Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg under augusti 2010

Av Maria - 18 augusti 2010 13:15

Jag börjar min andra skoldag med att vara sjuk..

Vaknade imorse och var jätte yr, försökte göra mig iordning så gott jag kunde men fick lägga mig varannan minut. Och när jag ställde mig framför spegeln tippade jag nästan omkull. Så det var bara att lägga sig igen..


Men vi ringde till läkarn. För jag har ju haft smärtor i bröstet nu i över ett års tid, och även benen till och från. Och nu yrsel. Förra sommaren hade jag borelia och mammas första tanke var att det var den som spökade, för man kunde tydligen ha lite kvar. Så vi fick en tid till 11 idag. Lite halv vimmlig kom jag till läkarn och efter stick i fingret och EKG konstaterades det att jag hade en inflammation i en led eller muskel i bröstet, kallades även Tietzes syndrom och var vanligt bland unga kvinnor. Så smärtan i bröster jag gått med sen våren i nian. Alltså nästan ett och ett halvt år sen har varit en inflammation. Efter typ 100 läkarbesök fick vi äntligen reda på vad det var. Så nu ska jag knapra tabletter i en månad.


Igår fick vi åka och lämna in min dator som knäppar sig hela tiden, inte vill starta och så. Hoppas det blir fixat. Och imorgon bär det av mot Eskilstuna med skolan. Vi ska gå på Eskilstuna Zoo en hel dag och lära alla stackars nya ettor allt vi kan! ;-)

Av Maria - 16 augusti 2010 20:01

det har hänt lite i burarna sen jag kom hem från Gotland. Ungarna har vuxit hur mycket som helst! Lilla Desideria väger redan 400 gram, hon fyllde 5 veckor idag. Hon var ju bara en liten skrutt när jag åkte. Sen har Elsa fått gå ner till Zambezi igen. Han gick ju kvar i buren när Desideria föddes så Elsa kunde ju ha blivit omparad, men vi kände på henne igår och det känns absolut ingenting. Men å andra sidan så känns det inte på henne för än typ 2 veckor innan. Men hon fick iallafall gå ner till han igen för sist var hon så trög på att bli dräktig, eller han trög på att para. Och hon har återhämtat sig så bra efter sista ungen. Det innebär att Desideria har fått flyttat in till "småtjejsburen" till blandannat Amelia. De tar hand om henne bra, i början var hon lite vilsen och rädd men nu har hon kommit in bra i flocken :-) Så nu går det 5 småtjejer i en stooor bur där de kan få busa av sig all energi!


Juniphers ungar har också vuxit. De är gamla nog för NM, Desideria är en dag för ung, retligt?? ja..

Men Cleopatra (pew:en) och Chindira ( creamen) är anmälda till allt man kan anmäla till. Jag skippar att ställa Chimaria (buffen) för hon har inte kommit lika långt i utvecklingen som de andra. Men till utställningen i Järbo, då ni ;-) Då blir det self och crested juniorer för hela slanten!


Nu är det en familj här och ska titta på marsvin, de ringde i panik över att deras ena marsvin hade dött och de andra blev ensam. Så Ylva Yster ska flytta hem till dem och ge deras andra marsvin sällskap :-)


Nu är det inte många timmar kvar av mitt sommarlov..

Av Maria - 16 augusti 2010 15:08

Idag är det sista dagen på mitt sommarlov. Det känns både tråkigt och kul. Kul att få träffa alla vänner igen men trist att behöva gå upp tidigt! Men tvåan kommer bli rolig, så många roliga kurser, praktik, utflykter osv! En grej lovar jag, andra dagen ska vi till Eskilstuna djurpark för att "köra igång" terminen. Jag tänker inte låta en enda etta sitta ensam. För tusan vad ensam jag känd mig den första dagen!


Idag har jag varit och rännt på stan. Lämnade tillbaka ett par byxor jag köpte på Gotland. Hur jag en försöker, hur mycket jag än drar ihop mig är de inte sköna. Hade hoppats på att de kanske skulle bli det om man tvingade på dem men nej..


Men med mig hem fick jag ett nagellack, ansiktsrengöringstjohejsan, en bh och sponsorpriser från Djurhuset. Blev även frågad om att jobba en del, wiii! :-D


Gotland var underbart! De två veckor vi var där kändes som ett par dagar bara. Men jag har hunnit med mycket, bland annat lärt mig att dyka, sen har jag vunnit över marcus i gocart (haha han kommer aldrig sluta höra det där!), varit på kneippbyn och farit i vattenruschkanorna som ett litet barn, hälsat på släktingar som har stuga på gotland, ramlat i vattnet bland massa sjögräs, spelat kubb men aldig vunnit, spelat galet med kort, solat och blivit brun (!), skickat endast 5 sms.

Det är så semester ska vara!


Igår var det jobb för hela slanten och nu ska jag snart ut med stooora bilen och övningsköra. Har aldrig kört den tidigare, har bara kört lillbilen. Så snälla alla Södertäljebor, håll er inne ;-)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards