Maria, mitt i tonåren

Alla inlägg den 8 juni 2011

Av Maria - 8 juni 2011 14:28

Nu har jag tagit mig an och fotat virvelvindarna till marsvinsungar!

De är verkligen pigga och glada, det var inte direkt vad man trodde när de var någon dag gammal.

            

Eleonora bestämde sig för att hålla ett riktigt föredrag när hon skulle fotas!  


Esmeralda, minstingen av tjejerna!

Av Maria - 8 juni 2011 11:27

Det är onsdag och i övermorgon går jag på sommarlov. Rätt så skönt om jag får säga det själv faktiskt! Iochmed att jag är ledig idag är det bara morgondagen kvar med skola!


Idag är inte vädret lika fint som tidigare dagar, men det kan behövas enn åskoväder ibland för att värmen ska bli behaglig, den blir så tung när det varit varmt länge. Det känns som om åskan är påväg och det blåser regnblåst. Men helgen visar fint och jag jobbar hela helgen. Kanske bra så att jag inte riskerar att bränna mig till Kreta!


Nu har jag gjort scones och latte till frukost, sitter här och njuter av det samtidigt som marsvinen smackar i sig hö. Har gjort ett nytt försök med att sätta ihop Prinsen och Zambezi. Zambezi har varit hos Anki på tjejbesök och vi fick hem honom i lördags. Men han mindes nog honan lite väl mycket ännu då för att kunna acceptera Prinsen. Men nu har jag gjort ett nytt försök och än så länge är det bara lite smågruffs. De har fått lite gott att äta för att försöka glömma att de ska tjaffsa. Hoppas de går ihop, de har alltid kunnat tagits direkt ifrån honorna.


Apropå honor. Igår överraskade Millie med att göra det där kvitterljudet som marsvin kan göra. Vi har aldrig hört henne göra det förut. Utan den enda vi har som gör det har varit en ung teddy hona. Men nu kvittrade alltså Milli. Och när hon slutade härmade Chindira som heller aldrig kvittrat. Men hon lyckades inte få fram något särskillt bra kvitterljud utan det blev bara hest. Kanske hade inte hon lika bra lungkapacitet eftersom hon är högdräktig? Försöker lägga upp ett videoklipp men det verkar inte fungera något vidare..


I eftermiddag ska jag plocka upp mamma på jobbet och sen vidare in till stan, mamma ska köpa bikini och jag har glömt bort vad jag skulle köpa...

Presentation

Maria Uusimäki heter jag och är 18 år. Pluggar till djurvårdare på Spånga gymnasium, andra året. Mitt största intresse är marsvin, som tar upp en stor del av min vardag och även bloggen. Men det skrivs även om tankar drömmar och vardagen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards