Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 29 augusti 2010

Av Maria - 29 augusti 2010 19:22

Kom hem från sista dagen för iår på jobbet för ett tag sen, fick med mig en macka hem till middag men orkade inte hela ens :-p Med mig hem fick jag också massvis med fikabröd. Så nu sitter jag hemma hos marcus och ska snart fika. Morotskaka, äppelpaj, mandelmarängkakor..mumma! :-D


Imorgon är jag ledig gott folk. Från skolan. Klockan 4 ska jag jobba på djurhuset, men jag har hela dagen ledig. eller nja, ska plugga en hel del, och trimma. Sen måste jag städa rummet för man får typ gräva sig en gång för att komma in.


Men först en natt, med en skön sovmorgon!

Av Maria - 29 augusti 2010 08:46

Redan söndag, och redan snart slut på helg. Men här har det varit full rulle!


I onsdags tonade jag som sagt håret, blev inte sån stor skillnad, bara lite mörkare. Men jag är jättenöjd! :-D

Trimma hann jag inte med riktigt, och inte har jag gjort det i veckan heller. Så det blir att göra det en annan dag, när nu det ska bli :-p


I torsdags blev det lite jobb på djurhuset, från 5 till 7. När jag kom hem var det bara att äta, göra matlåda till fredagen, plugga lite inför fredagens etologiska studier sen var det dax för sängen.


I fredags satt jag och två klasskompisar på en bänk framför surikaterna i 6 timmar och studerade deras beteende. De första två timmarna skrev vi varje minut vad de gjorde, men de resterande fyra timmarna skrev vi var tredje minut. Tiden gick väldigt fort, fortare än vad jag trodde att den skulle göra. Men rolig var det!


Efter skansen sprang jag förbi stan och köpte en present till Mimmi från oss alla i gänget. Hon fyllde år och skulle fira det på kvällen. Hem, äta, byta om från mina surikatkläder och iväg till Mimsan. Där bjöds det på daimcheesecake och aftereight tårta, mums! :-) Åkte hem skapligt därifrån för att hinna sova litegranna.'


På lördagen var det jobb på djurhuset som gällde. Riktigt mycket med folk var det och knappt en lugn stund. Lärde mig som vanligt jättemycket. Och då igårkväll satt jag mig framför datorn och pluggade, och pluggade, och pluggade. Men med musik, en flera stora koppar te och lite godis så gick det som smort. Men efter ett par timmar var ögonen röda av trötthet och sängen såg bra ut bakom mig där jag satt.


Och nu sitter jag här, har precis gjort en inbakad fläta och ska snart dra iväg till jobbet för sista gången iår. Både skönt och tråkigt att inte vara på cafeét mer iår. Men eftersom det bara är en uteservering är det inte så mycket folk nu på hösten.


Men nu ska jag gå och ge mina fyrbentingar lite frukost! :-)

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards