Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under november 2009

Av Maria - 13 november 2009 14:50

har inte haft något att skriva här på ett bra tag. Jag har kämpat med skoldagarna förfullt. Det är lite för mycket nu, så huvudet pallar inte med. Har inte haft lust till någonting, gått runt som en zoombie med gråten i halsen för någonting jag inte vet. Igår tog jag vaccin sprutan och idag ligger jag med feber, ont i huvudet och kroppen. Vaknade för ca, en halvtimme sen. Förstår inte hur jag kunnat sova så länge!


Känns verkligen skönt med fredag, trots att jag var hemma i onsdags. Måste försöka ladda om batterierna över helgen. Bara 2 veckor kvar, sen praktik. Ska anmäla till Badelunda i helgen också. Vet inte om det bara blir jag som åker upp. Men jag har en del att ställa nu iaf, kul!


Drömde en hemsk dröm om att en vän till mig köpt marsvin inatt. Hon hade 17 stycken små bebisar i en bur, och dom var bara två veckor gamla. Jag var rasande och skrek och grina att jag skulle ha tag på uppfödaren och grejer. Helt sjuk dröm. Och kompisen sa jag allt möjligt till. Undra vart man får alla drömmar ifrån ?


Men nu ska jag försöka hitta något att äta, är lite småhungrig

Av Maria - 8 november 2009 16:04

En typisk söndag det här! Var faktiskt länge sen och det är rätt skönt att ha sånna här megasega dagar ibland.

Har fixat en del inne hos marsvinen idag, bytt lite burar och lagt in lite tunnlar och rör till några! Bla till Mrs Waddington, hon har ju inte haft någon tidigare då hon varit såå tjock när hon var dräktig, och sen var ju ungarna precis nyfödda och så. Men jag la in ett rör nu och jisses vad ungarna gillade det! Popcornskuttade som tokar och skulle busa med varandra i röret, skulle försöka komma över röret osv! Dom ungarna kommer bli svåra att göra sig av med.. Grabbarna (som kommer bli tillsalu) är verkligen livliga av sig! Ena hanen och creamhonan är hela tiden på varandra och ska liksom syskontjaffsa, sött! Den ena hanen tror jag kommer få världens kropp! Redan nu är han kompakt i kroppen och väger nästan 300 gram och är snart 4 veckor. Han är störst i kullen. Andra brorsan är något mindre men blir nog inte helt fel när han blir stor han heller! Snart måste dom flytta ut från mamman och systrarna. Vad fort det har gått! Tyckte dom föddes nyss.

Skaaa försöka fota dom i veckan och lägga ut bilder här och på hemsidan.


Ikväll ska Didrik och Valentino flytta också! Dom är badade och puttsade så de ska vara rena och fina när de kommer till sitt nya hem :)

Amelia har fått flyttat från mamma till ungdjursburen där det går två till selfar. Först var det lite småtjaffs och dom tröck till henne rätt rejält. Så hon vågade sig inte riktigt fram till maten när de andra åt osv. Men nu har hon tuffat på sig och är tillochmed lite kaxig emellanåt! Sötnöten!


Sitter och fnular lite med hemsidan. Bea får vara kvar på honor. Klarar inte att ta bort henne därifrån än :(..

Av Maria - 4 november 2009 15:23

Bea finns inte mer. Jag förstår det inte. Igår när jag var på insparken vände allting över någon timme och hon fick världens diarré och vilja inte ens längre svälja critical caren. Hon började ju äta själv i måndags. Imorse var hon död. Var inte hemma då utan fick veta det vid 11 av mamma som var här hemma och kämpade för henne. Först nu när jag kom hem från utvecklingssamtalet förstår jag det och tårarna sprutar. Jag vet inte vad jag ska säga..jag skäms och är så sur på mig själv. Tänk om det fanns något mer jag kunde göra. Bea skulle ju leva för alltid.. :'( På sin ettårsdag också..


           


Av Maria - 1 november 2009 20:08

Då var dagen i Kallhäll äntligen slut. Man blir alltid helt slut efter den här helgen! Idag var det nog rekord på utställare skulle jag tippa på. Vimlade av folk, mycket nytt. Kul!

Reslutaten då. Jag kan ju egentligen inte ta åt mig dom men..jag har ju trimmat :p


Junipher: pet - 92poäng , 3/8

                ras - poänglöst , 1/1 BIR JR!!!!! CERT!!!!!! BIS 4!!!!!!!

Doris: pet - 91poäng , 2/8

          ras - poänglöst , 1/1 CERT!!! 

 

Att lilla Junipher skulle gå och bli Bir trodde jag aaaaaldrig, hon som slynglar och jag tvekade på att ta med henne imorse. Sen att hon vart bis 4 av såå många juniorer var ju helt ofattbart! Tack tack tack för henne Sara!!!

Doris är jag också jättenöjd med. Sen att jag missat fila en klo har jag väl bara mig själv att skälla men man ska väl inte klaga ändå. Så himla nöjd med dagen! Sen alla underbara marsvinsvänner gör ju dagen ännu bättre!


Nu laddar vi om för Västerås på lucia. BEA ÄTER HÖ! mamma kom in till mig och sa det precis :p Ja, luciautsällningen. Har tänkt ta med ett helt gäng! Men det är ett tag kvar till anmälan så jag hinner säkert ångra mig sjuttioelva gånger, som alltid annars :p

Har möblerat om lite i burarna också. Jag och mamma fick för oss det när vi kom hem. Elsa som kan vara omparad i samband med födseln på Amelia fick gå med English Prince igen. (som är pappa till Amelia). Om hon är dräktig så är hon i 5e veckan. Och då lär vi se om några veckor om hon är det eller inte. Om hon inte är det blir hon förhoppningsvis parad. Vi har flyttat ut Amelia till ungdjursburen. Och då var ju hon glad, för då har ju hon några att leka med!


Nu måste jag gå och kolla när Bea äter hö. Dagens höjdpunkt ju!!!

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards