Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under oktober 2008

Av Maria - 11 oktober 2008 16:33

Vad fort det går!

Från att ha lite ont i huvudet, och frysa lite sitter jag här med 38 graders feber!? :O

Det har jag ju inte tid med! Inte alls!

Har satt mig här i datastolen med myskläder,ulltofflor och en stor skön filt och hoppas på att jag piggnar på mig tills på måndag.

Kanske inte blir nån mässa imorgon då. Jag som sett fram emot att träffa kusinerna!

Lägger mig tidigt ikväll, hoppas på en "endags feber".

Av Maria - 11 oktober 2008 14:50

Helg, äntligen!

Igår kom tre tjejkompisar förbi. Vi åt god mat, kollade på filmer, sjöng lite karaoke och bara va. Trevligt hade vi iaf. De sov även över här. Vi sov i husvagnen, alla fyra klämde ihop sig i en dubbelsäng. Kan säga att vi inte behövde ha någon värme på och fönstret kunde vi ha på glänt.

Vi somnade väll runt 3 tiden och vaknade 10.

Känner mig int helt 100 idag heller. Lite ont i huvudet, halsen svider lite, och allmänt trött. Hoppas det blir bättre under dagen!

Jag har satt mig här med en stor varm kopp te och ska bara njuta av alla blogginlägg osv. som jag inte läst på några dagar.


Ikväll ska det anmälas till Kallhäll också.

Jag hade ju funderat på att ta med mig Prinsessan. Men hon får stanna hemma. Främst för hennes del, hon är inte alls i kondition för en utställning. Sen måste hon vila upp sig ganska rejält. Hon är inte ännu helt återställd. Och om jag anmäler kan jag ge mig tusan på att hon inte klarar sig. Så hon får gå hemma och äta av sin persilja:)

Men Cindra Prindra yrtroll ska självklart med. Och när jag såg domaren på klippta vart jag ännu mer motiverad!


Höstlovet är också planerat in i minsta deltalj.

På söndagen, alltså den 26:e, åker jag upp till Sara. Sen på onsdagen åker vi ner till Södertälje. Blir nog en heldag i Stockholm på torsdagen.

På fredagen är det marsvinsstyling som gäller och lördagen ägnas åt utställning :)

Ett underbart lov är vad det kommer bli!


Nu ska jag fortsätta surfa runt och kurera mig lite:)

Imorgon ska jag nog på hem&hus- mässan med min käre mor, hennes syster och mina kusiner. Blir trevligt:)


MM trillade ner i brevlådan häromdagen.

Såg att min ansökan om delägare var med!

Nu är det bara och vänta och se om någon säger emot. Annars är jag delägare i Nybacken´s uppfödning! :D *glad*

Av Maria - 8 oktober 2008 21:10

Haha, är bara tvungen att skriva ett litet fjuttinlägg innan jag hoppar i bingen.

Webkameror är bara för bra! Jag och min fjantiga vän Sara har just suttit och fjantat oss. Gjort den ena värre grimarchen efter den andra. Å vad vi skrattar. Jag skrattade så tårarna rann!

Jag har ju min specialmin som jag absolut inte visar ofentligt. Men den minen får Sara att skratta om något! Jag gör den vare sig hon vill eller inte!
Moahaha!

Nä, slut med cam-snack. Dags för sängen..tror jag :p

Hörs imorgon!

Av Maria - 8 oktober 2008 19:28

Skolfoto idag, gick bra. :) Jag är ju alltid så nervös inför de enskilda men det gick bra. Kändes det som iaf.

Fotografen sa: -Du har ett jättefint smile! Men det har du säkert fått höra många gånger redan.

Jag vart nästan alldeles till mig och fick bara ut ett: - hihi, tack!

Kul att få en sån kommentar av en proffs fotograf! ;)


På eftermiddagen när jag skulle ta tåget hem från skolan satte det sig en man/kille mitt emot mig. Han tog upp sin bok och vart snabbt helt inne i den! Ögonen var såhääääär stora! Jag satt mig och lyssnade på lite musik, och efter ett tag när jag kollade rakt fram satt han och petade sig i näsan.

Ni vet sån där hela-fingret-i-nästan-petning? Han petade ett bra tag.

Tillslut tog han ur fingret ur näsan och tittade på fingret, sen drog han fingret lite försiktigt mot sätet, USCH OCH FY!


Nu på kvällen har jag varit ensam ett tag, sen halv 6. Mamma och pappa är på föräldrarmöte i skolan. Och systern min är och bowlar.

Jag gjorde mig tortillini till middag. Mums fillibabba!

Sen drog jag fram scrapbooking grejer som legat på hyllan för min del ett bra tag. Vi har nämligen en bilduppgift där man ska beskriva sitt liv.

Tänkte då att jag kanske kan ta till mina ynka pynka scrapkunskaper och få det riktigt fint gjort! Så jag har suttit här ikväll och klippt och klistrat lite. Även plockat ihop lite grejer som jag ska ha med mig till skolan imorgon så vi har bild :)


Nu ska jag gå och pussa på Prinsessan och väga henne. Hon fick morot nyss och kastade sig över den. Men du kommer det ist lite var ur henne..

Men vi fick Baytril av M igår som vi ger henne. Bactrimen verkar ju inte hjälpa eftersom hon fått det i drygt 2 veckor. Det borde ju inte kunna bli en infektion då hon äter antibiotika tycker man. Men men..vi tampas igen. Nu med andra mediciner. När ska det här ta slut?

Av Maria - 7 oktober 2008 19:06

Joda! Jag var hos frisören idag. Oj så nöjd jag är! Det är såå fint. :)

Spexfoto var det i skolan också. Vi var så fina såå!

Oj oj oj..Foto kommer sen ;)

Annars har det inte hänt ett dugg! Har vanligt skolfoto imorgon. Jag tycker det är så himla jobbigt att ta enskilda foton. Vet inte vart jag ska kolla, hur jag ska sitta, hur jag ska le..blää!

Prinsessan har ätit MASSOR idag! hela 30 gram har hon gått upp under dagen och väger nu 928g. Det går framåt !:)


Nu ska jag äta lite mat, sen blir det sängen tidigt ikväll. :)

bye bye!

Av Maria - 6 oktober 2008 19:20

Gosh vad trött jag var imorse! Helt borta :p

Skolan gick super idag ändå.

Pratade med SO läraren som har hand om projektet. Han gick igenom MVG-målen med mig och sa att jag skulle klara det! Kändes himlans kul att höra det!

Och sen fick jag dagens chock! Jag och en kompis gick och prata och plötsligt utbrast hon: -JOHANNA!

Det var min favoritlärare som flyttat ner till Skåne (ni minns hon som jag grät när hon slutade i våras) Hon var där! Åhh vad jag kramade henne.

Hon gjorde mer än att lära mig svenska. Hon hjälpte mig som person också. Det är tack vare henne jag säger nej idag. Det är tack vare henne att jag vågar vara den jag är.

Utan henne skulle jag fortfarande vara den osäkra, rädda Maria jag var i våras. Det var lycka kan jag säga! Och en tår kom det också...


Imorgon är det spexfoto i skolan. Vilket menas med hämska kläder och sminkning. På eftermiddagen ska jag till frisören. Hon får det roligt som ska reda ut mitt krusade,sprayade, tuperade hår :p

Nä, nu ska jag höra av mig till min bästa polers Sara. Vi har härliga planer för lovet! :D

Av Maria - 5 oktober 2008 12:41

I början av nästa vecka är det spexfoto i skolan. Vårt tema är Disco!

Lite kul då man kan klä sig hur gräsligt som helst utan att någon säger nått.

Jag tog iaf en tripp in till stan idag och köpte NEON ORANGEA leggins.

Till det ska jag ha ett cerise rosa linne, 50 liter smink i ansiktet, dvs. ögonskuggor, glitter mm. Jo, jag ska försöka ta en bild i skolan och visa.

Om jag vågar..:p


På stan körde jag turbo! Inte konstigt eftersom pappa skjutsade in mig och följde med mig in och ut i alla affärer. Han ser inte så road ut och då skyndade jag mig lite. I farten fick jag med mig en söt puderrosa tröja, ett par stövlar, pennor och sånt som är bra att ha i skolan. Allt detta på 45 minuter. Det var ett rekord konstaterade jag och pappsen!


Prinsessan har återhämtat sig riktigt bra. Hon äter fortfarande inte helt själv. Jag knatar fortfarande upp i skogen och hämtar hennes favoritgräs.

Hon äter hö och man blandar det med gräset. Kornkross har hon börjat äta ur matskålen också. Vi har inte stödmatat henne med critical care på 4 dagar. Hon är fortfarande lite benig och tanig men det kommer, det kommer :)

Istället har hon börjar rossla lite. Så vi förlängde kuren med Bactrim ett tag. Jag tycker hon låter bättre idag. Det första jag tänkte på va att hon fått ner mat i lungorna. Oj vad dum jag kände mig! Men eftersom hon inte har blivit sämre, utan bättre så är det nog inte så.

Så snälla håll alla era tummar, tår och tassar nu!

Så kanske det blir en comeback i Kallhäll?

Jo förresten! Hon brunstade häromdagen och är alltså inte dräktig!

En lättnad för hjärtat att veta att hon inte behöver stå ut med något sånt här igen!

Av Maria - 4 oktober 2008 18:05

..är det idag ja!

Men några kanelbullar har jag inte ätit. Istället får jag kassler och potatisgratäng till middag. Det är lika gott, om inte bättre!

Idag har jag bara tagit det lugnt. Hade en välbehövd sovmorgon till 11.

Gick upp och städade marsvinsburarna. Alla blir så glada när de får nystädat. De hoppar runt som popcorn allihopa. Efter en halvtimme ligger alla som degklumpar i burarna. :p

Resten av dagen vet jag inte vart den har tagit vägen? Den bara försvann.

Snart blir det mat, sen ska jag kolla på Stjärnor på is. Har ju vart så mkt reklam om det att man måste ju titta vad det är!

Näe, nu ska jag fixa iordning en riktigt god sallad till maten :)


Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards