärarna, sand,värme och sol. När vi klivit av tåget gick vi mot en inomhusvolleybollhall! Spelade en hel turnering i 2 timmar, hur kul som helst!!


Nu måste jag börja fixa mig!

Skriver lite om hur det var sen!

Tjing!

Av Maria - 8 juni 2009 21:27

Nu är det inte mycket kvar av nian!

Idag var vi (några nior) i Hellasgården med några av lärarna och bara umgicks. Spelade lite brännboll och hade det allmänt trevligt! På hemvägen var det även en sliskig kille som la in världens sämsta raggningsreplik på mig..inte värd att skriva knappt! men USCH säger jag bara!


Imorgon är det egentligen sista hela dagen i skolan. Vi ska städa ur skåpen och så, träna lite på låten som niorna ska sjunga gissar jag. Thats what friends are for. Låter INTE bra kan jag säga.. Ska försöka få veta alla mina betyg imorgon också. Får ju veta dom innan man får kuvertet för att ingenting ska komma som en chock. Men jag tror inte att jag får någon chock iår faktiskt.


Har varit lite dålig med blogguppdateringen nu känner jag..

Men jag har lagt all krut som finns kvar på att få in alla arbeten och säkra betyg mm. Då kommer datan inte i första hand.

På fredag slutar jag och i veckan väntar massa skoj i skolan! Berättar lite vart efter! :)

Av Maria - 6 juni 2009 22:06

Kan inte alla bara ta en tittvilka som ska döma petten i Järbo den 15 augusti? ;)

Av Maria - 6 juni 2009 19:51

Vi börjar med det glada.

Utställning idag i Valbo. Åkte upp till min bästa vän igår. Spenderade eftermiddagen och kvällen med henne :) Hade inga egna djur med mig men tji fick jag då Sara och J hade en hel drös som skulle med idag! Men jag hjälper mer än gärna till. Upp tidigt imorse efter alldeles för få timmars sömn. In till Valbo och fnula med mina djur som ställdes på löpande band kändes det som. Här kommer reslutaten:


Bea:

Ras, 2/2 BIR-R CERT! 89p CHAMIOOOOOOOOOOON!!

Pet, 1/10 Silver 91p

Prinsessan:

Pet, 2/2 90p

Cindra:

Pet, 1/1 88p (tror jag)

Klippt långhår, 88p (tror jag)

Algot:

Pet, minns inte , kollar sen.


Min lilla skrutt kan numera titulera sig som SCH GP Trollstugans Beatrice!

Cindra är nerklippt nu till sommaren och funderar faktiskt på att behålla henne så..Hon har tunnat ur så himla mycket i pälsen nu och kroppen börjar bli "gammal".


Nu till det tråkiga. Fina fina NordJrV-06 SCH GP Palemoon Summer Secret aka Sickan har fått somna in :'(

För att göra en lång historia kort var det snällast mot henne att låta det gå fort och somna in på en gång. Utan operationer, som den enda utvägen skulle vara. Troligtvis (ganska säkert) låg det en tumör eller liknande bakom ögat och tryckte på. Hon började på med huvudet snett och balansen var inte bra. Detta med ögat såg vi i tisdags så det gick väldigt fort. Då det förvärrades så fort fick hon somna in igår. Jag saknar henne något otroligt då jag fäste mig vid henne från första sekunden jag träffade henne. Hon har fört med sig så enormt med lycka hit. Hon har gett mig min älskade Beatrice och har fått mig att förstå hur underbara creamar är. Hennes linje ska jag hålla hårt i, det lovar jag.

Min älskade Sickan, du fattas mig..


Det var svårt på utställningen idag då jag vart påmind ganska många gånger. Men hon kommer vara kvar hos mig förevigt!

Av Maria - 2 juni 2009 16:13

Har haft så fruktansvärt mycket i skolan att jag inte hunnit blogga. Och jag har bara varit gnällig och det är inte kul att skriva om. Men nu när det hänt lite tänkte jag skriva lite granna iaf.


I söndags åkte jag på klassresa till skärgården med ungefär hälften av alla niorna i skolan. Kom hem nyss. Vi har haft det riktigt trevligt trots att vi vaknade upp med tandkräm och schampoo i sängarna första natten..


En trist sak måste jag berätta också. Sickan har troligtvis kastat sina ungar..

Tidigare hade hon ju mjölk och man kände en unge i magen på henne. Men nu känns hon helt tom ahr har gått tillbaka till standardvikten.

Trist! Får se om vi lånar in någon ny hane eller hur vi gör.


Nu ska jag faktiskt lägga mig och vila ett tag. Har inte sovit mycket på klassresan :p


Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards